1/5000’lik Plan 3’üncü Kez Askıda | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:21  BAŞKAN SEÇER, ‘TARSUS KARBOĞAZI ÇEVRE FESTİVALİ’NE KATILDI  10:10  GEZEGENEMİZİ KURTARMAK İSTİYORSAK DAHA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEĞE GEÇİŞ KAÇINILMAZDIR  21:40  GAZETECI A. VAHAP ŞEHITOĞLU, KıZ KARDEŞINI KAYBETTI  21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı 
1/5000’lik Plan 3’üncü Kez Askıda

 

Mersin merkez 4 ilçeyi kapsayan 1/5000’lik Ölçekli Nazım İmar Planı, yapılan ikinci itirazlar sonucu 3’üncü kez askıya çıkartıldı. Planın uygulanması halinde telafisi güç zararlara neden olacağını belirten Abdullah Yılmaz, askıdaki planın hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Gökhan KURT

“PLAN ŞEHİRCİLİK İLKELERİNE VE HUKUKA AYKIRIDIR”

Geçen ay ikinci kez askıda olan 1/5000’lik Ölçekli Nazım İmar Planına,  2 bin 556 itiraz noktasında 1 897 itiraz dilekçesi verildi. Ve bu itirazların 413 kabul, 75 kısmen kabul, 2 bin 68 itiraz ise ret edilmişti. Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis tarafından yeniden oy birliğiyle kabul edilen nazım imar planı 3’ün kez askıya çıkartıldı. Kentin tanınmış mimarlarından Abdullah Yılmaz, yeniden askıya çıkartılan planla ilgili sosyal medya hesabında açıklamalarda bulundu. Planın hayali olduğunu belirten Yılmaz, 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına ve açıkça hukuka aykırıdır. Planın uygulanması halinde doğacak kazanılmış haklar ve yapılaşma nedeniyle telafisi güç zararlar meydana gelecektir” dedi.

 Planla ilgili yetkililere önerlerde bulunan Yılmaz sözlerine şu şekilde devam etti; “Mersin kenti için alışılagelmiş ‘Dünya Kenti Mersin’ yaklaşımının devamı niteliğinde, tarım alanlarının yok olmasına neden olacak; konut dışı kentsel çalışma alanları, depolama alanları öneri sanayi alanları, özel proje alanları, kentsel dönüşüm alanları; Mersin’in geleceği için neler getirmekte, en önemlisi neler götürmekte olduğu çok ciddi olarak ele alınmalıdır. Eski ‘yeşil Mersin’ olma şansını kaybetmiş olsa da, parsel bazında rantla plana yaklaşımdan ve bakış açısından uzaklaşarak; yeni ve tüm kentin ortak isteği sonucunda belirlenecek karakterlerin öne çıkarıldığı, fonksiyon lekelerinin uyum ve işlev ilişkilerinin ve yer seçimlerinin doğru belirlendiği bir planın hazırlanması gereklidir” ifadelerini kullandı. Öte yandan, 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı 26 Kasım’a kadar askıda kalacak.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA