’EN İYİ İLETİŞİM KURACAĞIM KESİM ESNAF OLACAK’ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
’EN İYİ İLETİŞİM KURACAĞIM KESİM ESNAF OLACAK’

 

Vahap Seçer: 2 yeni sanayi sitesi ve esnaf ihtisas bölgeleri yapacağız

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer,  göreve seçilmesi durumunda biri Mezitli'de, biri Akdeniz'de 2 yeni küçük sanayi sitesi projesini hayata geçireceklerini, başta oto galericiler, mobilyacılar, matbaacılar ve çiçekçiler olmak üzere, talep eden esnaf kesimleri için esnaf ihtisas bölgeleri kuracaklarını söyledi. Seçer, "Göreve geldiğimde en iyi iletişim kuracağım kesim esnaf olacak" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, pazartesi mesaisine esnaf ziyaretleriyle başladı.

İlk olarak Cumhuriyet Taşımacılık Kooperatifi'ni ziyaret eden Vahap Seçer, kooperatif başkanı Ayhan Topçu, kooperatif yöneticileri ve minibüsçü esnafı ile birlikte şehir içi ulaşımda yaşanan sorunları görüştü. Seçer, şehir içi ulaşımla ilgili projelerinin hazır olduğunu, bunları önümüzdeki günlerde kamuoyuna ilan edeceklerini söyledi.

Vahap Seçer daha sonra Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer'i ziyaret etti. Ziyarette ESOB  yönetim kurulu üyeleriyle birliğe bağlı çok sayıda odanın başkanı da bulundu.

Vahap Seçer'e, adaylık sürecinde başarılar dileyen ESOB Başkanı Talat Dinçer, Seçer'den, belediye meclisi üyesi aday listelerinde daha çok esnafın yer alması için destek istedi. Dinçer ayrıca, belediye bünyesinde bir esnaf masası kurulması talebini de dile getirdi.

'HERKESLE RAHAT İLETİŞİM KURARIM'

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer de, hayatının her döneminde esnafla iç içe olduğunu söyledi.

Seçer, "Esnaflığa 5 yaşında Tarsus'ta kunduracı çırağı olarak başladım. Daha sonra soğuk demirci çıraklığı, marangozluk yaptım. Ticaretle uğraşan babamın yanında çalışırken de, üniversiteden sonra kendi şirketimi kurduğumda da esnafla iç içe oldum. Göreve geldiğimde en iyi iletişim kuracağım kesim esnaf olacak. En zenginden en fakire kadar Mersin'de herkesle rahat iletişim kurarım" dedi.

'BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN DERSİMİ İYİ ÇALIŞTIM'

Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için 2 yıldır çalıştığını ifade eden Vahap Seçer, "Dersimi iyi çalıştım. Belediye başkanı olduğumda alışma sürecine ihtiyacım olmayacak. Birkaç ay içinde 10 yıllık belediye başkanı gibi olurum diye düşünüyorum. Bu süre içinde esnafla ilgili çalışma da yaptım. Her esnaf odasına gittik. Gittiğimiz yerlerde esnafın sorunlarıyla ilgili notlarımızı aldık. Projelerimizi oluştururken bu notları dikkat aldık. ESOB Başkanımızın dile getirdiği Esnaf Masası bizim de gündemimizde olan bir vaattir ve bu olacak. Ben belediye başkanı olduğumda Esnaf Masası kurulacak ve o masasının başında duracak kişiyi ESOB ile birlikte belirleyeceğiz. O koltuklar boş oturulacak, sonra belediye kesesinden geziye gidip caka satılacak koltuklar değil. Eğer gerçekten bana katkı sağlıyorsa, danışabiliyorsam danışmanlar o koltuklarda oturacak. Belediye meclisi üyeliğinde de çeşitli meslek gruplarına kontenjan ayıracağım" diye konuştu.

MEZİTLİ VE AKDENİZ'E YENİ SANAYİ SİTELERİ

Mersin'de esnafın en önemli sıkıntılarının başında küçük sanayi sitelerinin yetersizliğinin geldiğini belirten Vahap Seçer, "Mevcut küçük sanayi siteleri yetersiz. Mersin'in sanayi siteleri içinde 5 bin işyerine ihtiyacı var. İlk etapta Mezitli'de bin, Akdeniz'de bin işyeri olan siteler yapacağız. Bu sanayi sitelerini altyapısıyla, teknolojik altyapısıyla, sosyal donatı alanlarıyla, içinde bankasıyla, ara eleman ihtiyacını karşılayacak okuluyla, her şeyiyle hazır hale getirilip esnafımızın kullanımına sunulacak" dedi.

'BİRİKMİŞ SORUNLAR DOĞRU YÖNTEMLE ÇÖZÜLÜR'

Esnafla buluşmalarında oto galericilerin, çiçekçilerin, matbaacıların, mobilyacıların esnaf ihtisas bölgeleri istediklerini belirten Vahap Seçer, talep eden esnaf kesimleri için esnaf ihtisas bölgeleri kuracaklarını, aynı işi yapan esnafın bu bölgelerde kümeleşmesinin hem esnafa, hem tüketiciye kolaylık sağlayacağını söyledi.

Vahap Seçer, "Bunlar yapılabilecek şeyler. Bugüne kadar yapılamamasının sebebi Mersin'in imar planlarının olmaması. Bunlar birikmiş sorunlar. Ben bu sorunlardan dolayı önceki belediye başkanlarını ya da mevcut belediye başkanını acımasızca eleştiremem. Bu sorunları doğru yöntemlerle çözebiliriz" dedi.

'AVM'LERE KOLAY RUHSAT VEREN BAŞKAN OLMAM'

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, şehir merkezindeki Zafer Çarşısı, Yoğurt Pazarı, Balık Pazarı ve Çamlıbel'in yeniden canlandırılması için projeler hazırladıklarını da ifade etti.

Vahap Seçer, "Ben AVM'lere kolayca ruhsat veren belediye başkanı olmayacağım. Esnafa sekte vuran uygulamaların karşısında olacağım. Ama bir adam gelip Mersin'e yatırım yapacağım derse de gider o adamı havaalanında karşılarım" diye konuştu.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA