SAKAR;“İŞİNİ BİLEN BİR KADRO İLE YOLA ÇIKTIM” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
SAKAR;“İŞİNİ BİLEN BİR KADRO İLE YOLA ÇIKTIM”

 

Mimarlar Odası Başkanı Ömer Sakar adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada bunun bir Ömer Sakar hareketi olmadığını, işinin ehli uzman bir ekibin hareketi olduğunu ifade etti.

Sakar, “Kentin yaşam kalitesi gittikçe düşüyor. Buna ancak işinin ehli uzman kadrolar dur diyebilir. Altı boş propagandalara inandığımız için Mersin bugün sorun yumağı haline geldi. Raylı sistem bile yüzyılın projesi gibi sunuluyor. Bu siyasi tuzaklara düşmeyin. Bizim tek derdimiz bu kente dönük sorunlar ve bunları bir an önce çözmek. Bunu da kolektif bir hareketle Mersinli ile çözeceğiz. Mersinlinin rızasının olmadığı hiçbir şeyi yapmayacağız” dedi.

Gökhan KURT

“BİZİM ÇIKIŞIMIZ ÖMER SAKAR HAREKETİ DEĞİL”

CHP’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Ömer Saka, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kentin sorunlarına değinen Sakar, çözüme yönelik projelerini anlattı. Herkesin kentin sorunlarına değindiğini ancak çözüme yönelik bir adım atılmadığını belirten Sakar, “Bizim çıkışımız Ömer Sakar hareketi değil. Bir ekip hareketi. Arkadaşlarımızla birlikte, ortak akılla, kollektif hareket etmek üzere yola çıktık. Bizler bu kentin, hak ettiği noktada olmadığını görüyoruz. Kentte yaşam kalitesi giderek düşüyor. Bugüne kadar kente emeği geçenler bazı şeyleri çözdüler ama büyütemediler, geliştiremediler. Bu kentte yaşayan herkes bizim için önemlidir ve değerlidir. Bu kenti ayağa kaldırmak için ortak enerjiye ihtiyacımız var. Bir kişi bir şey çözemez. Birkaç kişi üç sorunu çözer. 100 kişi on sorunu çözer. Ekipler halinde, ortak akılla çalışırsanız bütün sorunları çözersiniz. 26 yıllık belediyecilik deneyimim var. Ben arkadaşlarıma yol gösterici olacağım, projelerimiz, yapacaklarımız ise ortak akılla karara bağlanacak” ifadelerini kulandı.

“BELEDİYE 45 MİLYON FAİZ ÖDEMİŞ”

Büyükşehir Belediyesinin iyi yönetilmediğini söyleyen ve yerel yöneticilerin kaynak yaratmadığını dile getiren Sakar, “Şu an belediye borçlu durumda. 800 milyon liraya yakın borç var. Bir kısmı uzun vadeli, bir kısmı kısa vadeli borçlar. 2017 yılında 45 milyon lira faiz ödemesi yapılmış. Bu parayla birçok insana iş sağlayabilirdik, öğrencilerimiz için yurt yapabilirdik, belediye adına tesisler kurabilirdik. Ama bu kaynak bankalara veriliyor. Belediye iyi yönetilmiyor. Kaynakların yüzde 48'i mal ve hizmet alımlarına harcanıyor. Neyin malı, neyin hizmeti belli değil. Bir stat, dört tane kapalı tesis yapıldı, 700 milyon liraya mal oldu. Biz o zaman iki katına mal oldu dedik, bunlar 350 milyona yapılabilirdi dedik. Belediyenin mal ve hizmet alımına ayırdığı para ise 800 milyon lirayı buluyor. Büyükşehir Belediyesi kaynak yaratamıyor. Sıfır. Şu anda hükümetin gönderdiği paraya bağlı. Eğer bu para gelmezse belediye hiçbir şey yapamaz, Mersin'i pislik götürür. Dolayısıyla belediyenin kaynaklar yaratması lazım” şeklinde konuştu.

“RAYLI SİSTEM YÜZYILIN PROJESİ GİBİ SUNULUYOR”

Mersin’deki insanların bu yaşamı hak etmediğini ifade eden Sakar, siyasetten uzak biri olmadığını ve amaçlarının kendilerini tanıtmak olmadığını söyledi. Sakar, “Derdimiz bu kente dönük sorunlar ve bunlara çözüm. Kentin yaşam kalitesi gittikçe düşüyor. Bir raylı sistem bile yapılamadı. Çok pahalı bir şey değil. Abarttıkları gibi düşünmeyin. Çok lüks gibiymiş gibi sunuluyor. Hangi çağda yaşıyoruz Metro tramvay gibi raylı sistemler, çok önemli bir ulaşım argümanıdır. Yüzyılın projesi gibi sunuluyor. Yok, böyle bir şey. 50 battı çıktı yapacağınıza 40 kilometrelik raylı sistem yapılabilir, 27 tane yapacağınıza 35 kilometre raylı sistem yapılır bu kente. Bu siyasi tuzaklara düşmeyin. Düşmeyeceğiz de. Bunu hak ediyor bu kent” dedi.

“SÜREKLİ PLANLARLA OYNAMA OLDUĞU İÇİN İNŞAAT SEKTÖRÜ DURMUŞ”

1/5000’lik nazım imar planına da değinen Sakar, “Nüfus baskısı var bu kente. Bu en büyük sorun ve kimse bununla ilgili bir çözüm üretmiyor. 1/5000’lik planı daha çıkaramadılar. Her itirazdan sonra yeni bir plan çıkartıyorlar. Sürekli planla oynama olduğundan İnşaat sektörü durmuş durumda. Bir kentin yaşam kalitesini artıracak en önemli unsur planlamadır” diye konuştu.

“MERSİN YILLARDIR YANLIŞ YÖNETİLİYOR”

Mersin’in yıllardır yanlış yönetildiğini söyleyen Sakar, yerel yönetimleri eleştirdi. Sakar, “Artık bu işin bir şekilde değişmesi düşünüyoruz. Yerel yönetim anlayışının da değişmesini istiyoruz. Yerel yönetim yerel kaynağı sapa sola çarçur etmek değil ya da birilerine bir şeyler kazandırma değil. Yerel yönetim halkı düşünme, eşitlikçi davranma, halkın refahını düşünmek ve kaynak yaratmak. Kent kendi kendine yetmeli, ayakta durabilmeli, üretmeli ve hizmetlere devam etmeli. Bu kent yıllardır yanlış yönetiliyor. Bunu arkadaşlarla birlikte, sizlerle birlikte ve bu kent halkıyla birlikte bunu hep beraber yapmak istiyoruz. Çünkü yerelde bu sinerjiyi, enerjiyi yakalayacak gücümüz var. Buna inanıyoruz. Bu ülkenin ve bu kentin geleceği için de önemli. Eğer yerelde birileri direnmiyorsa. Yerelde yaşayan halk örgütlü değil ve direnmiyorsa değiştirme iddiamız olamaz. Konuşmaktan öteye geçmez. Her gün birileri çıkar medyada basında bize hikaye yazar bizde bunları dinleriz.  Biz artık dinlemek istemiyoruz. Nazım Hikmet’in dediğini gibi şarkı dinlemek değil şarklı söylemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“SAHİL PROJESİ BAŞTAN AŞAĞI YANLIŞ”

Mersin Büyükşehir Belediye tarafından gerçekleştirilen sahil düzenleme adı altındaki projeyi sert bir şekilde eleştiren Sakar, “Andan Menderes Bulvarı’nda projeyi onaylamıyoruz. Plansız bir harcama var. Önerilerimizi kendilerine ilettik. Bu proje yanlış Projenin İstanbul ve  Ankara’da yapılması da yanlış. Mersin’de birçok mimar ve mühendis var. Göreve gelirsek sökelim yeniden yapalım mantığına karşısıyız. Orası rehabilite edilir. Buna uygun projeler hazırlanır. Projelerimiz kent dışında hiç kimseye yaptırmayacağız. Bu kenti iklimsel olarak bilmeyen mimar, mühendis bu kente ürettiği proje karşılığını bulmaz. Çünkü hu kentin yaşam koşullarını bilmiyorlar. Dolayısıyla üretilen projeler baştan aşağı yanlış. Projelerimizi halka soracağız. Halka sormadan bir şey yapmayacağız. Ciddi anlamda Mersin’in bir hikayeye ihtiyacı var. Bu kentin Enerji patlamasına ihtiyacı var. Bunu başarabiliriz” dedi. Son olarak Ömer Sakar, sözlerini şu şekilde sonlandırdı, “Aday adayım. Aday olduktan sonra bizi dikkatli takip etmenize isterim. Seçildikten sonra pür dikkat etmenizi isterim. Bu konuda yapıcı, yönlendirici eleştirilerinize açık olacağız.  Bütün kenti hak ettiği noktaya ulaştırmak için önce alt yapıları oluşturacağız sonra üst yapıları”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA