MERSİN TİCARET BORSASI; “TL SON İKİ AYDA DEĞER KAZANDI” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MERSİN TİCARET BORSASI; “TL SON İKİ AYDA DEĞER KAZANDI”

 

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir,

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Türk Lirası’nın son iki ayda yüzde 22 değer kazandığını belirterek, “Fırsatçılara verilecek en iyi cevap tüketicilerimiz tarafından olacaktır. Hükümetimiz tarafından yapılan denetimlerin yanı sıra, tüketicilerimizin bilinçli davranmaları gerekmektedir. Bu nedenle, tüketicilerimiz alım kararlarında rasyonel hareket ederek fırsatçıların önünü kesmeliler” dedi.

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, ekonomik savaşın toplumsal dayanışma ile aşacağını belirtti. Özdemir , “Günümüzde ekonomi, bir ülkenin sahip olabileceği en etkili silah konumundadır. Bu nedenle savaşlar artık eskiden olduğu gibi sadece ordularla değil, ekonomi kanalıyla da yapılmaktadır. Bunun en yakın örneğini ise ülke olarak son aylarda sert bir şekilde yaşadık. Amerika Birleşik Devletleri tarafından uygulanan sözde siyasi yaptırımlar, bizim sattığımız ürünlere konulan ek vergiler, uluslararası piyasalarda dolar ile yapılan gece işlemleri, ülkemize karşı gerçekleştirilen ekonomik manipülasyonlar, maruz kaldığımız bu saldırının en önemli silahları oldular. Bu durumun faiz, enflasyon, döviz kuru vb. göstergelerimiz üzerindeki olumsuz etkileri ile hala mücadele ediyoruz” dedi.

TL’nin dolar karşısında yüzde 22 değer kazandığını ifade eden Özdemir, “Bu zorlu tabloya karşın, özellikle son iki ayda Türk Lirası’nın değer kazanması piyasalarımız açısından oldukça moral verici. Hükümetimizin kararlı duruşu ve almış olduğu önlemler ile Merkez Bankamızın uyguladığı politikalar neticesinde, bu dönemde Türk Lirası, Dolar karşısında yüzde 22 değer kazandı. Ancak tek başına Bakanlıklarımızın ve Merkez Bankamızın hamleleriyle bu iyileşmenin kalıcı olması mümkün değildir. Şu an TÜFE yüzde 25 ve ÜFE yüzde 46 seviyesine geldi. Özellikle sabit maaş ile çalışan vatandaşlarımızın gelirleri aynı düzeyde kalırken, maalesef harcamaları fazlasıyla arttı. Diğer yandan ticaret ile uğraşanlar da ürünlerini satmakta zorluk çekiyorlar. Piyasadaki bu durgunluk, yüksek enflasyon ve büyüme oranlarımızdaki düşüş stagflasyon tehlikesini ortaya çıkarmış durumda” diye konuştu.

Ülkemizin tüm dinamiklerine önemli görevler düştüğünü dile getiren Özdemir, “Bu kapsamda son bir ayda yaşadığımız olumlu gelişmelerin sürdürülebilir olmasının yolu toplumsal dayanışmadan ve ülkemizin tüm bileşenlerinin kenetlenmesinden geçmektedir. Bu çerçevede reel kesim, finans sektörü, sivil toplum kuruluşlarımız ve en önemlisi de tüketicilerimize önemli görevler düştüğü kanaatindeyim. Fırsatçılara verilecek en iyi cevap tüketicilerimiz tarafından olacaktır. Hükümetimiz tarafından yapılan denetimlerin yanı sıra, tüketicilerimizin bilinçli davranmaları gerekmektedir. Bu nedenle, tüketicilerimiz alım kararlarında rasyonel hareket ederek fırsatçıların önünü kesmeliler” şeklinde konuştu.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA