Kuyucuoğlu: Belediyeler rutin hizmetlerle sınırlı kalmamalı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Kuyucuoğlu: Belediyeler rutin hizmetlerle sınırlı kalmamalı

 

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Serdal Kuyucuoğlu,

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Serdal Kuyucuoğlu, Türkiye'nin en üretken kentlerinin başında gelen Mersin'de yerel yönetimlerin rutin hizmetlerle sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, "Belediyeler teknoloji kullanmalı, dünyadaki yenilikleri takip etmeli, yenilikler yapmalı. Belediyelerin artık kentin ekonomik ve sosyal altyapısının güçlendirilmesi görevi var. Bu doğrultuda ekibimizi oluşturduk ve çalışmalarımıza başladık" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A.AdayıSerdal Kuyucuoğlu, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı ve Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Yardımcısı ve Esnaf Kefalet Başkanı Sabit Yelkovan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek esnaf ve sanatkarların sorunlarını dinledi, çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulundu. 
Mersin’in tarım, lojistik, turizm ve sanayi alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Kuyucuoğlu, “Mersin şu an vergide besinci sırada. 447 bin aktif çalışan var. 60 bin çiftçi, 50 bin esnaf var. Bitkisel üretimde ikinciyiz. Meyvenin yüzde 12’si, örtüaltı üretimin yüzde 16’sı Mersin’de yapılıyor. Türkiye’nin en önemli tarım kentiyiz. Bu faaliyetten 4.5 milyar TL gelir elde ediyoruz. Aynı zamanda lojistik kentiyiz. Türkiye’nin en büyük ikinci lojistik üssü Mersin’de. Sanayi alanında potansiyeli olan bir kentiz. KOBİ olarak nitelendirdiğimiz işletmelerimiz istihdamın büyük kısmını karşılıyor. Madeni Sanatkarlar Odası da reel sektörün temsili noktasında önemli bir meslek örgütümüz. Yerel  yönetimlere talip biri olarak odamızı ziyaret etmek, reel sektörün, esnafın sorunlarını dinlemek istedim" dedi.
Son yasalarla belediyelerin yetkilerinin genişlediğini, kent halkının da belediyelerden beklentilerinin arttığını ifade eden Kuyucuoğlu, "Özellikle Büyükşehir belediyeleri yetkisi genişledi. Halk da artık kaldırım, asfalt dışında işler bekliyor. Bizim hedefimiz yenilikçi belediyecilik. Yani yeni projeler yapacaksınız, yenilikçilik yapacaksınız. Rutin hizmetler zaten belediyenin görevi onlar zaten yapılacak. Belediyeler teknoloji kullanmalı, dünyadaki yenilikleri takip etmeli, yenilikler yapmalı. Belediyelerin artık kentin ekonomik ve sosyal altyapısının güçlendirilmesi görevi var. Bu doğrultuda ekibimizi oluşturduk ve çalışmalarımıza başladık" diye konuştu.
Serdal Kuyucuoğlu daha sonra Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. 
Mersin'de 250 bin emekli bulunduğunu, bunların 30 binininderneğe üye olduğunu kaydeden Kuyucuoğlu, "Emeklilerimizin örgütlü olması onların sorun ve taleplerinin daha derli toplu şekilde ve sonuç alıcı olacak şekilde yetkili makamlara ulaşmasını sağlar. Yerel yönetimler hedeflerimiz arasında emeklilerle ilgili birçok projemiz var" dedi.
Kuyucuoğlu İşitme Engelliler Derneği'ni  deziyaret etti. Engellerin bedensel değil, düşünsel olduğunu, kenti yönetenlerin engellilerin sorununun çözümü için proje üretmesi gerektiğini belirten Kuyucuoğlu,  engelli vatandaşların ve ailelerinin yerel yönetimlerden beklentilerini dinledi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA