Doğu Perinçek: ’Türk Hukukundan vazgeçmek, Milliyetçilik değildir.’ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
Doğu Perinçek: ’Türk Hukukundan vazgeçmek, Milliyetçilik değildir.’

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Rahip Brunson’un tahliyesi ile başlayan ‘Türk Hukukuna müdahale’ söylemlerine yaptığı basın açıklamasıyla cevap verdi.

Doğu Perinçek: 'Türk Hukukundan vazgeçmek, Milliyetçilik değildir.'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Rahip Brunson’un tahliyesi ile başlayan ‘Türk Hukukuna müdahale’ söylemlerine yaptığı basın açıklamasıyla cevap Perinçek, "Bu açıdan emperyalizme karşı mücadele, Türk Hukukundan ve Yargı bağımsızlığından vazgeçilerek yürütülemez" ifadesini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Rahip Brunson’un tahliyesi ile başlayan ‘Türk Hukukuna müdahale’ söylemlerine yaptığı basın açıklamasıyla cevap verdi.

Brunson yargılaması, Milliyetçilik yarışını bir kez daha gündeme getirdi. Öyle bir kamuoyu oluşturuluyor ki, kim Brunson’a daha ağır cezadan yana ise, Milliyetçilik şampiyonu olacak!

MİLLİYETÇİLİK NEDİR?

Önce Milliyetçilik nedir?

Tarihsel olarak bakarsak, Milliyetçilik dünyada Fransız Büyük Devriminin, Türkiye’de ise Türk Devriminin ideolojisi ve değerleridir. Atatürk olsun, Yusuf Akçura ve Ziya Gökalp olsun, Türk Milliyetçileri, bize Milliyetçiliğin Batıdan geldiğini saptamışlardır. Doğrudur, çünkü Milliyetçilik Batı’da krallıkları ve derebeyliğini yıkan burjuva demokratik devrimlerle dünya sahnesine çıktı ve oradan yedi iklime yayıldı. 20. Yüzyılda Milliyetçiliğin odağı artık Ezilen Dünyadaydı, Doğudaydı.

Milliyetçilik de, bütün ideolojiler gibi belli sınıfsal, toplumsal-ekonomik ilişkiler zemininde yükseldi. Özetleyecek olursak Milliyetçilik, krallığın ve padişahlığın, senyörlüğün, ağalığın, beyliğin, ruhbanlığın ve şeyhliğin bütün toplumsal ve ekonomik temelleriyle temizlenmesidir. Millet, ancak feodalizmin tasfiyesiyle oluşabilirdi. Fransız Devriminin “Hürriyet, Eşitlik, Kardeşlik” sloganı, Milliyetçiliğin sloganıdır. Milliyetçilik, feodal bağımlılıklara son verdi, demokrasi ve özgürlük getirdi.

Milliyetçilik, aynı zamanda yabancılara karşı milletin ve ülkenin bağımsızlığıdır ve egemenliğidir. Emperyalizm döneminde, Milliyetçiliğin bu yönü öne çıktı. Demokrasi ve Hürriyet, artık ancak emperyalizme karşı mücadelenin ürünü olabilirdi. Milletin bağımsızlığı, demokrasinin ve vatandaş özgürlüğünün koşulu oldu.

TÜRK MİLLİYETÇİĞİ

Türk Devriminin Altı Ok’la özetlenen programında Milliyetçilik, Cumhuriyetçilikten sonra ikinci Ok’tur. Atatürk’ün CHP Programlarında ve Vatan Partisi Programında yazılıdır. Aslında Cumhuriyet de Milliyetçiliğin ürünüdür. Çünkü Padişahlığı yıkmadan özgür bir millet oluşturulamazdı.

Türk Devriminde Milliyetçiliğin tanımını en güzel Atatürk yaptı, kendi eliyle Cumhuriyet Halk Partisi Programı’na yazdı. CHP’nin 10-17 Mayıs 1931 günlerinde toplanan 3. Büyük Kurultayında kabul edilen ve 9-16 1935 Mayıs tarihindeki 4. Büyük Kurultayında Türkçeleştirilen Milliyetçilik maddesi şöyledir:

“Parti, ilerleme ve gelişme yolunda ve arsıulusal değetlerde [milletlerarası temaslarda] ve ilgilerde [ilişkilerde], Türk sosyetesinin çağdaş uluslarla yan yana ve bir uyumda yürümekle beraber, ikinci maddede izah olunduğu üzere kendine özgü ıralarını [karakterini] ve erkin benliğini [bağımsız kimliğini] korumayı esas sayar.” (Bkz. Doğu Perinçek, Kemalist Devrim-3 Altı Ok, 5. Basım, Kaynak Yayınları, İstanbul, Kasım 2014, s.38 vd. Yine bkz. Doğu Perinçek, Kemalist Devrim-6 Atatürk’ün CHP Program ve Tüzükleri, 3. Basım, Kaynak Yayınları, İstanbul, Kasım 2014, s.128, 173 vd, elyazısıyla s.208)

Türk Devriminin Milliyetçiliği, özetle bağımsızlık ve Çağdaş milletlerle uyum halinde ilerlemektir.

TÜRKİYE’NİN EGEMENLİĞİ VE HUKUKU

Türkiye’nin bağımsızlık ve egemenliği, hukuk düzleminde Türkiye topraklarında Türkiye Cumhuriyeti Hukukunun geçerli olmasıdır. Bu hukuk, Padişah tarafından değil, Milletin egemenliğine dayanan Millet Meclisi tarafından kararlaştırılır. Türk Hukuku, yine devlet egemenliğinin organlarından olan bağımsız Yargı tarafından uygulanır. Hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı, bu açıdan Milliyetçiliğin temel kurumları içindedir.

BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN HUKUKÎ İÇERİĞİ

Emperyalizme karşı mücadele, hukuk düzleminde, vatan toprağında Türk Hukukunun üstünlüğü için mücadeledir. Bu açıdan emperyalizme karşı mücadele, Türk Hukukundan ve Yargı bağımsızlığından vazgeçilerek yürütülemez.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA