Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a 10 McKinsey sorusu | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a 10 McKinsey sorusu

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Amerikan danışmanlık firması McKinsey ile ilgili 10 soru sordu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Amerikan danışmanlık firması McKinsey ile ilgili 10 soru sordu. Kılıçdaroğlu, 'Yetkisiz ise bu şirkete hangi vicdanla milyonlarca dolar para ödeyeceksiniz? Yetkisiz bir şirket neden üç ayda bir 16 bakanlığı denetlesin?' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, haksızlığa ve adaletsizliğe uğrayanların her zaman yanında olduklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu, dış politikada çifte standart yapıldığını savunarak şöyle konuştu:

"Dış politikada bir kural vardır içeride neyseniz dışarı da onu söyleyeceksiniz. Çifte standart yapmayacaksınız. Kudüs başkent olarak ilan edildi İsrail’de. 80 milyon itiraz ettik. Erdoğan miting yaptı hesabını soracağız dedi. Kudüs’te Büyükelçilik açacağız dedi. Aradan bir süre geçti ne oldu. Gitti BM’ye konuştu. Filistin’le ilgili ağzından bir cümle çıktı mı? AK Partiye oy veren kardeşlerime sesleniyorum, eğer 'Filistinliler böyle kalsın' diyorsan oyunu vermeye devam et. Eğer 'Filistinlilerin hakkını sonuna kadar savunacağız' diyorsan yönünü halk partisine CHP’ye çevir. Filistin topraklarında bu ülkenin çocukları Filistin'in bağımsızlığı için yatıyor. Dışarıya gidip başka konuşacaksınız içeride ahkam keseceksiniz. Bu çifte standartı gittiğiniz her yerde anlatın. Bunların gerçek yüzü nedir millet görsün."

'SEN NASIL ZAM YAPIYORSUN DOĞALGAZA?'

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 16 yıl sonra yeni bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu kaydederek şöyle dedi: "2001’de bir krizden sonra iktidar oldular. 16 yıldır yönetiyorlar. İstedikleri kanunu çıkarıyorlar bütçeyi çıkarıyorlar. Türkiye 16 yıl sonra yeniden bir ekonomik krizle karşı karşıya. Ekonomik krizin sebepleri ne? Türkiye’nin yönetilememesi. Savruluyor Türkiye, yönetilmiyor. Aşırı borçlandılar. Dünya kadar vergi topladılar yetmedi kim önlerine geldiyse borçlandılar. Faiz yükü aldı başını gidiyor. Tefecilere teslim olan bir iktidarla karşı karşıyayız. Tefecilerin faizi çok yüksek. Tefecinin faizini ödemek için de borçlanıyorlar. Londra’ya gidiyorlar Berlin’e gidiyorlar yeniden bize borç para verin diye. Biz bu krizi aşarız bize nefes alacak para verin diye. Tefeci 'Şartlarımı yerine getirirsen sana borç para veririm' diyor. Bunların döneminde TL ikinci sınıf paraydı. Dolar birinci sınıf. Herşey dolardı. Şimdi TL' ye döneceğiz diyorlar; dön kardeşim. Dolarla yaptığın ihalelileri TL’ye çevir. Çeviremiyor. Mercimekten ete kadar herşeye yağmur gibi zam geliyor. Nasıl zam yaparsınız diye öfkeleniyor. Sen elektriğe, doğalgaza nasıl zam yapıyorsun. Sana bunu esnaf, çiftçi, sanayici sorabiliyor mu, soramıyor. Sadece CHP soruyor. Sorumlu bulacaklar? Kim yapıyor bunları, dış güçler. Yönettiğini söylüyorsun e bu zam yağmuru ne? Kış göreceğiz hep beraber karamsar bir kış geçireceğiz. Ama Mart’ta Allah’ın izniyle bu ülkeye baharı getireceğiz hep beraber."

'İŞÇİ, EMEKLİ, MEMUR, HALK BU KRİZİN YÜKÜNÜ ÇEKECEK'

Kılıçdaroğlu, Yeni Ekonomi Programı'nı eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"Güven dediler YEP açıkladılar. Neymiş ekonomiyi düzeltecekmişiz. 16 yılda bozdular 1, 3 yılda düzeltecekler. Yüksek enflasyona artık alışacağız. İşsizlik vergiler özelleştirmeler artacak. Devlet fazla faiz ödeyecek ve daha az yatırım yapacak. Türkiye’nin yıl sonuna kadar ödeyeceği borç 26 milyar dolar para ödemesi lazım. Cari açık miktarı 12 milyar dolar. 38 milyar dolar para bulması lazım. Türkiye’de 3 grup var. Saray, saray çevresi ve halk. Saray’da kriz var mı yok. Herşey var. Badem unu badem sütü ejder meyvesi var. Asla ve asla ev kirası yok. Elektrik parası doğalgaz parası yok. Saray’da kriz yok. 'Kriz miriz yok' diyor. Cebindeki dolarlara bakıyor herşey yerli yerinde sürekli artıyor. Buradaki kural ne? Her türlü israfı yapabilirsin her türlü israf itibardır. İsraf haram günahtır. Ama bu israfı itibar olarak görüyor. Bir de sarayın çevresi var. Bunlar sarayın dışında ama sarayın beslemeleri. Dolar ne kadar yükselirse bunların karı da o kadar artar. Krizden kim etkilenir? İşçi, emekli, memur. Halk bu krizin yükünü çekecek. Henüz daha sırtındaki yükü tam hissetmiş değil daha iyi hissedecek. Bütün halkıma sesleniyorum. Yükü sizin sırtınıza yıkacaklar. Bu konuda önümüzdeki günlerde tabloyu net göreceksin. CHP’ye daha fazla kulak verin kardeşim senden bunu bekliyorum."

 

'VATANDAŞ SENİN MUHBİRİN Mİ?'

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın stokçuluk yapanlara ilişkin ifadelerini anımsatarak şunları kaydetti: "Kim stokçuluk yapıyorsa onu suçlamaya başlıyor. Ne suçluyorsun kardeşim kim yapıyorsa git yakasından tut. Vatandaş muhbir mi sen görevini yapsana stokçuluk yapan köşeyi dönen senin adamların. Sen zaten dolar baronlarının adamları değil misin. Onların yanında değil misin. Esnafı suçlayacak. Gücü ona yetiyor. Çünkü esnaf korkudan ses çıkaramıyor."

ERDOĞAN'A 10 MCKINSEY SORUSU

Kemal Kılıçdaroğlu Amerikan danışmanlık firması McKinsey ile anlaşmaya karar verilmesini eleştirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu konuda şu 10 soruyu yöneltti:

"1. Erdoğan’a göre, yaşadığımız ekonomik krizin sorumlusu dış güçlerdi. Dış güçlerin başında da Amerika ve Trump geliyordu. Peki, krizi aşmak için kimden liderlik istiyorsunuz? Bir Amerikan danışmanlık şirketinden. Bizi batırıyorlar dediğiniz bir ülkenin şirketinden sizi kurtarmasını hangi akılla istiyorsunuz?

2. Erdoğan’a göre bunlar, ezanımıza, bayrağımıza saldıranlardı. Peki, ezanımıza, bayrağımıza saldıranlardan para karşılığı yardım istemeyi bu millete nasıl anlatacaksınız? Hangi yüzle bu anlaşmayı yaptınız? Daha acı olanı ise, bu tutumunuz, biz bu ekonomiyi yönetemiyoruz, gelin siz yönetin anlamına gelmiyor mu?

3. Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde Kamu Maliyesi Değişim ve Dönüşüm Ofisi olacak ve bu Ofis’te de 16 bakanlıktan temsilci olacak. Bunların aldıkları her karar, yaptıkları her uygulama, düzenledikleri her rapor üç ayda bir McKinsey tarafından kontrol edilecek. Türkiye’de bunu yapacak kurum, kuruluş ya da şirket yok mu? Bunu içinize nasıl sindirdiniz?

4.Devletin kozmik odasını FETÖ’ye teslim ettiniz. Şimdi de devletin tüm mali bilgilerini; ezanımıza, bayrağımıza saldıranlara teslim edeceksiniz. Bunu hangi ahlaki temele dayanarak yapacaksınız?

5. Size Türkiye’de liderlik yapacak olan McKinsey’e, bu işi ihaleyle mi yoksa birilerinin tavsiyesi üzerine mi verdiniz? Tavsiye üzerine verdiyseniz, size bu şirketi kim ya da kimler önerdi?

6.Bu anlaşmanın tutarı, kapsamı ve süresi nedir? Bunları açıklayacak mısınız? Biliyorum ki açıklayamayacaksınız. Ezanımıza, bayrağımıza saldıranlar bunu biliyorlar ama necip Türk Milleti bunu öğrenemeyecek. Bu tutum aynı zamanda sizin gayrı yerli ve gayrı millî karakterinizi göstermiyor mu?

7. Diyorsunuz ki söz konusu danışmanlığın hiçbir icra fonksiyonu ya da yetkisi olmayacaktır. Fonksiyonsuz ve yetkisiz bir şirkete hangi vicdanla milyonlarca dolar para ödeyeceksiniz? Fonksiyonsuz ve yetkisiz bir şirket neden üç ayda bir 16 bakanlığı denetlesin?

8. Allah aşkına, neyin nasıl tasarruf edileceğini Türkiye’de hiç kimse bilmediği için mi McKinsey firmasından milyon dolarlar ödeyip görüş alacaksınız?

9. Sevgili Erdoğan 15.03.2015 tarihinde Balıkesir’de yaptığın konuşmada ‘Benim derdim ne biliyor musunuz? Bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa, Türkiye de öyle yönetilmelidir’ diyordun. McKinsey ile yapılan anlaşma, devleti bir şirket gibi yönetme arzusundan mı kaynaklanmaktadır? Bu anlayış hanedan devlet anlayışı değil midir?

10. McKinsey’nin üç ayda bir düzenlediği raporları kamuoyuna açıklayacak mısınız? Açıklamazsanız, ezanımıza, bayrağımıza saldıranlar raporları bilecek ama bizler, 600 milletvekili dâhil, öğrenemeyeceğiz. Bu sizin vatanseverlik anlayışınızı mı yansıtıyor?"

'ANLAŞMAYI İPTAL ET, UÇAĞI İADE ET'

Kemal Kılıçdaroğlu, McKinsey ile anlaşmanın iptal edilmesi vurgusunu yaparak şunları söyledi: "Şimdi Türkiye Cumhuriyeti ekonomisini yönetimini Amerikalılara teslim edeceksin. Milletin önüne çıkacaksın yüzün kızarmadan yerli ve milli diyeceksin. Saraydaki zaata çok açık söylüyorum onur, gurur ve haysiyet sahibiysen anlaşmayı iptal et, uçağı da iade et."



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA