İsmet İnönü, Anıtı Başında Anıldı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
İsmet İnönü, Anıtı Başında Anıldı

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2’inci Cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü, vefatının 45. yılında Mersin’de anıtı başında anıldı. CHP İl Başkan Vekili Betül Tekçe, “İsmet İnönü’nün döneminde fabrikalar açıldı. Ona düşman olanların döneminde fabrikalar haraç mezat satıldı. İsmet İnönü’nün döneminde tarım ve hayvancılık gerçekten yerli ve milli hale getirildi. Onu karalayanların döneminde ülkemiz samanı bile ithal eder hale getirildi” dedi.

“CUMHURİYET DEVRİMLERİNİ HER FIRSATTA KARALIYORLAR”

Mersin CHP İl Başkanlığı , İsmet İnönü’yü anıtının başında andı.İl Başkan Vekili Betül Tekçe, “Son yıllarda AK Parti iktidarı ve onun etrafındaki çıkar çevreleri bizlere bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşımızı, Cumhuriyetimizi ve ülkemizi ileriye taşıyan Cumhuriyet devrimlerini her fırsatta karalamanın peşindeler. Onların yatıp kalkıp saldırdıkları İsmet Paşa bir kahramandı. Zaferlerle anılan Batı Cephesi’nin kahraman komutanıydı. Onun gururla taşıdığı bir İstiklal Madalyası vardı. İsmet İnönü’nün döneminde fabrikalar açıldı. Ona düşman olanların döneminde fabrikalar haraç mezat satıldı. İsmet İnönü’nün döneminde tarım ve hayvancılık gerçekten yerli ve milli hale getirildi. Onu karalayanların döneminde ülkemiz samanı bile ithal eder hale getirildi. İsmet İnönü, ülke çıkarlarını her şeyin üzerinde tutan bir dış politika ustasıydı. Cumhuriyetimizin tüm dünya tarafından kabulü anlamına gelen, bugün de egemenliğimizin teminatı olan Lozan Antlaşması’nın mimarıydı. İkinci Dünya Savaşı’nda ustaca bir politika izleyerek ülkemizi savaş belasından o korudu” dedi.

“İSMET İNÖNÜ BİR DEVRİMCİYDİ”

İnönü’nün bir devrimci olduğunu belirten Tekçe, “Köy Enstitüleri onun döneminde kuruldu. Onun döneminde, eğitim sistemimizi yıllarca ayakta tutan bir eğitimci kuşağı yetiştirildi. Ona kara çalanların döneminde, eğitim sistemi yapboz tahtasına çevrildi, tarikat ve cemaatlere terk edildi.İsmet İnönü, devletin kasasından tek bir kuruşu bile kendi hesabına kullanmaz, kitap dışında hiçbir hediye kabul etmezdi. İsmet İnönü bir demokrattı.  Türkiye’nin geleceğinin demokrasiyle şekilleneceğine olan inancıyla, çok partili hayata geçişin yolunu açtı. İkinci Cumhurbaşkanımız ve partimizin ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü’yü bugün bu  kararlılık ve inançla bir kez daha anıyor, onun şahsında, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm Kurtuluş Savaşı şehit ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA