Başkan Tuna: Kenti en büyük eksiği, Mersinlilik bilincidir | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
Başkan Tuna: Kenti en büyük eksiği, Mersinlilik bilincidir

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli tarafından Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, partisinin düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna adaylığını duyurdu.

MHP Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya; Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Demir, MHP MYK Üyesi Dilek Uslu Var, eski Milletvekilleri ve İl Başkanları, İlçe Başkanları, MHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Berrin Altıntaş ve İlçe Kadın Kolları Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli yaptı. ‘Rabbim, birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin’ diyerek konuşmasına başlayan Gölgeli; “Mersin yörük şehridir.Genel Başkanımızın tabiriyle Toroslar kadar başı dik, Akdeniz kadar yüreği engin olan yiğitler diyarıdır.Mersin ve tüm Türkiye’de Milliyetçi Hareket Partisi İktidarıyla şahlanacaktır.Bilge Liderimiz, Türkmen Beyimiz Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in takdiriyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olarak gösterilen Sayın Hamit Tuna bizimledir, bizden biridir. Bizler, O’nun Ülkücülüğüne, adamlığına, dik duruşuna, gururlu ve onurlu yürüyüşüne şahidiz.Üç dönemdir Toroslar Belediye Başkanlığı görevini yürüten Sayın Hamit Tuna, geçmiş dönemlerde MHP Mersin İl Başkanlığı da yapmıştır.Sevgiye dayalı milliyetçilik anlayışı ile gönül köprüleri kurmuş, partimizin ve Bilge Liderimizin başını hiç eğmemiştir.Belediye Başkanı olarak görev yaptığı Toroslar İlçemizde her vatandaşımıza eşit hizmet veren, milli değerlerimizi yaşatmak için projeler üreten çok kıymetli ülküdaşımızdır.Fitneye, ötekileştirmeye ve dedikoduya fırsat vermeden kendisine verilen görevi her dönemde layıkıyla yapmıştır bundan sonra da Allah’ın izniyle yapmaya devam edecektir.Biliyoruz ve inanıyoruz ki ömrünün sonuna kadar bu memlekete hizmet edecektir.Bilge Liderimizin vereceği her görevi layıkıyla yerine getirecektir. MHP Mersin İl Başkanlığı olarak Mersinli hemşehrilerimize seslenmek istiyorum. Genel Başkanımızın ‘Sizden Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere tüm ilçeleri istiyorum” emirleri doğrultusunda MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hamit Tuna’dır” dedi.

Daha sonra söz alan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna’ya çıktığı bu yolda başarılar diliyerek; “Sayın Başkanımız Hamit Tuna Bey, üç dönemdir Toroslar’dasadece Milliyetçi Hareket Partili vatandaşlarımızın değil siyasi görüşü ne olursa olsun tüm vatandaşlarımızın belediye başkanı olarak görev yapmıştır.İnşallah milletimizin takdirleriyle ve Cenab-ı Allah’ın yardımıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Mersin’e hizmet edecektir.Milliyetçi Hareket Partisi, Mersin’de her zaman zafere ulaşacak güce sahiptir.Sayın Başkanımız Hamit Tuna’ya çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum.MHP Mersin’de ve Türkiye’de Mart Ayında yapılacak olan Yerel seçimlerden zaferle çıkacaktır” dedi.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, partisinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayının Hamit Tuna olduğunu belirterek, "Fitneye, fesada, dedikoduya düşmeden, herkes olağanüstü bir gayretle yapması gereken çalışmayı ortaya koymalı ve kimse 'ben' dememeli. Kimse kendisini olmayacak şekilde konumlandırmaya çalışmamalı” dedi.

Kılavuz, 2019 yılı Mart ayında yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde, MHP'nin bayrağını yeniden Mersin'e dikeceklerini belirtti.

Hiç kimsenin tek başına bir anlam ifade etmediğini ve kimsenin tek başına MHP'nin üstünde olamayacağını vurgulayan Kılavuz, “Başta şahsım olmak üzere biz MHP ile varız. Dolayısıyla MHP'ye karşı, Ülkü Ocaklarına karşı borcumuzu kolay kolay ödeyemeyiz. Çünkü bu uğurda binlerce şehit verilmiştir. Şehitlerimizin maneviyatlarına hürmeten Mersin'deki bütün ülküdaşlarımıza tarihi bir sorumluluk düşmektedir. Bu sorumluluğu adam gibi, samimiyetle, istismar etmeden farklı bir kimlik altına girmeden 31 Mart'ta başta büyükşehir belediyesi olmak üzere ve 13 ilçemizin muhakkak bir suretle belediye başkanlığını kazandırmak, hepimizin boynunun borcudur, şeref borcudur" ifadelerini kullandı.

Kılavuz, MHP'de 5 dönemdir belediye başkanlığı yapan ve halen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Burhanettin Kocamaz'ın artık bu dönemden sonra aday olarak görevlendirilmesinin söz konusu olmadığını vurguladı.

Kılavuz; “MHP hepimizin karargahıdır, dava ocağıdır ve şehitlerimizin otağıdır. Dolayısıyla yarın şehitlerimizin huzuruna çıkacağız, yüzümüzün ak olması gerekiyor, başımızın dik olması gerekiyor. Liderimizin talimatını ve parti genel merkezimizin kararını Mersin'de inşallah zaferle neticelendireceğiz. Bahanelerin arkasına sığınmayacağız. Fitne yapanı uzaklaştıracağız. Kim olursa olsun, burada herkesin başımızın üzerinde yeri vardır. Ayrılığa gayrılığa fırsat vermeden, ötekileştirmeye fırsat vermeden herkesi bağrımıza basacağız, baş tacı edeceğiz. Birlikte güç vardır, başarı vardır, sonuç vardır ve Allah'ın izni ile hayırlı işlere vesile olma vardır. Ancak ayrılıkta ise her zaman hüzün vardır, göz yaşı vardır, felaket vardır. Onun için el ele vereceğiz, gönül gönüle vereceğiz, çalışmalarımızı sonuna kadar devam ettireceğiz” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Hamit Tuna ise toplantıya katılan tüm partililerine ve basın mensuplarına teşekkür etti.

Başkan Tuna, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte siyaset yapmaktan büyük şeref duyduğunu belirten Başkan Hamit Tuna, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak takdir görülmesinden dolayı da büyük mutluluk duyduğunu vurguladı.

Başkan Tuna; “Siyasette 24 yılımızı tamamlıyoruz.Göreve geldiğimiz bu makamlarda herkesi kucaklayan yanımızla ve duruşumuzla insanlarımızla her zaman içli dışlı olduk.31 Mart sonrası Mersin halkının tercihleriyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmelerinin ardından Mersin’i marka kent yapma yolunda önemli projelere imza atacaklarını söyledi.

Toplumun her kesimiyle diyalog içerisinde olduklarını ve hiçbir vatandaşı birbirinden ayırmadıkalrını belirten Başkan Tuna, 15 yılda Toroslar’a kazandırdıkları hizmetlerin bir refarans olduğunu vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday göstererek kendilerini büyük bir sorumluluk yüklediklerini ve bu sorumluluğu tüm teşkilatlarla el ele vererek üstesinden geleceklerini belirtti.

Mersin’de en büyük eksiğin Mersinlilik bilinci olduğunu vurgulayan Başkan Tuna, göreve gelmeleriyle birlikte bu eksikliği gidermek adına gerekli çalışmaları yürüteceklerini ifade ederek; “Kent, kentin sokaklarını arşınlayanlarındır.Bu kentin her sokağında adımlarımız var.Biz bu yüreği açık duruşumuzla bölgemizde sağladığımız kardeşçesine ortamımızla Büyükşehir noktasında tüm Mersin hep birlikte bir aile olacağız.Mersin’in kimliği yok diyorlar.Mersin’in aslında birçok kimliği var. Bunların bazıları; tarım, turizm, sanayi, lojistiktir.Mersindeki en büyük eksik Mersinlilik bilincidir.31 Mart’ta yapılacak seçimlerle birlikte göreve gelmemizin ardından doğduğun yer değil, doyduğun yer mantığıyla bakarak insanlarımızda Mersinlilik bilinci oluşturacağız” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA