Aday oto… | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Aday oto…

 

Nevzat EROL

Aday loto…

Yerel ya da Genel Merkezin seçeceği anket firmalarıyla mı?

Eğilim (temayül) yoklamasıyla mı?

İl Örgütlerinin önermeleriyle mi?

Hakim denetimli üyelerin ya da delegelerin katıldığı ön seçimlerle mi?

Hakim denetimsiz delegelerin ya da üyelerin katıldığı ön seçimlerle mi?

Söğütözü Başefendilerinden oluşan zat- ı muhteremlerce yapılacak atama yöntemleriyle mi?

Belli değil… Kısa günde belli olacak gibi de değil…

……………………………………….

Adaylarda aranacak ölçütler yani kriterler;

Mesela uzun boylu, gözlüklü ak saçlılar ya da yok saçlılardan mı seçilecek?

Orta boylu, hafif göbekli ya da tonton duruşlulardan mı, yoksa ciddi duruşu olanlardan mı seçilecek?

Gülen gözlü, güler yüzlülerden mi ya da hiç gülmeyen, asık suratlılardan mı olacak?

Mesela mutlaka Atatürk’çü olmalı mı, yoksa “Bu çok da önemli değil” az sağa göz kırpsın, az zararsız sola(!) göz kırpsın “Bu yeter!” görüşünde misiniz?

Mesela aday fakir biriyse “Otursun oturduğu yerde!” mi diyorsunuz, yoksa mutlaka zengin olmalı, “Cebinde üç- beş kuruşu yoksa ne işi var böyle yerlere aday olmaya?” mı diyorsunuz?

Mesela tahsilli olması yani en az bir üniversite bitirmesi mi ya da “Tahsil şart değil, okuma yazması olsun yeter!” mi diyorsunuz?

Mesela kadın adaylar da olmalı mı, yoksa “Elbette olmalı ama onları oyumuzun az olduğu yerlere yerleştirelim ki, oylarımızı çoğaltsınlar (!)” mı diyorsunuz?

Hemşeri kayırmacılığı, mezhep, etnik kayırmacılığı ya da ayırmacılığı kriterlerinizden olacak mı, mesela?

Belli değil… Akşamda, sabahta belli olacak gibi de değil…

…………………………………………………………………………………

AKP si… MHP si… HDP Sİ… İyi Partisi… ve diğerleri;

“Biz adayımızı şöyle şöyle yöntemlerle belirler ve şu zamanda atayacağız” derlerken,

Maalesef CHP de bir türlü ne aday belirleme yöntemleri, ölçütleri açıklanır, ne de ne zaman açıklanacağı açıklanır…

Bir de üstüne üstlük Mersin’de mesela;

Yaklaşık 2 aydır Yenice’den Anamur’a kadar “Bilboard Gösterileri” devam ediyor.

Baş döndürücü bilboard trafiğinde sadece deneyimli siyasetçi Fikri Sağlar, farklı bir mesaj veriyor ve partisinin evvel emirde yapması gerekenini anlatıyor;

Ve diyor ki, “ O yol, bu yol, öyle yöntem, böyle yöntem, geçelim bunları… BIRAKIN DA KARARI MERSİN’DE YAŞAYANLAR VERSİN”

 

Fikri Sağlar mesajında yol gösteriyor ama Genel Merkez bu değerli, yetişmiş siyasetçiye de “Onuncu Köy’ü “ işaret edecek gibi sanki… (Doğru söylediği için tabii ki)                                                                                                                                              Bilboard Gösterilerinde ya da bilboard yarışlarında eski parayla MİLYARLAR… Şimdiki parayla yüz binlerce lira harcanıyor…

Bu afişleri yaptıranlar, milyarlar harcayanlar, mesela her ilçede sadece 5 öğrenciye burs verseler, siyaseten de, insani olarak da milyon kere kazançlı çıkarlar ama neden öyle yapmazlar da, böyle yaparlar anlayabilmiş değilim!

Bekleyelim, görelim, CHP’nin Ankara Söğütözü’ndeki Genel Merkezi sabahlı akşamlı yüzlerce bilboard fatihleriyle dolup, taşıyormuş.

Söğütözü’nün baş efendileri de seçimden seçime gördükleri eski ya da yeni partilileriyle çok ama çok meşgul oldukları için fazlaca ilgilenemiyorlarMIŞ!..

Oy verip, seçim kazandıracak partililer de aralarında “aday loto” oyunu oynuyorlar MIŞ!..



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA