Ahi Ocağı Başkan Tarhan’ı ağırladı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Ahi Ocağı Başkan Tarhan’ı ağırladı

 

Mezitli Belediye Başkanı ve CHP Mezitli Belediye Başkan adayı Neşet Tarhan, bünyesinde kurulu 69 meslek odası ve 65 bin üyesiyle kentin en büyük meslek kuruluşu olan Talat Dinçer Başkanlığındaki Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin yönetim kurulu toplantısına katılarak, projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Talat Dinçer Başkanlığında  Başkanvekilleri Veysel Sarı, Ömer Şahbudak ve üyeler İsmet Erdoğan, Uçal Mavili, Mustafa Köç, Nihat Dağdelen, Erdoğan Yalçın ve Mustafa Güçyetmez’den oluşan Mersin ESOB Yönetim kurulunun aylık olağan toplantısının konuğu Mezitli Belediye Başkanı ve CHP Mezitli Belediye Başkan adayı Neşet Tarhan oldu.

Yönetim Kurulu toplantısında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ağırlamaktan büyük bir memnunluk duyduklarını ifade eden Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer; “Sayın Başkanımızı Ahi ocağında ağırlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Kendilerine çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum” dedi. Başkan Dinçer konuşmasında bugüne kadar esnaf ve sanatkarlarla ilgili her türlü sorunu rahatlıkla iletme imkanı buldukları Mezitli Belediyesinde hiçbir konuda incinmediklerinin altını çizerek, “ Sağolsun sayın başkanımız bugüne kadar kendisine ne sorun götürdüysek karınca kararınca çözüm bulmak için gayret gösterdi. Bunda sayın başkanın ılımlı ve uyumlu yapısı ve her kesimle rahat görüşen bir karakter olması önemli rol oynadı.  Bu bizim esnafımız açısından çok önemli. Çünkü esnafımızın sorunlarının yüzde 90’ı yerel yönetimleri direk ilgilendiriyor. Bizleri anlamayan, dinlemeyen, muhatap almayan bir başkan olsaydı, hiçbir sorunumuza çözüm üretemezdik. Bunun için kendisine kesimimize gösterdiği yakınlıktan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mezitli’de bazı projeleri Büyükşehirden kaynaklı hayata geçiremediklerinin altını çizen Başkan Dinçer, “ Bunun başında sanayi sitesi konusu geliyor. Bizlerin amacı şehrin doğusuna ve batısına olmak üzere iki bölgede modern sanayi siteleri kurmaktı. Özelikle  şehrin içerisinde apartman altlarında görüntü, gürültü ve kimyasal kirlilik yaratan işyerlerini ile kent merkezinin içerisinde kalan sanayi sitesini daha modern bir sanayi sitesine taşımak için yıllarca mücadele verdik ama 1/5 bin ölçekli haritada yer işaretlenmemesinden kaynaklı bunu bir türlü hayata geçiremedik. Yine Mezitli ilçemizde sanayi sitesi ve hal kompleksi şehrin içerisinde kaldı. Ne büyüyebiliyor, ne gelişebiliyor. Özellikle sanayi sitesi yol geçen hanı durumunda, insanlar orayı geçiş yolu olarak kullanıyor. Bunun önüne geçilmeli, Mezitli sanayi sitesi ve hal kompleksi için yeni yerler belirlenmeli” dedi.

Mezitli’ye çok amaçlı bir galericiler sitesi kazandırma düşüncesini de Büyükşehir ve ilçe belediyelerin farklı siyasi partilerden olmasından kaynaklı olarak hayata geçiremediklerini kaydeden Başkan Dinçer, “ Mezitli’ye bünyesinde  birinci ve ikinci elin satışlarının yapıldığı, oto yedek parçacılarının da bulunduğu, üzeri açılıp, kapanabilecek bir galericiler sitesini kazandırmak en büyük hayallerimizden biriydi ama maalesef bunu da gerçekleştiremedik. Bugün Galericiler sitesi şehrin çok dışında ve içerisindeki esnafın bir çoğu dışarıdan gelme. Orada bizim esnafımız yok denecek kadar az.  Ama bu demek değil ki biz sanayi sitesi ve galericiler sitesi projemizden vazgeçtik. Önümüzdeki süreçte seçilecek yeni yerel yönetimlerle bu projeleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Dinçer, Mezitli’de pazarcı esnafının sorunlarına çözüm üretildiğini belirtirken, ilçede kısmen ruhsatla ilgi sorunlar yaşandığına dikkat çekerek, “ İnsanlar işyeri açmış ama ruhsat alımına uygun değil.  Bunları bugüne kadar nasıl aştıysak aynı şekilde devam ettireceğimize inanıyorum. Ben Neşet Başkanımıza yönetim kurulu toplantımıza katılımından dolayı tekrar teşekkür ediyor ve kendisine başarı dileklerimi iletiyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’da ahi ocağı Esnaf Odaları Birliğinde bulunmaktan büyük memnunluk duyduğunu ifade ederek, “ Sayın Başkanımız hayallerinden bahsetti ama bunlar hayal değil, hemen çözüm isteyen talepler.  Bence Mersin’in en büyük şansızlığı birlikteliğin sağlanamaması. Bugün ilimizde siyasi partiler ve onların parlamentodaki temsilcileri olan milletvekilleri arasında ortak noktada konsensüs sağlanarak merkezi hükümete baskı anlamında bir enerji maalesef  gerçekleştirilemedi. Ben şuna inanıyorum ki siyasi parti temsilcileri birlikte olsalar merkezi hükümette yaptıramayacakları iş yoktur ama herkes ayrı kanaldan gidince hiç bir şey yapamıyorsunuz” dedi.

Konuşmasının devamında Başkan Dinçer’in de ifade ettiği üzere ilçede sanayi sitesi ve hal kompleksinin kent merkezinin içerisinde kaldığı ve bu haliyle verimli olmadığı fikrine katıldığını kaydeden Tarhan, “Ben kendi bölgemde bulunmasından dolayı Mezitli Sanayi Sitesi ve Halk kompleksinin 1/5 bin ölçekli haritada yeni bir alan tespit edilerek  buralara taşınması taraftarıyım. Davultepe civarında hazineye ait bir arazi bulunursa sanayi sitemizi oraya taşıyabiliriz. Mevcut sanayideki esnafımızın avantajları var. Tapulu yerleri var. Yeni planda bu ticari yerleri TOKİ’ye verelim, TOKİ bunun karşılığında hazine arazisine sanayi sitesini kursun. Tapu sahiplerine cüzi fiyattan, diğerlerine ise piyasa fiyatlarından satsın. Bunun örnekleri var. Bu alternatifin değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum.  Bu siyaset üstü bir durum. Kentin göbeğinde sanayi sitesi olmamalı. Kentin geleceği adına  tüm siyasiler ortak uzlaşıda olmalı” diye konuştu.

Mezitli’ye galericiler sitesi kurulması konusuna da değinen Başkan Tarhan, “Ben galericiler sitesinden ziyade içerisinden bölgemizde galericiler, yedek parçacılarla birlikte otomobil satışı yapan firmalarında bulunduğu Otomobilciler Sitesi kurulması gerekliğine inanıyorum. Bu konuda da gerekli çalışmaları yapmaya hazırız. Ama siyasi uzlaşının sağlanması konusunda da  siz meslek kuruluşlarının siyasilere baskı unsuru oluşturmanız gerektiğine inanıyorum. Mezitli Belediyesi olarak esnafımızla uyum içerisinde çalıştık. Bu çalışmalarımızı bundan sonra ki süreçte de uyum içerisinde devam ettireceğimize inanıyorum. ” şeklinde sözlerini tamamladı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA