“AYDINLARIMIZIN KATLEDİLMESİ, AYDINLIK GELECEĞİMİZİN KATLEDİLMESİDİR” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
“AYDINLARIMIZIN KATLEDİLMESİ, AYDINLIK GELECEĞİMİZİN KATLEDİLMESİDİR”

 

“ATATÜRKÇÜ AYDINLARIMIZ BOMBALARA HEDEF OLMUŞTUR”

Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, siyasetçi, eski Kültür Bakanı, yazar ve öğretim görevlisi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı katledilişinin 19. yılında yayımladığı mesajla andı.

Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında; “21 Ekim 1999 günü evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, ölmeyecek fikirlerin sahibi olan Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın katledilmesinin, Türkiye’nin aydınlık geleceğine yapılmış bir saldırı olduğunu söyleyerek, “Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Muammer Aksoy’un aynı dönem içerisinde katledilmesi tesadüf değildir. Bu cinayetleri işleyen karanlık güçlerin de bulunamaması tesadüf müdür? Atatürkçü aydınlarımız dün de, bugün de bombalara hedef olmuştur. Aydınlarımızın katledilişi, Türkiye’yi gelecekte neyin beklediğinin bir habercisiydi. Aydınlarımızın katledilmesi, ülkemizin aydınlık geleceğinin katledilmesidir. Onlar bugün aramızda değil ancak onların düşüncelerini yaşatan milyonların; cumhuriyet değerlerimizi korumaya, demokrasi ve özgürlük mücadelesini sürdürmesine, hiçbir kurşun,  hiçbir saldırı, engel olamayacaktır. Demokrasi, cumhuriyet ve Atatürk ilkelerinden ödün vermeden, ülkenin bölünmez bütünlüğü için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz.

Ahmet Taner Kışlalı sadece bir aydın değil, Anadolu'yu karış karış dolaşan bir aydınlanmacıydı. O’nun yolu Atatürk’ün aydınlık yoluydu ve bu yolda yüzlerce öğrenci yetiştirmiştir. Vefatının üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen Ahmet Taner Kışlalı, hala yolumuzu aydınlatmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, aydınlarımıza yapılan bu hain saldırıları bir kez daha nefretle kınıyor, ülkemizin yetiştirdiği önemli siyaset, bilim, kültür ve sanat insanlarından birisi olan Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı vefatının 19. yılında saygıyla ve rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA