“Karma eğitimin ruhuna Fatiha okudular” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
“Karma eğitimin ruhuna Fatiha okudular”

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk

Tarsus’un Yarenlik Alanı’nda yaptığı basın açıklamasıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Kurum Açma Kapatma ve Ad verme Yönetmeliği’nde 10 Eylül tarihinde yapılan değişikliği eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, “Nedense anasının dizinden tahrik olanlar, 6 yaşındaki çocuklarla evlenilebilir diyenler, Aladağ’da çocukları yakarak öldürenler, kirli evlerinde çocuklara tecavüz edenler, kız ve erkek çocukların aynı okulda eğitim görmelerini istememektedir. Zira gericilik böyle bir şeydir. Akıldan, bilimden ve ahlaktan korkmaktadırlar” dedi. 

CHP Tarsus İlçe örgütü; CHP Mersin Milletvekili Av. Ali Mahir Başarır, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, CHP Tarsus Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Tarsus Kadın Kolları, CHP Gençlik Kolları, Belediye Meclis üyeleri, belediye başkan a. adayları, STK’lar ve CHP’lilerin katılımı ile Tarsus’un Yarenlik Alanı'nda, karma eğitim ve taşımalı eğitimde yaşanan sıkıntılarla ilgili basın açıklaması yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı, Kurum Açma Kapatma ve Ad verme yönetmeliğinde 10 Eylül 2018 tarihinde yapılan değişikliği eleştiren CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, “AKP iktidarı ve saray rejiminin eğitim politikalarındaki asıl niyetini görünür hale getirmiştir. İlgili yönetmeliğin 7. maddesinin 11. fıkrasının yönetmelikten çıkarılması karma eğitimin ruhuna Fatiha okumaktır” ifadesini kullandı. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu değişikliğin bir yargı kararının gereği olarak yapıldığı hatırlatan İlk, “Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasında karma eğitimin kaldırılmasına dönük bir çalışmanın olmadığı belirtildi. 

Ancak Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ise ‘belli okullarda kız-erkek ayrımı şeklinde eğitim verilmesine imkan sağlayan bir karar var’ diyerek AKP’nin gerçek niyetini ortaya koymuştur. Şöyle ki; 1739 sayılı yasanın 15.maddesi ‘Okullarda kız-erkek karma eğitim yapılması esastır. Ancak eğitim türüne, imkan ve zorluklara göre bazı okullar yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir’ şeklindedir. Yasa açıkça karma eğitimin temel olduğunu vurgulamakta ancak ikinci bölümde ifade edilen tür, imkan ve zorluklar kullanılarak çok sayıda Anadolu lisesi ve Anadolu imam hatip lisesi sadece kız öğrenciler için açılmaktadır” şeklinde konuştu. 

Söz konusu yönetmelikte Milli Eğitim Bakanlığı hangi okul türlerinin, hangi imkan ve zorluklara göre sadece kız veya erkek öğrencilere ayrılabileceğine dair bir düzenleme yapmayarak karma eğitim dışı uygulamaların önünü açtığı belirten İlk, “Herhangi bir düzenleme yapılmamış olması istenen her okulun hatta anasınıfının karma eğitim dışına çıkarılmasına yol açacaktır. AKP’nin asıl istediği de budur. Yapılan değişiklikle ‘görülen lüzum’ üzerine istenen her okul kız ya da erkek öğrencilere kapatılacaktır” diye konuştu. 

AK Parti’nin karma eğitimi bilinçli bir şekilde karaladığını ifade eden İlk, “Yaşamın kendi doğallığı, toplumsal iş bölümü ve evrensel çocuk hakları ve eğitim bilimi dikkate alındığında karma eğitimden vazgeçmenin doğru olmadığı ortadadır. Nedense anasının dizinden tahrik olanlar, 6 yaşındaki çocuklarla evlenilebilir diyenler, Aladağ’da çocukları yakarak öldürenler, kirli evlerinde çocuklara tecavüz edenler, kız ve erkek çocukların aynı okulda eğitim görmelerini istememektedir. Zira gericilik böyle bir şeydir. Akıldan, bilimden ve ahlaktan korkmaktadırlar” dedi.

 Yargı sistemini eleştiren Ali İlk “Hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de Cumhurbaşkanlığı sözcüsü yargı kararından söz etmektedir ki, bu olsa olsa yılın fıkrası olabilir. AKP ortada bir yargı mı bırakmıştır ki, AKP hangi yargı kararına saygı duymuştur ki bugün yargıdan bahsedilmektedir. AKP iktidarı velilere ve öğrencilere imam hatip okullarını işaret etmekte, öğrencilerin bu okullara gitmelerini istemektedir. Ancak yapılan tüm çağrı, yönlendirme, özendirme, örtülü zorlamalara rağmen öğrenciler tercihlerini bilimden, sanattan ve spordan yana yapmaktadır. Bu tercih AKP’nin adeta kabusu olmuştur. Laik, bilimsel, kamusal, eşit ve ücretsiz eğitim hakkını her koşulda savunan Cumhuriyet Halk Partisi eğitim alanında yaşanan gericiliği de her koşulda karşı koyacaktır. 16 yıldır liyakatsizlik yaşamın her alanında olduğu gibi eğitim alanında da adeta AKP klasiği olmuştur” ifadelerini kullandı. 

Okulların açıldığı gün itibariyle 29 taşıma merkezi okuldan sadece 9 okulun taşıma ihalesinin yapıldığına dikkat çeken İlk, “20 okulun öğrencileri ise kaderlerine terk edilmiştir. Lise ve dengi okulların ihalesi ise henüz gündem de bile yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin temelden karşı olduğu taşımalı eğitimin açmazları ortadadır. Halkın hayatında bir kez bile uçmayacağı havalimanları, bir kez geçemeyeceği köprüler için dolar yağdıran AKP, yoksul çocuklarının eğitimi için nedense para bulamamaktadır” diye konuştu. CHP Tarsus Başkanı Ali İlk, her iki konunun da takipçisi olacaklarını söyledi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA