Akdeniz’de metruk binaların yıkımı sürüyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Akdeniz’de metruk binaların yıkımı sürüyor

 

Vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden harabe yapılara yönelik çalışmalar devam ediyor

* Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentte etkili olan yağışlardan etkilenen ve tehlike arz eden terk edilmiş metruk binaların yıkımına devam ediyor. Son olarak, Kültür Mahallesinde bulunan terk edilmiş bir binanın daha yıkım çalışması tamamlandı.

Akdeniz Belediyesi; sahipleri tarafından terk edildiği için zamanla harabeye dönüşerek çökme riski oluşan, halkın can ve mal güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle şikâyetlere konu olan metruk yapıların yıkımına yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, yasal işlemlerin tamamlanması ve Encümen kararıyla birlikte, Kültür Mahallesi 4314 sokakta bulunan 2 katlı metruk bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım öncesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri çevreye güvenlik şeridi çekti ve sokağı trafiğe kapattı.

Yıkımdan sonra ortaya çıkan moloz ve atıklar da iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenip bölgeden çıkarılırken, çalışmaya tanık olan Kültür Mahallesi sakinleri, gösterilen duyarlılık nedeniyle Başkan Pamuk ve fen işleri ekiplerine teşekkür eti.

Başkan Pamuk; “Aşırı yağışlar, metruk binaların yarattığı riskleri arttırdı”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada; Mersin’de son bir hafta içinde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle, terk edildiği için zamanla harabeye dönüşen yapıların yarattığı risklerin arttığına işaret etti. Metruk yapılarla ilgili muhtarlar ve vatandaşlardan yoğun şikâyetler aldıklarını kaydeden Başkan Pamuk, gelen taleplerin en kısa sürede değerlendirildiğini belirtti.

Başkan Pamuk; “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve kent estetiğinin korunması belediye olarak önceliklerimiz arasındadır.  Zira harabeye dönüşen metruk yapılar, kent estetiğini bozmasının yanı sıra, madde bağımlılarının kullandığı mekânlara da dönüştüğü için toplumsal bir sorun haline de gelmektedir. Bu nedenle Belediye Encümeni tarafından yasal işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte olabilecek en kısa sürede fen işleri ekiplerimiz tarafından harabeye dönüşen metruk binaların yıkım çalışmaları yerine getirilmektedir” şeklinde konuştu.

Başkan Pamuk; Akdeniz sakinlerinin, metruk yapılarla ilgili şikâyet ve taleplerini, Teknik Hizmet Birimlerinin (2387954) ve (2387955) numaralı telefonları üzerinden Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerine iletebileceklerini de sözlerine ekledi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA