Beton sevdalıları fazla mesaide! | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Beton sevdalıları fazla mesaide!

 

Bedir SOLMAZ yazdı

Tuzu kuruların “Dünya Kenti Mersin!” yolundaki masallarına bakmayın siz, bu yöndeki tanımlamalar, politikacı esnafı ve gününü gün eden bürokratların kendilerini önemsetmek adına kurdukları içi boş tümcelerdir!

Bana göre Mersin, yönetim erkinin başına geçenlerin yap-boz oyuncağı olmaktan öte gidememiştir!

Kentin gelişim ve dönüşümünden sorumlu belediyelerin başkanlığına seçilenler, kendilerini milat sayıp daha önce yapılanların tümünü yok sayarken, iyi-kötü vücut bulanları da Kültürpark örneği yıkıp yok ediyorlar!

Yani kentin yakın geçmişinde çağdaş ölçütlerde geleceğe miras bırakılacak hatırı sayılır bir eser kazandırılmadı gibi, neredeyse her taraf betonla bezeniyor!

Tulumba Üstgeçidi’nin yerine inşa edilen battı-çıktıda kazaların arkası kesilmiyor!

Teknik çevrelerin haklı gerekçelerle karşı çıktıkları kavşak projeleri külfete dönüşüyor!

Bir anlamda hatayı düzeltmek adına başka yanlışlıklar tercih ediliyor!

Bu yolda harcanan onca kaynak, verilen emek, altüst olan trafik, çevrenin bozulması, esnafın uğradığı zarar vb. olumsuzlukların hesabını kim, kimler verecek?

Kanayan bir başka yara, kentin sit kapsamındaki özgün mimari yapıları yıkılıp yok olurken, başta Büyükşehir olmak üzere tüm belediyeler, kaldırım seferberliği başlatmışçasına daha birkaç yıl önce döşenen kaldırımları kırarak yeniliyor!

El atmadığın için yıkılan sözde koruma altındaki evin önüne altından kaldırım yapsan ne yazar?

Kaldı ki bu tür çalışmalar büyük ölçüde vatandaş katında yandaşlara rant aktarmak olarak değerlendiriliyor!

Maalesef Mersin adeta bir kaldırımistana dönüşmüş durumda!

Yenişehir Belediyesi’nce Büyükşehir’in sorumluğunda olduğu açıklanan, Müftü Deresi’nin denize döküldüğü yerden başlayıp Hilton Oteli önüne kadar uzanan alana sanki yıllarca el değmemiş gibi!

O bölgeden ne zaman geçsem terk edilmişliğin hüznü sarar içimi. Deniz fenerinin de bulunduğu o alanda bir zamanlar Akdeniz Plajı’nın olduğunu, sıcaktan bunalan Mersinlilerin bir koşu gidip ak köpüklü dalgaların koynunda serinlediğini günümüzde kaç kişi anımsıyor dersiniz?

Hadi gel de iç geçirme, bugün sağlıklı bir şekilde denize girebilmek için en azından 35-40 km yol gitmek durumundayız. Deniz ayağımızın ucunda bulunmasına karşın vatandaşların Akdeniz Plajı’nın yeniden kurulmasına dönük istemlerine kulak tıkanıyor!

Kaybettiklerimize mi yanalım, yoksa yapılanların yozluğuna mı?

Hani dedim ya, önemli olan yapmak değil, yapılanı koruyup yaşanır kılmaktır!

Oysa kentlerin de bir kimliği vardır!

Kentler, ancak kimliğini koruyarak geleceğe taşınabilir! 

Gelin görün ki, gözünü iktidar hırsı bürümüş politikacılar ile ruhunu rant tutkusuna ipotek etmiş gözü doymazların elinde oyuncağa dönüşen kentlerimiz özgün değerlerinin tümünü yitirdi!

Bizlerse kaybettiklerimize “ah vah!” etmekle gün geçiriyoruz!

 

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA