TEKLİF KOCAMAZ’DAN GELDİ! | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
TEKLİF KOCAMAZ’DAN GELDİ!

 

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Eski Kültür Bakanı İstemihan Talay

TEKLİF KOCAMAZ’DAN GELDİ!

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın ‘CHP’den adaylık için teklif aldım’ şeklindeki iddialarına değinen CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, “Genel Merkezde sürekli bulunan biri olarak söylüyorum. Böyle bir teklif asla partimiz tarafından kendisine iletilmemiştir. Ancak Sayı Kocamaz’ın bizim partimizden aday olmak istediğiyle ilgili teklifi bize getirenler olmuştur. Ancak bu hiçbir zaman partimizde karşılık bulmamıştır. Ancak bu konu kamuoyuna sanki teklif CHP’den gitmiş gibi tam tersi olarak anlatıldı. Bu doğru değildir. Tarsus’taki oyların Kocamaz’a gideceğinin daha fazlası bana gelir. Adayımızın Aralık ortası gibi açıklanacağını tahmin ediyorum” dedi.

Haber: Necdet TAŞ

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, seçim çalışmaları kapsamında gazetemizi ziyaret ederek, gündemi değerlendirdi. CHP’nin belediye başkan aday belirleme sürecinin titiz bir şekilde yürüttüğünü kaydeden Talay, “Ankara’da şuan Genel merkez adayları belirlemek için yoğun bir çaba gösteriyor. Aday belirleme sürecinde genel merkezin en zorlanacağı şehir Mersin olacak. Çünkü birbirinden değerli ve potansiyeli yüksek aday adaylarımız var. Hepsinin bilgi birikimi birbirinden kıymetlidir. Kamuoyu yoklamaları inceleniyor” şeklinde konuştu.

“MERSİNLİLER BİZE GÜVENSİN”

Partisinin yetkili kurullarınca ve Kılıçdaroğlu tarafından aday gösterilmesi durumunda, Mersin halkı için çalışacağını söyledi. Parti teşkilatının tümünü kucaklayacağını, hiçbir ayırım yapmadan parti örgütü, yeni ve eski milletvekilleri ile diğer aday adayı arkadaşları ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanacaklarını ifade eden Talay, 31 Mart’tan sonra da ayırım yapmaksızın Mersin halkı için çalışmalarını devam ettireceğini belirterek, “Yörük bir aileden geliyorum. Siyasette Mersin’e çok hizmet ettim. İnşallah nasip olur, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da Mersin ve Mersin halkına hizmet ederim. Bu kenti, geleceğe hoşgörülü bir şekilde, demokratik bir yönetim altında, bütün vatandaşlarımızı eşit gören, hepsiyle bütünleşen bir yerel yönetim anlayışıyla yönetmek bizim görevimiz olacaktır. Güçlünün değil, haklının hakkını aldığı, sorunlarının çözüldüğü bir yerel yönetim kuracağız. Bu yola çıkarken, 40 yıllık birikimimi, kendi adıma yaptığım üretimi, adımı, ismimi ve bir ölçüde hepinizin önünde şerefimi ve namusumu koyarak yola çıkıyorum. Biz hiçbir zaman yapacağız anlayışı içerisinde olmuyoruz. Konuştuklarımız sadece yaptıklarımızın tekrarıdır. Geçmiş zamanla konuşarak geleceğe ışık tutuyor, geleceğimizi belirlemek istiyoruz. Mersinliler bize güvensin. Biz bugün ne söylediysek yarın onu da gerçekleştirecek hem birikime hem inanca hem de tecrübeye sahibiz” dedi.

“MERSİN İTTİFAK DIŞINDA TUTULUR”

Olası bir AK Parti-MHP ittifakına karşı Mersin’de CHP-İYİ Parti ittifakının adayının MHP’den aday gösterilmeyen ve bu nedenle partisinden istifa eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz olacağı yönündeki iddiaları da değerlendiren Talay, “Parti Genel Merkezimizin ittifakla ilgili İYİ Parti ile çok güzel giden bir diyalog ve görüşmesi var. Her iki partide yerel seçimlerde özellikle Büyükşehirleri kazanma konusunda işbirliğini talep ediyor. Bunu da kararlı bir şekilde ortaya koyuyorlar. Ancak Mersin’in çok özel ve önemli bir yeri var. İki parti arasındaki işbirliği kazan-kazan şeklindedir. Bir taraftan verip karşılığında hiçbir şey almamak siyasette olmaz. Ancak Mersin kendine özgü yapısıyla ittifak dışında tutulacak bir ildir. Çünkü Mersin’deki sosyal demokratlar çok güçlüdür. 15 yıl bu kenti yöneten partimiz aday belirlemedeki hatasıyla burayı kaybetti. Ancak kaybettiğimiz bu kenti mutlaka alacağız. Kaldı ki İYİ Parti’nin ve bizim buradaki oy oranlarımız belli. Ayrıca İYİ Parti tabanında bize her halükarda oy verecek bir kitle var. Bu nedenle Sayın Kocamaz’ın iki partinin ortak adayı olması gibi bir durum söz konusu olamaz. Çünkü 2014’ten bu yana gelen süreci hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla Sayın Kocamaz bizim ortak adayımız olamaz. Öte yandan AK Parti-MHP ittifakına da gelecek olursak, 2 kere 2 siyasette hep 4 etmez. İstedikleri oyu alacaklarına inanmıyorum. Hele ki CHP’nin adayı benim olmam durumunda her iki parti tabanında hatırı sayılır bir oy alacağıma inanıyorum.  Çünkü 40 yıllık siyasi hayatım boyunca hiçbir zaman parti ayrımı yapmadan hizmet ettim. Dolayısıyla iki partinin tabanında ittifaktan doğan bir hoşnutsuzluk mevcut” ifadelerini kullandı.

“TEKLİF BİZDEN DEĞİL, KOCAMAZ’DAN GELDİ”

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın ‘CHP’den adaylık için teklif aldım’ şeklindeki iddialarına değinen Talay, “Genel Merkezde sürekli bulunan biri olarak söylüyorum. Böyle bir teklif asla partimiz tarafından kendisine iletilmemiştir. Ancak Sayın Kocamaz’ın bizim partimizden aday olmak istediğiyle ilgili teklifi bize getirenler olmuştur. Ancak bu hiçbir zaman partimizde karşılık bulmamıştır. Ancak bu konu kamuoyuna sanki teklif CHP’den gitmiş gibi tam tersi olarak anlatıldı. Bu doğru değildir. Tarsus’taki oyların Kocamaz’a gideceğinin daha fazlası bana gelir. Adayımızın Aralık ortası gibi açıklanacağını tahmin ediyorum” diye konuştu.

Akdeniz Gazetesi



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA