Balık Çiftlikleri Masaya Yatırıldı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Balık Çiftlikleri Masaya Yatırıldı

 

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Balık Çiftliklerinin İnsan Sağlığına Etkileri konulu konferansta çevre sorunlarını hep birlikte masaya yatıracaklarını belirterek, “Bundan sonra ortak çalışmalarımız da devam edecektir. Çevre sorunlarını hep birlikte masaya yatıracağız. Önümüzde bir yerel seçim var. Panelimize 3 partinin Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını fikirlerini almak için davet ettim. Kamuoyunu aydınlatmak üzere bu tür sempozyumlar düzenleyeceğiz” dedi.

Gökhan KURT

Mersin Barosu öncülüğünde, sivil toplum örgütleri işbirliğinde Mersin’in kanayan yarası olan ‘Balık Çiftliklerinin İnsan Sağlığına Etkileri’ konulu konferans düzenlendi. Programa,  Mersin Barosu, Mersin Tabip Odası, Mersin Eczacı Odası, TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu, Mersin Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası, İçel Sanat Kulübü, Mersin Sosyal Demokrasi Derneği, Haçova Kültür Derneği, Mersin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Mersin Atatürkçü Düşünce Derneği, Mersin Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, Mersin Çevre ve Doğa Derneği, Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezi Derneği, Mersin Çevre Dostları Derneği, Mersin Çocuk Hakları Derneği işbirliğinde düzenlenen konferansa, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Makine Mühendisleri Odası, sivil toplum örgütleri temsilcileri, avukatlar ve vatandaşlar katıldı. Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Barosu olarak sivil toplum örgütleriyle birlikte Mersin çevresinde yaşanan olumsuz yapılaşmalara karşı ilk etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Bundan sonra ortak çalışmalarımız da devam edecektir. Çevre sorunlarını hep birlikte masaya yatıracağız. Önümüzde bir yerel seçim var. Panelimize 3 partinin Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını fikirlerini almak için davet ettim.  Kamuoyunu aydınlatmak üzere bu tür sempozyumlar düzenleyeceğiz” dedi.

“BALIK ÇİFTLİKLERİ, TURİZM PROJELERİNİN YAPILMASINA ENGEL OLDU”

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Sinan Can ise; “Balık çiftlikleri konusu Mersinimizi son yıllarda yaklaşık 10-15 yıldır yoğun bir şekilde meşgul eden, sivil toplum kuruluşlarıyla, uzmanlarla birlikte tartışılan ve buna karşı olan bir duruş sergilenen önemli konulardan birisidir. Balık çiftlikleri konusu birçok yönü olan çok geniş kapsamlı bir konudur. Çevresel, sağlık, bürokratik, kamusal yönü olan ciddi yatırımlardan birisidir. 2008 yılında bu süreç Mersin gündemine geldiği zaman, Mersin’de yer alan STK’lar, siyasal aktörler, kurum ve kuruluşlar, bu yatırımlara karşı bir takım karşı çıkışlarla, belirli bir ortak paydada buluşarak bunlara karşı bir ön cephe alma noktasında bir araya geldiler. En önemli nokta ise, Mersin’in o dönemki milletvekillerinin içerisinde yer aldığı bir ortak mutabakat ile Mersin’de bunun planlanmaması, Mersin’in turizm kenti olması konusunda ciddi anlamda bir ortak paydada buluştular ve o dönemde gerçekleştirilen bu kamusal duruş, Mersin’de 2008 yılında birtakım balık çiftlikleri projelerinin yapılmasına engel olmuştur. O imzacılar arasında Vahap Seçer vekilimiz de bulunmaktaydı. Bir anda iptal edildi diye bir söylentisi çıktı fakat bu bir yanılsamaydı. Çünkü yaklaşık 10 yıl sonra tekrar Mersin gündemine gelen balık çiftliklerinin Mersin’de yapılacağı, bunun hem bürokrasi, hem de ekonomik anlamda Türkiye’ye katma değer sağlayacağı konusunda bir yargı vardı” şeklinde konuştu. Balık Çiftlikleri konusunun çevresel, doğal, ekolojik yanı olduğunu belirten Sinan Can, “Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile birlikte Mersin’de yapılması istenilen birçok proje de ileriki günlerde tartışılacak. Mersin kentinde, Mersin’de yaşayan insanların sesi olabilecek ve onların kararlarıyla birlikte ortaya koyabilecek bir kalkınmanın öngörülmesi gerektiği kanısındayız. O kalkınma gerçekleştirilecektir. Kalkınma gereklidir ama biz kalkınmayı sürdürülebilir bir kalkınma çerçevesinde değerlendiren, çevreyi ve ekolojiyi de içine alabilecek dengeli bir kalkınmanın gerçekleştirilmesi taraftarıyız” dedi.

Konuşmalarının ardından Prof. Dr. Ali Osman Karababa ve Doç. Dr. Enver Yaser Küçükgül balık çiftliklerinin çevreye ve insan sağlığına zararları hakkında sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA