Başkan Dinçer’den Ahde vefa örneği | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Başkan Dinçer’den Ahde vefa örneği

 

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer,

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, kendisinin de doğup büyüdüğü ve 1975 yılında mezun olduğu kent merkezine 60 km uzaklıkta, Bolkar dağlarının zirvesinde 1600 rakımlı tepede kurulu Arslanköy İlköğretim Okulunda öğrenim gören 10’u ana sınıfı  olmak üzere 75 öğrenciye oyuncak ve  kırtasiye; okula da bilgisayar yardımında bulundu. Dinçer ayrıca mezun olduğu okulda kendine okumayı ve insanlığı öğreten, bugünlere gelmesinde en büyük emeğin sahibi olarak isimlendirdiği emekli ilkokul öğretmeni İsmail Kılınç’a plaket taktim etti.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI

Başkan Dinçer; Arslanköy ilköğretim okulunda öğrenim gören çocuklara kırtasiye malzemesi ve oyuncaklardan oluşan hediyelerinin dağıtımı öncesi; aynı köyde yaşayan ve kendisini ilkokulda okutan emekli ilkokul öğretmeni İsmail Kılınç’la birlikte Okul Müdürü Behçettin Yedigöz’ü ziyaret etti. Ziyarette kendisinin de 1975 yılında bu okuldan mezun olduğunu dile getiren Başkan Dinçer, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması adına köy okullarında eğitim gören öğrencilerle şehirde veya büyükşehirde okuyanların aynı olanaklara sahip olması gerektiğini söyledi. Eğitime destek vermek ve  öğrencileri teşvik amacıyla doğup büyüdüğü Arslanköy İlköğretim Okulunun bilgisayar ihtiyacını karşıladıklarını ifade eden Başkan Dinçer, “ Kısıtlı imkanlarla hizmet veren köy okullarımızda fedakar öğretmenlerimizce bu ülkenin başbakanı, milletvekili, öğretmeni, bilim insanı, askeri, öğretmeni yetişiyor. Bu öğrencilerimizin ülkemizin geleceğini oluşturuyor. Onlara destek vermek hepimizin birinci görevi olmalı” dedi.

BU ÜLKEDE OKUYAN HERKEZE KAPILAR AÇIK

Dinçer; daha sonra ise Okul Müdürü Behçettin Yedigöz  ve emekli ilkokul öğretmeni İsmail Kılınç’la birlikte okulda öğrenim gören 10 ana sınıfını öğrencisine oyuncak; 65 ilköğretim okulu öğrencisine ise kırtasiye malzemesi yardımında bulundu. Kırtasiye dağıtımında öğrencilere hitaben konuşan Başkan Dinçer; “Bende imkansızlıklar içerisinde sizler gibi bu sıralardan geçtim. Biz şehre uzağız, köy okulundayız diye sakın düşünmeyin. Cennet vatanımızda herkes okuduğu sürece, dürüst ve doğru çalıştığı müddetçe bir yerlere gelebilir. Okuyunca, gayret sarf edince bu ülkede kapılar herkese açık. Eğer yılmadan mücadele ederseniz, okulunuza müdür, ilinize vali, ülkenize bakan, başbakan her şey olabilirsiniz. Size düşen görev yılmadan çalışmak” şeklinde konuştu.

İLKOKUL ÖĞRETMENİNE PLAKET

Birlik Başkanı Talat Dinçer, kırtasiye malzemesi dağıtımı sonrası ise kendisine okumayı öğreten ve yaşamını hala Arslanköyde sürdüren emekli öğretmen İsmail Kılınç’a plaket taktim etti. Dinçer burada da yaptığı konuşmasında, “Değerli hocam; 40 yıl öncesi bizlere kalem tutmayı, okumayı öğreten ama en önemlisi insanlığı öğreten; kişiliğiyle bilgisiyle bizleri donatandır. Öğrenimimiz süresince bizlere baba şefkati ile yaklaşan, karşılaşabileceğimiz sorunlar karşısında nasıl davranacağımızı gösteren,  iyiyi kötüden ayırt etmesini öğreten benim  hayatımdaki mikenk taşlarından biridir. Kendisine emeklerinden ve fedakarlığından dolayı çok teşekkür ediyor, sağlıklı ve uzun yıllar diliyorum” dedi. Dinçer daha sonra emekli ilkokul öğretmeni İsmail Kılınç’a plaketini taktim etti. Tören; mutlulukları gözlerinden okunan çocuklarla çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA