MUAZZEZ İLMİYE ÇIĞ, 95 YILDIR CUMHURİYETİ KUTLUYOR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MUAZZEZ İLMİYE ÇIĞ, 95 YILDIR CUMHURİYETİ KUTLUYOR

 

Yusuf Çelik, Cumhuriyet’i ilk gününden bugüne kadar kutlayan Muazzez İlmiye Çığ ile röportaj gerçekleştirdi. Cumhuriyet Bayramı, Andımız ve Ulusal Kanal hakkında gerçekleşen röportaj sizlerle…

Cumhuriyet Bayramını kaç yıldır kutluyorsunuz ve Cumhuriyet Türk milleti için ne ifade ediyor?

Cumhuriyetin kuruluşunda 10 yaşında olduğuma göre tam 95 yıldır kutluyorum. Cumhuriyet olarak adlandırılan çeşitli devletler var. Ama bizim Cumhuriyetimiz diğerlerine benzemez. Kuruluş felsefesinde öncelikle laiklik vardır. Laiklik herkesin kendi inancını serbestçe yaşayabilmesi anlamına gelir. Ama bunu bazıları dinsizlik olarak algıladı. Atatürk dinimizin doğru olarak öğrenilmesi için Kuranı Türkçeleştirdi. Benim annem okumamış bir kadın olmasına rağmen bunu anlamıştı. Arapçada ısrar edenlerin dini kullanmak istedikleri için, bu güç ellerinden gider diye karşı çıktıklarını söylerdi. Ama şimdi küçük çocukların bile başını örtüyor ve anlamadıkları bir lisanla din eğitimi vermeye çalışıyorlar. İkinci olarak Cumhuriyet insanlara eşit hak tanıdı. Kadınlar eskiden insan yerine konulmuyordu. Şimdi her türlü hakları var.

Danıştay Andımızın okunmasını onayladı. Neler söylersiniz?

Tabii ki çok sevindim. Gençler de Cumhuriyet Bayramında andımızı okuyacaklarmış. Bence tüm yurttaşlarımızın, özellikle de kadınlarımızın bu karara karşı çıkanları e-posta yoluyla, telgraf çekerek, mektup yazarak protesto etmesi lazım. Yalnızca dernekler olarak değil, bireysel olarak da yapmak lazım. Vatandaş olarak tepki gösterme hakkını da bize Cumhuriyet vermiştir. Cumhurbaşkanlığı makamındaki bir kişi vatandaşların hepsini kucaklamalıdır. Bu dönemde milletin birliği çok önemlidir. Bu birliği bozacak, ayrıma yol açacak davranışlardan kaçınmak lazımdır.

Ulusal Kanal 18 yaşına girdi. Kuruluşunda sizin de çok emeğiniz var değil mi?

Hala da emeğim geçiyor, yardımcı oluyorum. Ulusal Kanal ülkemiz için çok önemli görevler yapıyor. Uydu borcu nedeniyle kapanmaması için tüm yurttaşlarımızı destek vermeye çağırıyorum. Ulusal Kanal kararmamalı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA