Talay: Mersin kazanacak aday istiyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Talay: Mersin kazanacak aday istiyor

 

Talay, CHP Mersin il binası önünde yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Sözleri sık sık Başkan Talay sloganlarıyla kesilen Talay, “Mersin, 2014’te kaybetmenin acısını unutamıyor. Bu yanlışın bir daha yapılmamasını bekliyor. Mersin Kazanacak aday istiyor. Bu seçimi kazanacak aday ise her partinin tabanından oy alabilecek yapıda olması gerekir. Barışçı, uzlaşmacı ve katılımcı bir anlayışı ortaya koyması gerekiyor. 40 Yıllık siyasi hayatımda hep Mersin’in ve yaşayanların yanında oldum. Tanınmışlıktan ziyade tecrübe ile bu seçimi kazanacağız” dedi. 

“BÜTÜN ADAYLAR EL ELE KOL KOLA ÇALIŞTIK!”

CHP Büyükşehir Aday Adayı İstemihan Talay CHP Mersin İl binasında yaptığı toplantıda seçim sürecini değerlendirdi. Talay, 3 ay önce 23 Eylül’de il binasında 40 derece bir güneş altında büyük bir coşkuyla ve Mersin’in bütün paydaşlarıyla, doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle ve güneylisiyle herkesi bütünleştiren, herkesi bir araya getiren, herkese umut veren coşkulu bir toplantıyla aday adaylığını açıkladığını belirterek, “O zaman da sizler bizi kucakladınız, biz de sizlerle bütünleştik ve umutlu bir yolculuğa çıktık. Bu geçen 3 aylık sürede gerçekten çok önemli değişiklikler oldu. Mersin’in siyaset yapısında bazı farklı gelişmeler ve değerlendirmeler ortaya çıktı. Bu süreçte bütün aday adaylarımızla beraber, birbirimizle kucaklaşarak, birbirimizle en ufak bir şekilde karşı durmadan, birbirimizi eleştirmeden kol kola el ele çalıştık ve vatandaşlarımızın önüne onlarla nasıl bütünleşeceğimizi, büyükşehiri nasıl kazanacağımızı anlattık” dedi.

“MERSİN’E VE MERSİNLİYE SÖZÜMÜZ VAR!”

Son zamanlarda algı operasyonları ile Mersin’de partinin siyasetine, yönetimine ve kendilerinin çalışmalarına karşı bazı karanlık güçlerin elinin değdiği operatif ilişkiler olduğunun altını çizen Talay, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bütün konuşmalarında şunu net olarak söylemiştir: ‘Mersin’i kaybettik ama bu seçimde Mersin’i kazanacağız.’ Bunu Cumhuriyet Halk Partisinin ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun sadece Mersinlilere değil bütün Türkiye’ye bir sözü olarak verdiği bir güvence olarak hepimiz tarafından biliniyor. Hepimiz tarafından bu söylem yüreklerimizde duyularak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tabii bazı güçler ve kesimler yalan haberler ortaya koyuyorlar. Ve diyorlar ki: ‘Şurası şu partiyle beraber hareket etmek üzere yönlendirilmiş vaziyette.’ Böyle bir şey olamaz. Böyle bir şey yok çünkü bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin onurudur. Cumhuriyet Halk Partisinin Mersin’e verdiği sözdür. Bizim adaylarımızın hepsi Cumhuriyet Halk Partisinin adayları olarak değerli ve önemlidir. Hepimiz bir araya gelerek bir yumruk gibi inşallah burada seçimleri alacak bir beraberliği hep birlikte başaracağız ve Mersin’i yeniden ayağa kaldıracağız” diye konuştu.

“BİZ HAREKETİN OLDUĞU YERDEYİZ”

Kendisine ‘Neden burada toplantı yapıyor’ gibi sorular geldiğini de sözlerine ekleyen İstemihan Talay, “Bir filozofun çok güzel bir sözü var. Soruyorlar. Dünyanın düzeni nedir? Filozofun verdiği cevap ise: ‘Aksiyon, harekettir.’ Hareketin olduğu yerde daima başarı vardır. Daima ileriye dönük umut vardır. Bugün biz Mersin olarak buradayız. Burada Kürt kökenli kardeşlerim var. Arap kökenli kardeşlerim var. Yörük kardeşlerim var. Alevi’miz, Sunni’miz ve bütün Mersin var. Hepimizin ortak amacı hepimizin hedefi Mersin’i kazanmak, çağdaş, akılcı, Atatürkçü ve bizi geleceğe taşıyacak bir Mersin yaratacak şekilde burada el birliği ile bu başarıya sahip çıkmak  ve herkese eşit, herkesi kucaklayan, ayrım yapmayan ve insanlara insanca dostça güven vererek hizmet vermek hedefimizdir. Bunun dışında bir hedefimiz yoktur. Provokasyonlar yapılıyor. Sahte anketler düzenleniyor. Bizim arkadaşlarımızın haberleri olmadan, kendilerinin gıyabında; ‘Şunu mu seçelim, bunu mu seçelim’ anketleri yapılıyor. Bunların nereden geldiğini biliyoruz. Geçmiş 5 yıllık dönemde maalesef Mersin’e hizmet yapmak şöyle dursun, Mersin’e çok büyük sorunlar yaratan bir yönetim anlayışının bizim partimize yönelik provokatif hareketler olarak bunları görüyor ve kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

“TÜM KESİMLERLE KUCAKLAŞTIK”

Mersinlinin; ‘Biz kazanacak bir aday istiyoruz. Biz adil bir yönetimi herkese kucak açan, parti ayrımı yapmayan ve herkese hizmet sunan bir belediye anlayışını ve yönetimini istiyoruz.’ Dediğini hatırlatan İstemihan Talay, “ Nedir kazanacak aday? Elbette Cumhuriyet Halk Partisinin bütün adayları kendi partimizin oylarını alma konusunda hepimizin gönül birliğiyle destek vereceğimiz adaylarımızdır. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi yoktur. Kim aday olursa içimizden Cumhuriyet Halk Partisinin bütün oyları o adayımızda bütünleşecektir ve o aday desteklenecektir. Ama Mersin’de sadece Cumhuriyet Halk Partililer yok. Demokrat Partililer var. Sağ olsunlar bugün bütün başkan ve yöneticileriyle aramızdalar. Saadet Partililer var. Halkın Demokratik Partililer, Milliyetçi Hareket Partililer, AK Partililer ve İYİ Partililer var. Dolayısıyla bütün bu siyaset kesimleri arasında bir güvenilirlik, bir kabul edilebilirlik ve hepsi de ortak payda olabilmek ancak bu insanlara dokunmayla, bu insanlarla birlikte yaşamakla, bu insanların sorunlarını çözmekle ve bu insanlara hizmet etmek ile mümkün olabilir. Benim geçmişimde böyle bir birikim var. Ben her kesimler bütün siyasi hayatım boyunca parti ayrımı yapmadan insanların arasındaki din, inanç ayrımlarını hiçbir zaman gözetmeden herkese insan olarak hizmet etmiş bir siyasetten geldiğim için bütün bu siyasi farklı yapıların içerisinde bir ortak payda olarak, bu ortak paydanın bir adayı olarak çok geniş kesimlerden oy alabileceğimize güveniyorum. Bunun için buradayım” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA