“SALTANATLAR YIKILIR, CUMHURİYET BAKİ KALIR” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
“SALTANATLAR YIKILIR, CUMHURİYET BAKİ KALIR”

 

Alternatif Kutlamada Konuşan Adil Aktay;

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda alternatif kutlama etkinliği düzenledi.

İl Başkanı Adil Aktay, “Cumhuriyetin değerlerini kavramaktan aciz bir iktidarla karşı karşıyayız. Herkes bilmelidir ki, Cumhuriyet bizim onurumuzdur! Saltanatlar yıkılır, Cumhuriyet baki kalır!” ifadelerini kullandı.

Gökhan KURT

 “MİLLETİMİZİN SESSİZ KALMAYACAĞINI BİLİYORUZ”

 Atatürk Evi önünde bir araya gelen CHP’liler, buradan yürüyüşle Cumhuriyet Alanı’na geçti. Etkinliğe, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçeli, Alpay Antmen, Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Sinan Koç, Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Selçuk Dereli, eski milletvekilleri, CHP İl ve İlçe örgütleri ile çok sayıda partili katıldı.  CHP İl Başkanı Adil Aktay, İl Başkan Yardımcısı ve İl Gençlik Kolları Başkanı Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Başkanı Adil Aktay, “Maalesef, Cumhuriyetimizin bu değerlerini kavramaktan aciz bir iktidarla karşı karşıyayız. Daha bugün sabah yapılan resmi törenin saygı duruşu dahi yapılmadan, adeta ‘işten gözüksün’ diye yapılması bunun en açık göstergesidir. Cumhurbaşkanı’nın törende okunan mesajında Atatürk’ün ismi dahi anılmamıştır. Bu aymazlığı, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Kurtuluş Savaşı şehit ve gazilerimize yapılan bu saygısızlığı kabul etmemiz mümkün değildi. Tepkimizi o töreni terk ederek gösterdik. Milletimizin de bu saygısızlığa daha fazla sessiz kalmayacağını biliyoruz” dedi.

“SALTANATLAR YIKILIR, CUMHURİYET BAKİ KALIR”

Cumhuriyete sahip çıkmak ve onu çağdaş bir demokrasiyle taçlandırmak herkesin görevi olduğunu belirten Aktay, “Cumhuriyet, bağımsızlıktır. Tarımıyla, sanayisiyle, ticaretiyle kendi kendine yetebilmektir. Emperyalist güç odaklarına boyun eğmeden, bağımsız bir dış siyaset izleyebilmektir. Cumhuriyet, özgürlüktür. Saraylara ve saraylılara kulluğun bitmesi, her bir yurttaşın, özgür ve eşit olmasıdır. Cumhuriyet, laikliktir. Din ve devlet işlerinin ayrılmasıdır. Cumhuriyet,  kadının erkekle eşit olduğunun kabulü ve güvencesidir. Cumhuriyet, ‘kimsesizlerin kimsesidir’. Çocuk, genç, yaşlı, engelli, hasta, yoksul… Desteğe ihtiyacı olan herkesin,  başkasına avuç açmak zorunda kalmadan, kimliğine, inancına, görüşüne bakılmadan korunması, desteklenmesidir.  Bu bilinç ve sorumlulukla Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü kutluyor,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını sevgi, saygı ve minnetle anıyorum. Herkes bilmelidir ki: Cumhuriyet bizim onurumuzdur!  Saltanatlar yıkılır, Cumhuriyet baki kalır!” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA