İsmet İnönü, doğumunun 134. Yılında anıldı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
İsmet İnönü, doğumunun 134. Yılında anıldı

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı İsmet İnönü,

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı İsmet İnönü, doğumunun 134. Yıl dönümünde anıldı. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, 'Normalde İsmet Paşa’nın ölüm yıl dönümünü anma ve doğum yıl dönümlerini de Heybeliada’da kutlarız. Bugün Cumhuriyet Halk Partili ailem ile birlikte olmak istedim' dedi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk başbakanı, ikinci cumhurbaşkanı ve 35 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanlığını üstlenen İsmet İnönü doğumunun 134. yılında anıldı. Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen törende Sunay Akın’ın sunumuyla Türkiye Cumhuriyeti'nin varoluş ve kuruluş hikayeleri yeniden hatırlatıldı. Livaneli Korosu da Cumhuriyet türküleriyle bir konser verdi. İnönü Vakfı Arşivi'nden özel olarak seçilen İsmet İnönü fotoğrafları da etkinlikte ilk kez yayınlandı.

Törene Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün davetlisi olarak CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Sibel Özdemir, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Tahir Doğaç da katıldı.

“BUGÜN CUMHURİYET HALK PARTİLİ AİLEM İLE BİRLİKTE OLMAK İSTEDİM”

Törende konuşan Başkan Hayri İnönü, İsmet İnönü’nün 134. Doğum gününü hatırlamak adına toplandıklarını ifade ederek, “Normalde İsmet Paşa’nın ölüm ve doğum yıl dönümlerini Heybeliada’da kutlarız. Bugün Cumhuriyet Halk Partili ailem ile birlikte olmak istedim. İzmir’de İsmet İnönü’nün doğduğu evde de bir tören yapılıyor. Sunay Akın bize geçmiş tarihimizde yaşanılanları çok güzel aktarıyor” diye konuştu.

İsmet İnönü’nün okul dönemlerinde 7. Sınıf okurken kaldığını ancak bunu ‘7’nci sınıfta döndüm’ diyerek açıkladığını ifade eden Hayri İnönü, o dönemde İsmet İnönü’yü sınıfta bırakan öğretmeninin ismini (Ömer) babasına verdiğini söyledi. Bununla birlikte İsmet İnönü’nün eğitime olan bakış açısının da anlaşılması gerektiğini sözlerine ekledi.

“ONU ANARAK BÜTÜN BU DEĞERLERİN GELECEĞE TAŞINMASINI UMUT EDİYORUZ”

İsmet İnönü deyince akıllara Mustafa Kemal Atatürk’ün geldiğini vurgulayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “İkinci adam ve Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın önderlerinden hep akıllara geliyor İsmet İnönü. Türkiye’nin parlementer sisteme geçmesi ve çok partili sisteme geçmesi ve demokrasimiz açısından çok önemli bir isim. Katkıları ve emekleri çok büyük. Onu anarak bütün bu değerlerin geleceğe taşınmasını umut ediyoruz” açıklamalarında bulundu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA