SEÇER: AMACIMIZ YATIRIMCI BELEDİYECİLİK | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
SEÇER: AMACIMIZ YATIRIMCI BELEDİYECİLİK

 

Mersin Büyükşehir Beledye Başkan aday adayı CHP’li Vahap Seçer, Türkiye ortalamasının üzerine çıkan Mersin’deki işsizlik konusunda fark yaratacak bir açıklama yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde “yatırımcı belediyecilik” anlayışıyla hareket edeceklerini söyleyen Seçer, insanı temel alan, toplumsal refahı artırmayı hedefleyen sosyal kalkınma anlayışıyla Mersin’i ayağa kaldırmak istediklerini söyledi.

Seçer, Mersin’inözellikle tarım gibi turizm gibi ‘bacasız fabrika’ niteliğindeki sektörlerde çok önemli potansiyellere sahip olduğunu, kendisinin de iş dünyasından gelen bir kişi olarak iş ve işsizlik konusunu bildiğini belirtti. Seçer, “Yatırım yaparsak, yatırım yapılacak ortamları iyileştirebilirsekbiz bu sorunu aşabiliriz. Çünkü Mersin, daha çok yatırımı, daha çok istihdamı hak ediyor. Biz de bunu yapabilecek bilgi birikimine sahibiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı öne çıkan Vahap Seçer, katıldığı radyo programında kent yönetimi ve projelerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Sokak röportajlarıyla desteklenen programda Mersinli hemşehrilerinden  gelen soruları da yanıtlayan Seçer, Mersin’in en önemli sorunlarının başında gelen işsizlik konusundaki sorulara samimi cevaplar verdi.

MERSİN’İ CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ

Mersin’in geneline yayılan ve özellikle genç işsizliği çok önemsediğini, bu sorunu çözmek için projeler geliştirdiklerini anlatan Seçer, kenti cazibe merkezi haline dönüştürmeyi, özellikle ekonomik ve sosyal sorunları büyük ölçüde iyileştirip toplumsal refahı artırmayı hedeflediklerini anlattı.  Kentte refah düzeyinin arttırılıp, yaşam koşullarının geliştirilmesi konusunda yerel yöneticilere çok büyük sorumluluk ve görevler düştüğünü belirten Seçer, insanı temel alan, toplumsal refahı artırmayı hedefleyen sosyal kalkınma anlayışıyla Mersin’i ayağa kaldırmak istediğini söyledi. Seçer, “Bu doğrultuda ekonomik ve sosyal yatırımları gerçekleştirmek, vatandaşlarımızın hizmetlerden eksiksiz yararlanmalarını sağlamak üzere Mersin’i bir refah toplumu haline dönüştürmek istiyorum. Bunun yolu da bir cazibe merkezi haline gelen Mersin’de daha çok yatırımdan geçiyor” diyen Seçer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

YATIRIM ÜSSÜ YAPMAK İSTİYORUM

“Mersin’i refah kenti yapmamız için, yeni iş sahaları oluşturmamız, insanlarımızın çalışabileceği,üretebileceği yatırımların altına imzamızı atmamız lazım. Mersin’in önemli potansiyelleri var, bunları biliyoruz. Potansiyelimiz var, ancak değerlendirmemiz de lazım. Kentimizde, tarım, lojistik, turizm ve sanayi yatırımlarının yapılması lazım. Ben, eğer Allah nasip eder de belediye başkanı olursam, yerel yönetimyetkim dahilinde, hatta yetkilerimi de zorlayarak öncelikli önem vereceğim konu Mersin’e yatırımlarıçekmek olacaktır. Çünkü ben, iş dünyasından gelmiş bir siyasetçi olarak üretim nedir, üretim yapmanın koşulları nelerdir? İşsizlik nedir, işsizliği azaltmanın, bu sosyal sorunu ortadan kaldırmanın yolları nelerdir hepsini bilen bir insanım. Bu durum, benim için bir avantaj olduğu kadar, yönetmek istediğim Mersin için de bir avantaj olacaktır. Mersin’i yatırım üssü yapmak için Mersin’in özellikle iyi yetişmiş, genç beyinlerinin başka illerde iş olanaklarını aramalarının yerine, doğdukları kente hizmet etmeleri için, insanların doğduğu kenti terk etmemesi için, başka kentlerdeki genç işsizlerin kentimize katma değer sağlamaları için daha çok yatırım konusunda her türlü gayretin içerisinde olacağım”

YATIRIMCI BELEDİYECİLİK MERSİN’İ GÜÇLENDİRECEK

Mersin’de özellikle tarım gibi turizm gibi “bacasız fabrika” niteliğindeki sektörlerde çok önemli potansiyellere sahip olduğunu, bu potansiyeledeğer ve önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Seçer, “Yatırım yaparsak, yatırım yapılacak ortamları iyileştirebilirsek, yatırımcı bir belediyecilik anlayışını ortaya koyarsak, merkezi hükümetten de destek alırsak bu sorunu aşabiliriz. Ekonomik kriz ve benzeri gerekçelerle, hükümet bunu yapmak istemeyebilir. Ama bunu çözebilecek yolları bizim bulmamız lazım.Ya bir yol bulacağız; ya bir yol yapacağız.Çünkü, Mersin daha çok yatırımı, daha çok istihdamı hak ediyor. Biz de bunu yapabilecek bilgi birikimine sahibiz. Yatırımcı belediyecilik anlayışımız, Mersin’i daha güçlendirecektir”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA