BAŞKAN TUNA: “KENT, KENTİN SOKAKLARINI ARŞINLAYANLARINDIR” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
BAŞKAN TUNA: “KENT, KENTİN SOKAKLARINI ARŞINLAYANLARINDIR”

 

Toroslar Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, 31 Mart seçimleri öncesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Akdeniz İlçesi’nde Kılıçlar Otomotiv’in, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde Çelkonsan Makina Sanayi ve Ticaret İşletmesinin, Farmachem Kimya ile Filfoks Ambalaj Lojistik ve AşutFiberglass firmalarının konuğu olan Başkan Tuna, OSB’de Asilzade Yemekçilik ile Sizin Yağ Fabrikası’nı da ziyaret ederek, burada firma sahipleri ve çalışanlarıyla görüş alışverişinde bulundu.
Ziyaretlerinde 15 yıllık belediyecilik tecrübesini ve Mersin için hedefledikleri projelerini paylaşan Başkan Tuna; Türkiye ekonomisinin kurtuluşunun reçetesinin üretimden geçtiğini vurgulayarak, belediye olarak yapılan projelerde kullanılan her ürünü kendi atölyelerinde kendi işçileri ile ürettiklerini kaydetti

“Biz Halkı yönetmeye değil, halkla birlikte Mersin’i yönetmeye talip olduk”
Başkan Tuna; “Bilgi birikimimiz, deneyimlerimiz, siyaset tecrübemiz ve eğitimimizle bu kenti halkımızla birlikte yönetmeye talibiz. Mersin, Allah’ın verdiği bütün güzellikleri içerisinde barındıran bir kenttir. Bu kentte, sanayi, lojistik, tarım, turizm, spor ve sanat var. İnşallah nasip olurda milletimizin iradesi sandığa yansıdığı takdirde Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda bu branşlarıdaha da büyüteceğiz. Verdiğiniz karar bu kenti doğru noktalara taşıyacak.24 yıldır aktif siyaset hayatımız ve 15 yıllık belediye başkanlığımızın neticesinde Mersinimizin her yerini biliyoruz. Kent, kentin sokaklarını arşınlayanlarındır. Doğduğumuz ve doyduğumuz bu kente faydalı olmak istiyoruz. Bizim iş bitirmemiz Toroslar.Kıt imkanlarla neler başardığımızı Toroslar’da yaptıklarımız işaret ediyor.Koskocaman bir Toroslar ailesi oluşturduk. İnşallah bunu bir milyon 753 bin insanımızın yaşadığı 15 bin 853 kilometrekarelik Mersin coğrafyasına yayacağız. Bu kenti değerleriyle öne çıkarmamız gerekir” dedi.

“Yabancı Dil Öğrenmek İsteyenlere‘Dil Köyü’ Projesi”
Toroslar Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Toroslar ve Yenişehir İlçelerinde bulunan;  Özel Temel Eğitim Kurumları, Cüneyt Ekmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kültür Koleji’ni ziyaret ederek, okul idaresi, öğretmen ve öğrenciler ile bir araya geldi.
Öğrencilerin yoğun sevgi gösterileri arasında çalışma yol haritalarında bulunan sağlık, eğitim ve gençliğe yönelik hayata  geçirdikleri projelerini anlatan Başkan Hamit Tuna, Mersin için hedefledikleri ‘Dil Köyü’ projesinden de bahsetti.
Yurt dışında yabancı dil eğitimi alamayan gençler için hayata geçirecekleri ‘Dil Köyü’ projesini yaz ve kış aylarında uygulayacakları bir kamp şeklinde düşündüklerinin bilgisini veren Başkan Tuna; “İnşallah göreve geldiğimizde gençlerimiz için şöyle bir projemiz var. Ailelerimiz, yabancı dil öğrenmeleri ve bunu pratikleştirmeleri için çocuklarını yurt dışına eğitime gönderiyorlar.Biz yurt dışına gidemeyen gençlerimiz için bir ‘Dil Köyü’ yapma hayalimiz var.Toroslarımızda Güzelyayla Mahallemizde, çamların arasında 24 tane bungalov yayla evi yaptık.Bunun gibi bir mekan düzenleyerek 3 aylık bir program dahilinde gençlerimizi sürekli İngilizce konuşabilecekleri bir pozisyona getirmeyi planlıyoruz.Garsonundan, aşçısına kadar herkes buruda yabancı dil konuşacak, muhabbet ederek dil pratiğini geliştirecek.Aynı zamanda sebze yetiştiriciliği konusunda tarımla ilgili bir takım faaliyetleri de yapmalarına olanak sağlayacağız. Oluşturacağımız bu köyde gençlerimiz, eğlenceli aktivitelerle hem tatillerini yapacaklar hem de yabancı dil öğrenecekler. Aynı zamanda bu proje ile amacımız dövizin şehrimizde kalmasıdır”  dedi.

“Sağlık Önceliğimizdir”
Başkan Hamit Tuna, ziyaretlerini Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi ile Özel Mersin Yenişehir Hastanesine yaparak sürdürdü. Hastane yönetimi ve çalışanlarla bir araya gelen Başkan Hamit Tuna, sağlık alanında hayata geçirdikleri yatırımlarını anlattı.Konuşmasında, yeni yılı kutlayarak, 3 Ocak’ta gerçekleştirecekleri ‘3 Ocak Zafer Yürüyüşüne’ davet eden Başkan Tuna; “15 yıl önce; sağlık hizmetleri, eğitim faaliyetleri, sanatsal ve kültürel etkinlikler için merkeze gitmek zorunda olduğunuz bir bölge düşünün. Şimdi ise Toroslarımız Türkiye’de ilk ve örnek projelerle anılan, hayata geçirdiğimiz yatırımlarla ulusal ve uluslararası platformda adından sıkça söz ettiren bir kent konumundadır. Yetiştik, yetiştirdik ve bu işte ustalaştık diyoruz. Bu kenti gelin hep birlikte yönetelim” dedi.
Doğu Akdeniz Engelli Dernekleri Federasyonu’nun, Mezitli İlçesi’ndeki yeni hizmet merkezinin açılışını yapan Başkan Tuna, Kırşehir Kültür ve Dayanışma Derneği ile Meslek Adamları Birliği’ni de  ziyaretederek, görüş alışverişinde bulundu.

“Biz, Sizi Büyükşehir’de Görmek İstiyoruz”
Toroslar İlçesi’nde faaliyet gösteren Simge Su Tekstil Firmasına ziyarette bulunan Başkan Tuna’ya tekstil işçilerinden yoğun destek geldi. Başkan Tuna’nın, kendisini tanıtarak başladığı konuşmasını yarıda kesen bir bayan işçi; “Biz sizi Büyükşehir’de görmek istiyoruz” ifadesinde bulunurken, Başkan Hamit Tuna da; “ O zaman bizim kendimizi size anlatmamıza gerek yok. Oylar tamam mı?” diyerek esprili bir karşılık verdi ve desteklerinden dolayı tüm işçilere teşekkür etti.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA