Yeşilboğaz: Şehit Aileleri ve Gazilerin Sorunları TBMM Gündemine Taşınmalı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Yeşilboğaz: Şehit Aileleri ve Gazilerin Sorunları TBMM Gündemine Taşınmalı

 

Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ e mareşal rütbesi ve gazi unvanının verilişinin 97. yılı olan Gaziler Günü’nü, yayımladığı yazılı mesajla kutladı.

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, mareşal rütbesi ile gazi unvanı verildiği günün, Gaziler Günü olarak kutlandığını hatırlatan Mersin Baro BaşkanıBilgin Yeşilboğaz, vatan toprağımızın her karışının, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk başta olma üzere, vatan savunmasında canını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimizin emaneti olduğunu vurgulayarak, “Şehitlik ve gazilik unvanı, hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek kadar milletimiz için onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir. Dün ülkemizin birliğini ve beraberliğini hedef almış düşmanlar nasıl yok edildiyse, bugün ulusal bütünlüğümüze, birlik ve beraberliğine göz dikenler, yine bedelini en ağır şekilde ödeyecektir. Uğrunda büyük bedeller ödediğimiz özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza her daim sahip çıkmalıyız.
“GAZİLERİMİZE KARŞI YETERLİ HASSASİYETİN GÖSTERİLMEMESİ UTANCIMIZ OLMALI”
Mesajında gazilere, gazi ve şehit ailelerine yeterince sahip çıkılmadığının altını çizen Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Gazilerin günümüzde vermiş oldukları demeçlerde, ‘Toplumumuzda gazilerimize karşı yeterli hassasiyet gösterilmiyor. Gazilere ve ailelerine yeteri kadar sahip çıkılmıyor. İnsanlarımızdan sadece bize saygı ve vefa göstermelerini istiyoruz. Yurt dışında gaziler çok ayrı bir önem ve değer görüyor’ şeklindeki ifadeleri utancımız olmalı. Daha önce TBMM gündemine taşınan şehit aileleri ve gazilerin sorunları göz ardı edilmemeli, bu sorunlar her fırsatta Meclis gündemine taşınarak çözüme kavuşturulmalıdır. Gazilerimize, gazi ve şehit yakınlarına sahip çıkılmalı, onların itibarlarının korunması ve hak ettikleri koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için her türlü destek verilmelidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadesini kullandı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA