ABDULLAH ÖZDEMİR “NARENCİYE FESTİVALİNİN ÇITASINI YÜKSELTECEĞİZ” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
ABDULLAH ÖZDEMİR “NARENCİYE FESTİVALİNİN ÇITASINI YÜKSELTECEĞİZ”

 

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, 6. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali'ne 300 bin kişinin katıldığını belirterek, “Ortak paydamız olan narenciyenin etrafında bir kez daha kenetlenerek kentimiz için dayanışma içerisinde olabileceğimizi herkese gösterdik. Festivalimizin çıtasının yükselmesi için şimdiden çalışmalara başlamamız gerektiğini biliyoruz” dedi.

VALİ SU; “FESTİVAL MERSİN İÇİN BİR MARKA DEĞERİ OLACAK”

17-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen 6. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali'nin kapanış toplantısı Mersin Ticaret Borsası’nda düzenlendi. Toplantıya, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Ayhan Kızıltan, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Festivalin Mersin için bir marka değeri olacağını belirten Vali Su, “Bizim marka değerimiz narenciyedir. Limonda birinciyiz, portakal, mandalina ve greyfurtta da üçüncülük, dördüncülük gibi sıralamada yerimizi var. Sektör olarak da burada çok önemli sektör temsilcilerimiz, ihracatçılarımız, iş insanlarımız var. Narenciye bizim ve bölgemiz için çok önemli bir çalışma. Bu  nedenle böyle bir festivalin ilimizde yapılması çok önemli. Bu festival ile biz hem narenciyenin hem de aynı zamanda ilimizin tanıtımını gerçekleştirmiş oluyoruz. Şu anda il olarak her alanda, her sektörde çok ciddi yatırımlarımız var. Altyapıdan üst yapıya, sağlıktan eğitime, turizmden kültüre ve tarıma kadar her alanda çok ciddi yatırımlarımız var. Bu yatırımları yapıyoruz ama bir taraftan da bu işlerin tanıtılması, insanlarla buluşturulması, bilgilendirilmesi, tüm dünyaya tanıtmamız, anlatmamız, göstermemiz gerekiyor. İşte bu festivaller bunun için fırsat oluşturuyor” diye konuştu.

“KENTİN TANITIMI AÇISINDA FESTİVAL BİR FIRSAT”

Kentin tanıtımı açısında festivalin bir fırsat olduğunu söyleyen Su, “Hem ilimizi, hem festivali tanıttılar. Tanıtım açısından inanılmaz bir fırsat doğdu. Biz aslında turizm açısında da önemli bir konumdayız. Tarsus’tan Anamur’a kadar ilimizin her yerinde tarihi, doğal, kültürel imkânlar var. Bunları nasıl değerlendireceğiz, öncelikle tanıtarak. İşte bu festival ile sadece narenciyenin tanıtımını değil ilimizin bu imkânlarını da ortaya koyuyoruz. Her televizyon kanalı narenciye festivalini yayınlarken bu güzelliklere değindi. Bundan sonra bu festivali kalıcı hale getireceğiz. Her yıl bu festivali daha büyük coşku, katılım ve daha güzel imkânlarla gerçekleştirmek için gayret göstereceğiz. Bu bizim ilimizin bir marka değeri olacak” ifadelerini kullandı.

“FESTİVALE 300 BİNDEN FAZLA KİŞİ KATILDI”

Mersin Ticaret Başkanı Abdullah Özdemir ise, Festivalin en önemli amaçlarından birisinin Narenciye Festivali’ni Mersin’in ve Türkiye’nin festivali yapmak olduğunu belirterek, kent halkının festivale sahip çıktığının söyledi. Özdemir, “ 300 bin fazla vatandaşımız festivale katıldı. 200’e yakın firma, kuruluş ve sivil toplum örgütü stant açarak, Mersinlilerle buluştular. Yaklaşık 2 bin 500 kişilik çok renkli kortejimiz Mersinimizin tüm zenginliğini yansıttı. Coşku dolu bu kalabalık narenciye festivalinin artık Mersin’in festivali olduğunun en önemli kanıtıdır. Bundan önceki yıllarda olduğu gibi kentimizin en büyük buluşmasına ev sahipliği yaptık. Festivalimizde emek vardı, ekip çalışması vardı, sanat ve hayal gücü vardı. Böylesine kapsamlı bir festivalin başarılı olabilmesi kentin tüm dinamiklerinin bir bütün olarak hareket etme yeteneğine bağlıdır” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ FESTİVALİ TÜRKİYE’NİN FESTİVALİ YAPMAK”

Narenciyenin etrafından kenetlenerek kent için dayanışma içerisinde olduklarını herkese gösterdiklerini söyleyen Özdemir, “ Festival boyunca kentimizin tüm değerlerini elimizden geldiğince yansıtmaya çalıştık. Çabalarımız sonuçsuz kalmadı. Ulusal ve yerel başta olmak üzere festivalimiz birçok yayın organında sık sık yer aldı. Sonuç olarak kentimizin gülen yüzünü herkese göstermiş olduk. Narenciye Festivali’ni Türkiye’nin festivali yapma hedefimize ulaşmada bizleri önümüzdeki yılar için teşvik ediyor.Bu kapsamda , bugünkü toplantıyı bir kapanış olarak değil, 7. Mersin Narenciye Festivalinin başlangıcı olarak görüyoruz..Festivalimizin çıtasının yükselmesi için şimdiden çalışmalara başlamamız gerektiğini biliyoruz. Hedefimiz Mersin Narenciye Festivali’ni geleneksel hale gelmesini sağlamaktır” dedi. Ayrıca Özdemir, Festival kapsamından 1 milyon 834 bin liralık bütçenin 1 milyon 650 bin lirasının kullanıldığını söyledi. Özdemir, bütçeden kalan 185 bin lirayı da gelecek yıl için kullanılacağını ifade etti. Açıklamalarının ardından festival kapsamında düzenlenen fotoğraf, satranç, yelken ve narenciyeli lezzetler yarışmalarında dereceye girenlere, Mersin Valisi Ali İhsan Su tarafından ödülleri verildi.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA