“BU YIL DA TEK YÜREK OLACAĞIZ” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
“BU YIL DA TEK YÜREK OLACAĞIZ”

 

-3 Ocak Zafer Yürüyüşü ve Etkinlikleri Öncesi İstişare Toplantılarının İlkini Gerçekleştiren Başkan Tuna;

Toroslar Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 97’nci yıldönümünü bu yılda on binlerce Mersinli ile birlikte coşkuyla kutlayacaklarını söyledi.

Başkan Hamit Tuna, “Mersin Tek Yürek” sloganıyla bu yıl 15’incisini organize edecekleri Zafer Yürüyüşü ve etkinlikleri öncesi istişare toplantılarına başladı.

Kamuoyunu bilgilendirmek ve davet etmek amacıyla geçekleştirdikleri toplantılarının ilkini; İl ve İlçe Protokolü, Belediye Meclis Üyeleri ve Okul Müdürleri  ile bir araya gelerek yapan Başkan Tuna; “Tarihimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve şehitlerimiz için okunan Kuran-ı Kerim’in ardından başlayan programda söz alan MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna,  15’incisini gerçekleştirecekleri yürüyüşe yıllardır katılımlarıyla destek veren tüm Mersin halkına teşekkür ederek, aynı desteğin devam edeceğine inandıklarını belirtti ve özellikle yeni yetişen nesillere tarih şuurunu unutturmamak amacıyla Kurtuluş Günü programını çok önemsediklerini ifade etti.

Konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yapan Başkan Tuna; “Belediye Başkanı yol, kaldırım, spor tesisi yapar, yeşil alanlar üretir ve daha birçok fiziki projeleri ve hizmetleri 21’inci yüzyıl şartlarına uygun şehircilik anlayışıyla yerine getirir. Ama Belediye Başkanı bir şey daha yapar. Kalabalığı millet yapan değerlere; diline, bayrağına, vatan toprağına, tarih şuuruna, milli kültürüne, manevi değerlerine sahip çıkar. Atalarımızdan emanet aldığımız bu değerler bizi millet yapan değerlerdir. Bu değerleri yaşatmak ve özellikle gelecek nesillere yansıtabilmek anlamında biz seçildiğimiz günden bugüne kadar özel gün ve haftaları hep önemsedik, çocuklarımıza ve gençlerimize aktarma gayreti içerisinde olduk” dedi.

“Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer” diyen Başkan Tuna; “Tarihimize her zaman sahip çıkacağız. Yaşadığımız Anadolu coğrafyası çok özellikli bir yer. Bu topraklarda emperyalist güçlerin hiçbir zaman hedefleri ve emelleri bitmedi. İşte bütün bunlara inat birlikten yana tavrımızı koyduğumuz zaman, birlikte olduğumuz zaman hiçbir kimsenin bu coğrafyayı ve bu milleti bölmeye ve böldürmeye gücü yetmeyecektir. İçimizde yaşayan Suriyelilerden vatansızlığın ve bayraksızlığın ne demek olduğunu görüyoruz. Türk Milleti olarak değerlerimize sahip çıkarak ve üreterek güçlü olmak durumundayız. Güçlü olmanın tek yolu üretimden geçer. Üreteceğiz. Ekonomik anlamda güçlü Türkiye’yi oluşturacağız. Ekonomik anlamda güçlü Türkiye siyasi anlamda da yaptırımı olan bir ülke demektir. Bölgesinde lider ülke olmak durumundayız” dedi.

Başkan Tuna, 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nün sadece Mersin özelinde değil, Türkiye genelinde de takip edilen bir organizasyon haline geldiğine de vurgu yaparak  “Atalarımızdan devraldığımız emanetimize sahip çıkmak anlamında o manevi iklim içerisinde 7’den 77’ye Toraslar Kuvayi Milliye anıtından başlayıp, adeta dereler ırmaklara, ırmaklar nehirlere, nehirler denizlere nasıl akıyorsa biz de on binlerce Mersinliyle  Cumhuriyet Meydanı’na kadar akıyoruz.  Bu yıl da ‘Zafer Yürüyüşü’ için 3 Ocak 2019 Perşembe günü saat:08.00’de Toroslar Belediye binamız önünde buluşalım.”

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA