CHP’yi uçuruma itenler… | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CHP’yi uçuruma itenler…

 

Ender erdemil

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında: “CHP'nin giderek marjinalleşeceğine ve siyasetin denkleminden çıkacağına inanıyorum. İnşallah önümüzdeki seçimler CHP'nin devre dışı kalışının miladı olacaktır" dedi.

Sözlerinin iki önemli unsuru şu iki sözcüktü: “marjinalleşecek” ve “devre dışı kalacak”

Marjinalleşmekten kastı 10 Aralık hareketinin CHP yönetimini tamamen ele geçirmesi olabilir mi?

10 Aralık Hareketi 10 Aralık 2005 tarihinde İstanbul Dedeman otelinde yapılan bir toplantıdan sonra oluştu. O zamanlar Süleyman Çelebi ve Burhan Şenatalar’ın başını çektiği ve siyaseti doğru şekillendirme amacıyla başlayan 10 Aralık Hareketi, günümüzde Erdoğan Toprak ve Oğuz Kaan Salıcı önderliğinde CHP’nin Altıokundan yolunu ayırarak yürüyor. Özgürlükçü (Liberal hatta neoliberal) olma, Anayasal vatandaşlığı savunma, üniter devletten rahatsızlık, Atatürk’ün yolunu beğenmeme ve sayamadığımız pek çok ortak özellikler taşıyor. Ermeni Soykırımı yalanının sözcülüğünü yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftacıoğlu, 10 Aralık Hareketinin desteğiyle kongreyi kazanmıştı. DSP’den Şişli adayı olan Mustafa Sarıgül de bunlarla işbirliği yapıyor. Hüsamettin Özkan ekibinin de desteği arkalarında.

10 Aralık Hareketi, etnik ayrılıkçı partiler/örgütler, yetmez ama evetçiler, Cumhuriyet yıkıcıları velhasıl tüm Cumhuriyet ve CHP düşmanlarıyla elbirliği ediyor.

Oğuz Kaan Salıcı’nın bir konuşmasında  “CHP kapatılmalı, vakıf halini almalıdır. CHP, sosyal demokrat bir parti değildir. Sosyal demokrasinin önündeki en büyük engeldir ve bu yüzden kapatılmalıdır.”  Dediği de notlarımız arasında…

Aday belirlemelerinde Parti Meclisinde yapılan oylamalarda, Kemal beyin desteğine rağmen adaylarını kıl payı geçirebilmeleri henüz CHP’ye tam egemen olmadıklarını gösterir. Hedefleri 2019 yılı içinde yapılması beklenen CHP Kurultayında Oğuz Kaan Salıcı’yı  CHP’ye genel Başkan yapmak. Yerel seçim başarısızlığı da Salıcı’ya başkanlık yolunu açacak.

CHP’nin devre dışı kalması

CHP tabanı, 31 Mart yerel seçimleri için belirlenen adayların düşük profilli olduğundan yakınıyor. Adaylar için düşük profilli demek hem haksızlık olur hem de yanlış. Ancak yaptırılan anketlerden çıkan sonuçların göz önünde tutulmadığı da bir gerçek.  Bu durum, aday belirlemesine ağırlığını koyan 10 Aralık Hareketinin; (Başında Erdoğan Toprak ve Oğuz Kaan salıcı var) CHP’nin 31 Mart Yerel seçimlerinde başarısız olmasını mı amaçladığı sorusunu akla getiriyor. Bu yolla Oğuz Kaan Salıcı’nın Genel başkanlık yolunu mu açmaya çalışıyorlar?

Mersin’de ne oluyor?

CHP’yi devre dışı bırakma çabası Mersin’de de sürüyor. CHP adayına karşı başka partiden, olmazsa bağımsız bir aday çıkarmaya çalışıyorlar. Bazı CHP’li aday adaylarının başka partilerden aday olacakları söylentisi yayılıyor. Kısaca 10 Aralık Hareketi uzantıları Mersin’de CHP’ye seçim kaybettirme telaşında.

Ne yapmalı?

Kemal Bey Genel Başkan olduktan bu yana CHP’yi gerçek CHP’lilerden arındırarak, etnik ayrılıkçıları, ılımlı İslamcıları, Altıok düşmanlarını ve benzerlerini partiye aldı. Almakla da kalmadı, onlara partide önemli görevler verdi. Bedeli de 9 seçim kaybederek CHP’ye ödetti.

Şimdi son darbeyi vurma sırası gelmiştir. Oğuz Kaan Salıcı’yı Genel Başkan edip; CHP’yi Atatürk’ten, Altıoktan ve Cumhuriyet değerlerinden arındıracak.

Mersin’de yapmamız gereken adaylarımız etrafında kenetlenip, seçimleri kazanmaktır.  Özellikle Büyükşehir’i mutlaka kazanmak zorundayız.

CHP’lilere büyük iş düşüyor. CHP’yi ortadan kaldırmak isteyenlere, önce seçimlerde, ardından de önümüzdeki kurultayda gereken dersi vermek gerçek CHP’lilerin görevidir.

Ender Erdemil, 1 Şubat 2019



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA