BaşkanDinçer’den protokole Ahilik ziyareti | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
BaşkanDinçer’den protokole Ahilik ziyareti

 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer ve yönetim kurulu üyeleri; Mersin Valiliği himayesinde bu yıl 17-22 Eylül  tarihleri arasında 25. Kutlanacak Ahilik Kültürü Haftası kapsamında Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kerim Tufan’ı ziyaret ederek, hafta ile ilgi bilgi verdi.

Birlik Başkanvekilleri  Veysel Sarı, Ömer Şahbudak ile yönetim kurulu üyeleri  İsmet Erdoğan, Uçal Mavili, Mustafa Köç, Nihat Dağdelen, Erdoğan Yalçın ve Mustafa Güçyetmez’in eşlik ettiği  Talat Dinçer Başkanlığındaki heyetin  ilk durağı Mersin Valiliği oldu. Başkan Dinçer burada günün anısına Mersin Valisi Ali İhsan Su’ya bir buket çiçek taktim etti ve hafta ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Dinçer, “ Ahi Evran tarafından 700 yıl önce kurulan Ahilik, bir meslek örgütü olmasının yanında manevi bir terbiye ocağıdır. Bünyesindeki esnaf ve sanatkârları ahlaki değerler ile harmanlarken onları ‘yamak, çırak, kalfa ve usta’ olarak hiyerarşik bir silsile ile yetiştirir. Bu sınıfsal bir ayrım değil, bir Ahi’yi hem mesleğinde hem de manevi hayatında ideal bir insan olarak yetiştirme gayretidir. Ahilik bir meslek teşkilatı olmanın yanında, geçmişte yaşanmış, bugün yaşanan, yaşanması gereken ve gelecekte de yaşanacak gerçek bir yaşam disiplinidir” dedi. Dinçer, bir meslek örgütlenmesinin ötesinde insanı ticari ve ahlaki yönde de eğiterek toplumun sosyal ve ekonomik hayatına büyük etkisi olan Ahiliğin kamuoyuna tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını kaydederek,  bu amaç doğrultusunda Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarını önemsediklerini ifade etti. Vali Ali Su’yu kutlama etkinliklerine davet eden Başkan Dinçer, “Sayın Valimizi 22 Eylül Perşembe günü düzenleyeceğimiz Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarında aramızda görmekten büyük onur duyacağız” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Talat Dinçer Başkanlığındaki Mersin ESOB heyetini kabul ederek Ahilik Kültürü Haftasını kutlayan Mersin Valisi Ali İhsan Su ise; Ahilik teşkilatının tarihimizde önemli bir kurum olduğunu vurguladı. İş hayatında başarıyı, eğitime, çalışmaya, alın terine, dayanışmaya, fırsat eşitliğine, dürüstlüğe ve iyi bir meslek ahlâkına dayandıran; haksızlığa, yolsuzluğa, cahilliğe karşı çıkan Ahilik’in, çağdaş uygarlığın bugün kabul ettiği değerleri asırlar önce bünyesinde barındırdığını kaydeden Vali Su; “ Günümüzde, esnaf ve zanaatkârların oluşturduğu kurumlar; insan odaklı Ahilik sisteminin ticari ahlaka  değer veren, dayanışmayı özendiren ve adaleti amaçlayan temel ilkelerinden yararlanmakta, insanlığın ortak erdemleri olan sevgi, bilgi, dostluk, dayanışma gibi değerlere önem vermektedirler. Bu kültürün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına ortaya koyduğunuz gayret için sizlere teşekkür ediyor ve haftasını gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Dinçer ve yönetim kurulu üyelerinin ikinci durağı ise Mersin Büyükşehir Belediyesi oldu. Burada günün anısına Büyükşehir Başkanvekili Kerim Tufan’a bir buket çiçek taktim eden Başkan Dinçer, burada yaptığı insanı ele alan ve insan olarak yetiştiren Ahiliğin geçmişinin 13. Yüzyıla kadar dayandığını, bu geleneğin devlete çok büyük katkılar sunmuş bir kurum olduğunu dile getirdi. Dinçer “Ahilik, Ahi Evran tarafından kurulmuş; Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir. Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir. Yine ahilik, belediyelerin, sendikaların, patent kurumu gibi kurum kuruluşların yaptıkları işi tek başına yapan; zor dönemlerinde devletine sahip çıkmış çok önemli bir yapılanmadır” dedi. Dinçer daha sonra Büyükşehir Başkanvekili Kerim Tufan’ı Perşembe günü yapılacak etkinlilere davet etti.

Büyükşehir Başkanvekili Kerim Tufan’da Başkan Dinçer ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, haftalarını kutladı. Başkanveki Kerim Tufan yaptığı konuşmada kültürün medeniyetini yüce Türk Milletinin oluşturduğunu ancak yaşanan yozlaşmalar ve kaybolan bazı değerlerle birlikte kendi kültürümüzü başkalarından alarak öğrendiğimize vurgu yaptı ve bu anlamda Mersin Esnaf ve Sanatkarla Odaları Birliğinin bu kültürün yaşatılması adına ortaya koyduğu çalışmayı taktirle karşıladıklarını sözlerine ekledi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA