Başkan Dinçer’den sahte alkolü içecek uyarısı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Başkan Dinçer’den sahte alkolü içecek uyarısı

 

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, yaklaşan yeni yıl öncesi esnaf ve sanatkarları kaçak, sahte ve kayıt dışı alkollü içecekleri alıp satmamaları; tüketicileri de hayatlarını tehlikeye atmamaları adına sorgulayıcı olmaları konusunda uyardı.

Başkan Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada bölgemizde son dönemlerde sahte alkolü içeceklerden kaynaklı ölümlerde artış yaşandığını hatırlatarak; “ Vatandaşların alım gücündeki düşüş, alkollü içeceklerdeki KDV ve ÖTV’nin yüksekliği kaçak, sahte ve kayıt dışı alkol üretimi ve tüketiminin yaygınlaşmasına zemin hazırlıyor. Şehrimizde bu sebeplerden dolayı can kayıpları meydana gelmekte. Ancak yaşanan tüm bu olumsuz olaylar maalesef unutulmuş, yaklaşan yeni yılla birlikte kaçak, sahte ve kayıt dışı alkollü içecek alış verişlerinde artış yaşandığı dikkat çekmektedir. Bizler özellikle, tekel bayi, büfe, market, restaurant, otel gibi işletmelerimizi sahte, kaçak ve kayıt dışı alkollü içecekleri alıp satmamaları konusunda uyarıyoruz. Tüketici vatandaşlarımızı da açıkta sunulan başta rakı olmak üzere tüm alkollü içecekleri içerken sorgulamacı olmalarını istiyoruz. Alış veriş sırasında kapak, etiket, barkot ve seri numaralarına bakmaları konusunda gereken hassasiyeti göstermelerini talep ediyoruz” dedi.

Yaklaşan yeni yıl öncesi denetim mekanizmasının daha sıklaştırılması gerektiğinin altını çizen Başkan Dinçer, “ Alkollü içeceklerdeki vergi yüksekliği maalesef tüketiciyi sahte, kaçak ve kayıt dışına itiyor. Bu süreçte denetimler etkin bir şekilde yapılarak yaklaşan yılbaşının üzücü olaylara sebebiyet vermemesini sağlamak öncelikle kamunun görevidir. Bunun yanında tüketicilerin de bilinçli tüketici olarak dikkat etmeleri bunu biraz daha kolaylaştıracaktır. Bütün vatandaşlarımızın şimdiden yeni yılını kutlar, yeni yılın ülkemize ve dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim" şeklinde açıklamasını tamamladı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA