Gazeteci İbrahim Yalçıner’in facebook notları | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Gazeteci İbrahim Yalçıner’in facebook notları

 

20 Milyar dolarlık askeri tank fabrikası BMC'ye devrediliyor. MHP'li kardeşlerden çıt yok. Nasıl bir milliyetçilik sizinki ben anlamadım. Bu işin sadece sloganını seviyorsunuz.

Böylelikle bu ülkede gerçek Milliyetçiliğin ortaya çıkmasını engelliyorsunuz.

Ecevit, biz Milliyetçiliği duvarlara değil, Kıbrıs'ın dağlarına yazdık derken ne kadar haklıymış.

--

Nazım Hikmet 117 yaşında. Hiç kuşkusuz dünyanın en iyi şairidir o. Devrimin, kavganın, aşkın ve yurtseverliğin en iyi şairi. Onun şairliği yaşamından gelir, yazdığı gibi yaşamıştır. Eylem, mücadele ve aşk adamıdır aynı zamanda. Sadece şair değildir. Edebiyatın her türünde eserleri vardır. Düşünürdür. Siyasetçidir. Ressamdır. Pek bilinmeyen bir yanı da, en iyi ressamlarımızdan İbrahim Balabanı, Romancılarımızdan Orhan Kemal'i, şairlerimizden A.Kadiri, Tiyatro yönetmenlerimizden Muhsin Ertuğrul'u yetiştirmiş olmasıdır. Ayrıca Kemal Tahir ve Yaşar Kemal, resam Abidin dino üzerinde çok büyük etkisi vardır. Hayatı boyunca rüzgara karşı yürüyen bu çok yönlü sanat ve mücadele adamı şu anda memleket hasretiyle yurt dışında yatıyor. Vasiyetinde yazdığı gibi Anadoluda bir köy mezarlığına gömülmeyi bekliyor.

--

Yalçın abi'yi (Tunçak) kaybetmişiz. Yeni öğrendim. Çok üzüldüm. Yaşayan en eski CHP'lilerden biriydi. Siyasette her dönem etkili oldu, sözü dinlendi. Tam bir parti büyüğü idi. Akil adamdı. Toprağın bol olsun Yalçın abi..Güzel sohbetlerimizi, anlattığın anılarını, eski günlerden kalan parti belgelerini gösterirken nasıl gururlandığını hiç unutmayacağım.

--



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA