Rauf Denktaş’ı vefatının 7. yılında saygıyla anıyoruz | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Rauf Denktaş’ı vefatının 7. yılında saygıyla anıyoruz

 

’Mücadelesi unutulmayacak’

KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, vefatının 7. yılında anılacak. Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş, ‘Tüm halkımız ‘Denktaş olsaydı böyle olmazdı’ demeye devam ediyor’ dedi

Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinin lideri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş vefatının 7. yılında anılıyor.

KKTC’nin 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Denktaş ile çok yakından çalışma fırsatı olduğunu anımsatarak, Denktaş ile 1976 seçimlerinden ölünceye kadar yakın ilişki içerisinde olduğunu dile getirdi. “Denktaş ile bazen siyasette rakip olduk ama ulusal davada hep beraber olduk” diyen Eroğlu, “Gün geldi oğlu ile ters düştük. Oğlu başka parti kurdu. Bunlara rağmen ölünceye kadar beraber olduk. Ölürken de yanında ben vardım. Kendisine olan sevgimin, saygımın ne kadar büyük olduğunu söylemeye gerek yok” diye konuştu.

‘UNUTULMAYACAK’

Denktaş’tan çok şey öğrendiğini belirten Eroğlu, Kıbrıs Türk halkına vatan, millet sevgisini Denktaş’ın kurduğu partide uzun yıllar devam ettirdiğini vurguladı. Derviş Eroğlu, Denktaş ile Kıbrıs konusunda hiç ayrılığının olmadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti: “Kıbrıs sorununda o günkü politikamızı bugün de devam ettiriyoruz. Bir devlet kurmanın ne kadar zor olduğunu, bir devletin yaşatılmasının da kolay olmadığını bilen kişiler olarak, kurmuş olduğumuz devlete sahip çıkılması gerektiğini savunan bir kişiyim. Denktaş’ta kurulan bir devletin yaşatılmasını savunan biriydi. Kıbrıs Türk halkı unutmamıştır ve unutmayacaktır. Liderler kolay yetişmez. Hep hatırlanacaktır.”

‘TÜRKİYE İLE BERABER YÜRÜTTÜ’

Rauf Denktaş’ın oğlu ve KKTC Maliye Bakanı Serdar Denktaş da babasının dava adamı olduğunu belirterek, “Davası için uğraş verdiği dönemde 6 çocuğunun 3’ünü kaybetti” dedi. Denktaş, babasının bütün o acılı dönemlerini Kıbrıs Türk halkının davasına dört elle sarılarak atlatmayı başardığını, mücadelesini son nefesine kadar devam ettirdiğini söyledi. Denktaş, babasını şu ifadelerle anlattı: “Gerek Kıbrıs’tan gerek Türkiye’den birçok insanın onunla ilgili mutlaka bir hatırası olduğunu görüyoruz. Kıbrıs sorununu Türkiye ile birlikte en iyi şekilde yürüten liderdi. O dönemde muhaliflerinin ‘Türkiye’yi Kıbrıs konusunda Denktaş yönetiyor’ diye şikayet ettiği bir liderdi. Kıbrıs Türkü’nün adadaki eşitliğini sağlamak için ortaya koyduğu mücadele, geleceğimizi teminat altına almak için ortaya koyduğu mücadele hiç unutulmayacak. KKTC’yi dünya tanımasa bile bizlere bıraktığı en büyük mirastır. Bu mirası daha da ileri seviyeye taşımak için bizler ve bizden sonraki nesiller ellerinden geleni yapacaktır.” Denktaş’ın evdeki babalık görevine çok zaman ayıramamasına rağmen kendileri için sığınılacak bir liman olarak gördüklerini dile getiren Serdar Denktaş, “Tüm halkımız ‘Denktaş olsaydı bu böyle olmazdı’ demeye devam ediyor. Bu da bizim için en büyük onur, en büyük gurur. Rahmetle, özlemle, sevgiyle anıyoruz” dedi.

'KIBRIS TÜRKÜNÜN YOK EDİLMESİNİ ÖNLEDİ'

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın 7’nci ölüm yıl dönümü nedeniyle Aydınlık’a açıklamalarda bulundu. Her şeyden önce Rauf Denktaş’ın büyük mücadeleci bir insan olduğunu belirten Kundakçı, “Sayın Denktaş; Kıbrıs Türkünün Kıbrıs’ta ezilmesine, yok edilmesine ilk defa karşı koyanlardan birisidir. Dr. Fazıl Küçük ile birlikte Rauf Denktaş o zaman büyük bir mücadelenin içine atılmışlardır. Rauf Denktaş’ın özellikle hukuk bilgisi ve ayrıca mücadele azmi, kararlılığı gerçekten bu mücadeleden Kıbrıs Türkünün başarıya ulaşmasında çok büyük rol oynamıştır” ifadelerini kullandı.

MÜCADELESİNİ ÖLÜMÜNE KADAR SÜRDÜRDÜ

Rauf Denktaş’ın unutulmaz bir lider olduğunu çünkü Kıbrıs Türkünün yok edilmesini önleyip KKTC’yi kurduğunu bildiren Kundakçı şunları söyledi: “Rauf Denktaş kurucu bir başkandır. Kendisini unutmak mümkün değildir. Kıbrıs Türkünün de onun düşüncesini aynen sürdürmesi, Türkiye’deki bütün yetkililerin de onun düşüncesini paylaşmaları gerekmektedir. Rauf Denktaş, her mücadelenin içinde olmuştur. 1948’lerden itibaren ölünceye kadar bu mücadelesini sürdürmüştür. Onu unutmak mümkün değildir.”

Aydınlık Gazetesi



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA