Cumhuriyetimizin Fabrika Ayarlarına Geri Dönülmelidir | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Cumhuriyetimizin Fabrika Ayarlarına Geri Dönülmelidir

 

YEŞİLBOĞAZ: “ÇARESİZ KALDIĞINDA ATATÜRK GİBİ DÜŞÜN”

 

Mersin Barosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ‘Cumhuriyet Resepsiyonu’ düzenledi. Resepsiyonda Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Cumhuriyet Bayramı’nı meslektaşlarıyla birlikte kutladı.

Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Binası’nda düzenlenen resepsiyona, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliği yaparak, konuklarla tek tek ilgilendi. Cumhuriyetimizin tam bağımsızlığımızın ve geleceğimizin teminatı olduğunu ifade eden Yeşilboğaz, “Cumhuriyetin içeriğinin, günümüzde içinin boşaltılması çabalarına karşı; ulusal değerlerimize ve cumhuriyetimize sahip çıkılmalı, Cumhuriyetin kuruluş felsefesine geri dönülmelidir. Kısacası; tam bağımsız, çağdaş, özgür Türkiye’nin ve hukuk devletinin yeniden kurulması için, Cumhuriyetimizin fabrika ayarlarına geri dönülmelidir” dedi.

“CUMHURİYET EMPERYALİZME BAŞKALDIRININ ADIDIR”

Gecede günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim En Büyük Eserimdir’ dediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılını, Mersin Barosu ailesinin tüm ferdiyle birlikte kutluyor olmaktan onur duyduğunu ifade eden ederek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ulusal kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere direnişin başlangıcı olan Samsun’dan yola çıktığında, zihninde cumhuriyet kavramını şekillendirmiş, bu idealini gerçekleştirmek üzere güçlü bir program hazırlamış, bu doğrultuda emin adımlar atmış, silah arkadaşlarının kararlı azmi ve destekleriyle nihayetinde bugünlere gelinmiştir. Bugün özgürlük günü, barış günü, adalet günü. Bugün nefes alabiliyorsak 95 yıl önce kurulan Cumhuriyet sayesindedir. Cumhuriyetimiz, tam bağımsızlığımızın ve geleceğimizin en büyük güvencesidir. Cumhuriyet, emperyalizme baş kaldırının adıdır. Cumhuriyet demek; demokrasi, hukukun üstünlüğü, adalet, bağımsızlık, yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğü, temel hak ve özgürlükler demektir. Halkın egemenliği, tam bağımsızlık, ulusal bütünlük, barışçılık, çağdaşlaşma, laiklik ve kuvvetler ayrılığı ise Cumhuriyetin temel değerleri arasında yer almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin devam ettirilmesi ve her geçen gün daha da yükseltilmesi; bu temel değerlere sahip çıkılması, Atatürk’ün düşüncelerinin, ilke ve devrimlerinin çok iyi anlaşılması ve her kuşak yaşatılması ile mümkündür” şeklinde konuştu.

“CUMHURİYETİN KURULUŞ FELSEFESİNE GERİ DÖNÜLMELİDİR”

Cumhuriyetin temel niteliklerinden birisinin hukuk devleti olduğu unutulmaması gerektiğinin altını çizen Yeşilboğaz,bu nedenle ülkeyi yönetenlerin, vatandaşlara hukuk güvencesi sağlayan, evrensel hukuk ilkelerinin var olduğu bir devlet düzeni oluşturulması gerektiğini kaydetti.Yeşilboğaz konuşmasında, “Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemi ile yönetilen devlet şekli demektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yönetim şekli olan Cumhuriyetin içeriğinin, günümüzde içinin boşaltılması çabalarına karşı; ulusal değerlerimize ve cumhuriyetimize sahip çıkılmalı, Cumhuriyetin kuruluş felsefesine geri dönülmelidir. Kısacası; tam bağımsız, çağdaş, özgür Türkiye’nin ve hukuk devletinin yeniden kurulması için, Cumhuriyetimizin fabrika ayarlarına geri dönülmelidir! Cumhuriyetimizin olmazsa olmaz temel taşlarından ve en önemli kazanımlarından birisi olan laiklik bir kenara itilmemelidir. Eğer bir ülkede laiklik yaşam biçimi olmamışsa, o ülkede ne sosyal devletten, ne demokratik yaşamdan, ne de hukuk devletinden bahsedebiliriz.

Cumhuriyet rejimi, insan hak ve hürriyetlerine gösterdiği saygıyla birlikte, çağdaşlaşmayı, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı en iyi şekilde gerçekleştiren bir ortam oluşturmuştur. Çünkü cumhuriyet rejimi, kamu yararını ön planda tutar ve gücünü millet iradesinden alır. Cumhuriyet rejimi, egemenliğin bir şahsa değil, millete ait olduğunu benimseyen bir rejim şeklidir” diye konuştu.

“CUMHURİYETİN EN ÖNEMLİ KAZANIMLARINDAN BİRİSİ HUKUK ALANINDA OLMUŞTUR”

Konuşmasında Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından birisinin de hukuk alanında olduğunu belirten Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Atatürk, Cumhuriyet rejimi için yeni bir hukuk düzeni olması gerektiğini düşünmüştür. Çöken bir imparatorluğun yasaları ile Cumhuriyeti yürütebilmek de mümkün değildir. Osmanlı’da uygulanan şer’i hükümler, Cumhuriyetle birlikte yerini, laik esasa dayalı anayasa ve kanunlara bırakmıştır. 4 Ekim 1926 yılında yürürlüğe giren Medeni Kanun, cumhuriyetimizin bizlere büyük bir armağanıdır. Cumhuriyet ile birlikte özellikle kadınlarımızın çok büyük kazanımları olmuştur. Cumhuriyet öncesi ikinci sınıf muamelesi gören kadınlarımıza, Cumhuriyetle birlikte eğitim, iş, siyasi ve sosyal yaşamda fırsat eşitliği sağlanmış, kadın ve erkek eşit haklara sahip olmuş, yasalar önünde eşit hale gelmiştir. Cumhuriyetin bize kazandırmış olduğu bu değerler nedeniyle, lâik ve demokratik cumhuriyet rejimi, memleketimizin geleceği bakımından çok önemlidir ki, Anayasamızda Türkiye Cumhuriyeti’nin idare şeklinin Cumhuriyet olduğu hükmünün değiştirilemeyeceği, değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceği, Anayasamızda ayrı bir hükümle teminat altına alınmıştır” dedi.

“ÇARESİZ KALDIĞINDA ATATÜRK GİBİ DÜŞÜN”

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’da başlattığı bağımsızlık mücadelesinin sadece Türkiye için değil, tüm mazlum milletler için örnek ve umut ışığı olduğunu belirten Yeşilboğaz,‘Çaresiz Kaldığında Atatürk Gibi Düşün!’Norveç Atasözünü hatırlatarak,“Mersin Barosu olarak, hukukun üstünlüğünü ve adaleti egemen kılmak için bizler de Atatürk gibi düşünmeye devam edeceğiz. Atatürk ilke ve devrimlerinden, Cumhuriyet kazanımlarından ödün vermeden, bu çizgide mücadele etmeye devam edeceğiz. Hukukun üstünlüğüne, evrensel hukuk ilkelerine, demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

“SÜNNET DEĞİL, FARZDIR CUMHURİYET”

Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz konuşmasında,"Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz" diyerek Türk milletine bağımsızlık ve özgürlük müjdesini veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarıyla beraber bedeller ödeyerek emperyalist güçlere karşı cumhuriyeti kazandılar ve bizlere armağan ettiler. Bizlere düşen görev ise; bu kazanımlara sahip çıkmaktır. Atatürk kendi elleriyle kurduğu cumhuriyeti Türk gençliğinin bekçiliğine bırakmıştır. Karanlık güçlerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hakim olmasına engel olmak, bütün geçilen yolların, yapılan fedakârlıkların, ödenen bedellerin bilincinde olmak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşamasını sağlamak hepimizin asli görevidir. Usta Şair Can Yücel’in şiirinin son dizelerindeki gibi, ‘Çünkü Sünnet Değil, Farzdır Cumhuriyet’. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümünü kutluyor, bağımsızlık mücadelemizin yüce önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla ve rahmetle anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Atatürk devrimleri, yaşasın tam bağımsız Türkiye!” diye konuştu.

Canlı müzik dinletisinin yapıldığı resepsiyonda, Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve avukatlar 10. Yıl Marşı’nı hep birlikte söyledi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA