Başkan Tuna: Mersinimize, 3 Ocak’a Sahip Çıkacağız | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Başkan Tuna: Mersinimize, 3 Ocak’a Sahip Çıkacağız

 

Toroslar Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, ‘3 Ocak Zafer Yürüyüşünün’ milli ve manevi değerlerimiz ile Mersin’e sahip çıkma noktasında önemli bir sembol olduğuna dikkat çekti.

Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97’nci yıldönümü kutlamaları kapsamında bu yıl 15’incisini düzenleyecekleri ‘Zafer Yürüyüşü, Atlı Okçuluk, Kurumlararası Futbol Turnuvası ve Mersin’in Kurtuluşu konulu Şiir Yarışması’ ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek ve davet etmek amacıyla gerçekleştirdiği istişare toplantılarına devam eden Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Unutmadık, unutturmayacağız. Geleceğimiz olan çocuklarımıza, tarihimizi, dinimizi, bayrağımızı, vatan toprağımızın her noktasında şüheda kanı olduğunu anlatacağız ve belleklerine kazıyacağız” dedi

Başkan Tuna, MHP İl ve İlçe Teşkilatları, Ülkü Ocakları, geçmiş yıllarda partide görev almış eski yöneticiler, Mersin merkez ve 13 ilçeye bağlı mahalle muhtarları, din görevlileri, iş adamları, esnaflar, kentte faaliyet gösteren meslek odaları, kooperatifler ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile bir araya geldi.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği toplantılarda konuşan Belediye Başkanı Hamit Tuna,  tüm Mersinlilerden 3 Ocak’ı bu yıl daha fazla katılımla sahiplenmelerini istedi.

“Şehircilik anlamında yaşam kalitesini yükseltmenin yanı sıra bizi millet yapan değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz” diyen Başkan Tuna; “Bu güzel gönül birlikteliğinin olduğu toplantıda sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu kent kolay kurulmadı. Birileri işaret edip bu vatan sizin bu şehir sizin demedi. Bu vatanın, kentin her noktasında şüheda kanı var. Yeni yetişen nesil bunları bilmiyor ne yazık ki. Bizim duruşumuz bu şanlı tarihimizi, vatan, bayrak, milli ve manevi değerlerimizi bu çocuklarımıza, gençlerimize öğretmektir. Bundan 15 yıl önce halkın olmadığı, sadece protokol bayramlaşması şeklinde gerçekleşen 3 Ocak kutlamalarını halkın kutladığı bir bayram haline dönüştürdük. Biz sadece halkımızı davet ettik ve işin organizasyonunu yaptık. Bu anlamda düzenlediğimiz yürüyüşümüzü insanlarımız sahiplendi. Uzaktan yakından, binlerce Mersinli Atalarına yakışır bir şekilde bu bayrama sahip çıktı. Zafer yürüyüşümüz ve bu yürüyüşte verilen birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesi sadece Mersin’de değil, Türkiye genelinde de dikkat çekti. Atalarımızdan devraldığımız emanetimize sahip çıkmak anlamında o manevi iklim içerisinde 7’den 77’ye Kuvayi Milliye anıtından başlayıp, adeta dereler ırmaklara, ırmaklar nehirlere, nehirler denizlere nasıl akıyorsa biz de binlerce Mersinliyle Mersin Cumhuriyet Alanına kadar akıyoruz. Geçmiş yıllarda emek veren katkı sunan Allah herkesten razı olsun. Yüreğinize sağlık. Bu yıl da yürüyüşümüzün daha güzelini, daha geniş kapsamlısını ve görkemlisini yine sizlerle inşallah birlikte yapacağız. Mersin’deki birlik ve beraberliği tüm Türkiye’ye göstereceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Hamit Tuna, 3 Ocak 2019 Perşembe günü saat:08.00’de Toroslar Belediyesi Hizmet Binası önünden başlayarak Hastane Caddesi, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahından Cumhuriyet Alanı’na kadar sürecek Zafer Yürüyüşü’ne tüm Mersin halkını davet etti.

Programda söz alan MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli de Mersin’de milli ve manevi değerleri her zaman canlı tutmasından dolayı Toroslar Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna’ya teşekkür etti. Gölgeli; “Başkanımız Hamit Tuna’nın organizasyonuyla 15 yıl boyunca 3 Ocak günü, Toroslar’dan Mersin Cumhuriyet alanına kadar yürüdük ve o maneviyatı hep birlikte yaşadık.3 Ocak bizim için çok önemlidir. Herkes, 3 Ocak’ı sahiplenecek ve inşallah tarihin en kalabalık yürüyüşünü hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA