Sağlamçelik, ilk sergisini MTSO Sanat Galerisi’nde açtı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Sağlamçelik, ilk sergisini MTSO Sanat Galerisi’nde açtı

 

Basma desinatörü Yaşar Sağlamçelik, hobi olarak başladığı resimlerle ilk sergisini Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açtı. Tablolarda kumaş detaylarının yoğun olarak hissedildiği sergi, 31 Aralık’a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

MTSO Sanat Galerisi, basma desinatörlüğünden emekli olan Ressam Yaşar Sağlamçelik’in sergisine ev sahipliği yapıyor. 27 eserin yer aldığı sergi, ressamın ilk sergisi olma özelliği taşıyor. Sanatseverlerin beğenisini toplayan sergi açılışına, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Başkan Danışmanı Orhan Çapan ve MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek ile davetliler katıldı. 

Sergi açılışında konuşan Ressam Sağlamçelik, ilk sergisi olması nedeniyle kendisi için çok özel olduğunu vurgulayarak, sergiyi açmadaki en büyük destekçilerinin eşi ve çokları olduğunu söyledi. Asıl mesleğinin basma desinatörlüğü olduğunu bildiren Sağlamçelik, mesleğini severek yaptığını bunun yanında sanata da her zaman ilgi duyduğunu aktardı. Mesleğinin detaylarını resimlere yansıttığını kaydeden Sağlamçelik şunları söyledi; 
“İçimden geldiği gibi çizdim hep. Hatta kendi özgünlüğümü kaybetmemek için, ünlü ve büyük sanatçıların eserlerini de çok fazla incelemedim. Ama bir çok sanatçının hayat hikayelerini ve kitaplarını okuyorum” dedi. 

“Sanatın içinde olmayı seviyorum”
Yakın zamanda ikinci bir sergi açma planı olmasa da önümüzdeki süreçte yeni bir sergide sanatseverlerle buluşmak istediğini aktaran Sağlamçelik, sergilerinde eleştiriye de açık olduğunu belirtti. “Eleştiri iyi olursa da memnun olurum, kötü olursa da” diyen Sağlamçelik,
“İyi olunca zaten mutlu olurum. Kötü olursa da kendimi geliştirmek için bir fırsat olarak görüyorum. Bu işi yapmak için sabra ihtiyacınız var. Benim bir tabloyu yapmak haftalarımı alabiliyor. Ama sanatın içinde olmayı seviyorum” diye konuştu. 
Adana’da doğup büyüdüğünden de bahseden Sağlamçelik, çalışmaya Güney Sanayi Fabrikası’nda basma desinatörü olarak başladığını anlattı. 1969 yılında Bossa Fabrikası’na geçerek burada yurtiçi ve yurtdışına duvar halısı ve basma desen çalışmaları yaptığını bildiren Sağlamçelik, 1987 yılında Tarsus Çukurova Basma Fabrikası’ndan emekli olduğunu söyledi. Çalışma hayatı boyunca karakalem ve yağlı boya resimler yapmayı hiç bırakmadığını da ifade eden Sağlamçelik, bu çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA