GÖKÇEL ESTİ GÜRLEDİ:TANZİM SATIŞLAR YENİ HAL YASASINA HAZIRLIK | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
GÖKÇEL ESTİ GÜRLEDİ:TANZİM SATIŞLAR YENİ HAL YASASINA HAZIRLIK

 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM genel Kurulunda konuştu: “Bütün bu tantana, gıda fiyatlarındaki artışın faturasını çiftçiye, komisyoncuya, halciye, pazarcıya çıkarmak; yeni hal yasasına meşruiyet zemini yaratmak için.”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM Genel Kurulunda söz alarak 14 kere değişen Maden Kanununu 15’inci kere değiştirmeyi konuştuklarını hatırlattı. 15 değişikliğin de işçi ve iş güvenliği, ulusal servet madenlerin etkin kullanımı, çevresel hassasiyetlerle değil, yandaşları sevindirmek, doğayı talan etmek için yapıldığını öne süren Gökçel, “Nerede bir orman varsa, içinde habis bir kanser gibi büyüyen maden ocağı görür olduk” dedi.

TANZİM SATIŞLAR YENİ HAL YASASI İÇİN HAZIRLIK

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, tanzim satışların Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığının üzerinde çalıştığı yeni hal yasası için meşruiyet zemini yaratmak adına başlatıldığını öne sürdü. Fiyatları kırarak, maliyetinden bile ucuza ürün satmanın tek sebebinin “gıda fiyatlarındaki artışın faturasını çiftçiye, komisyoncuya, halciye, pazarcıya çıkarmak için” olduğunu iddia eden Gökçel, 170 meyve-sebze halinin 135’ini kapatarak hükümetin kendi gıda ağı üzerinden üreticiyi de tüketiciyi de ezmek niyetinde olduğunu belirtti.

ÜRÜNÜN MALİYETİ KADAR NAKLİYE PARASI

Tarımda en büyük maliyetlerden birinin nakliyat olduğuna dikkat çeken CHP’li vekil, “Anamur’da muz-çilek yetiştiren, Aydıncık’ta patlıcan-salatalık yetiştiren çiftçi, ürününü hale getirmek için 4 saat yol tepecek, ürünün maliyeti kadar nakliye parası ödeyince fiyatlar daha da yükselecek. Anamur’daki pazarcı ürününü nereden alacak? Mersinden! İki kere nakliye parası ödenecek ama fiyatlar ucuzlayacak, öyle mi?” diye konuştu.

GİRDİ MALİYETLERİ AZALMADAN FİYATLAR DÜŞMEZ

Cengiz Gökçel, girdi maliyetlerindeki artış durdurulmadan fiyatların düşmesinin mümkün olmadığını söyledi. 2017’de 72 lira olan elektrik faturasının 2018 sonunda 126 lira olduğuna, 480 lira sulama bedeli ödeyen Erdemlili üreticinin bu sene 1.100 lira sulama parası ödediğine dikkat çeken Gökçel, çiftçinin her girdi için ayrı ayrı KDV, ÖTV benzeri vergi ödediğini hatırlattı. Vadesi gelen elektrik ve su borçlarının tarımsal desteklerden düşüldüğünü ekleyen CHP’li vekil, “çiftçi desteği görmeden el koyuyorsunuz” diye tepki gösterdi.

TARIM KREDİ KOOPERATİFİ TİCARİ İŞLETME DEĞİL

CHP Mersin Milletvekili Gökçel, Tarım Kredi Kooperatiflerinin etkin kullanılmasıyla girdi maliyetlerinin ciddi oranda düşürülebileceğini, piyasanın da böylece dengeleneceğini söyledi. AKP yönetiminin Tarım Kredi Kooperatiflerini ticari bir işletme gibi kullandığını öne süren Gökçel, Kooperatif’in gübre, ilaç, sera örtüsü gibi girdileri kendisinin üretmesi ve bunları üyelerine karsız vermesi durumunda piyasanın dengeleneceğini iddia eden Gökçel, Tarım Kredi Kooperatiflerinin maliyet oluşturan girdileri piyasadan alıp satmasıyla bunun mümkün olmadığını belirtti.

HAŞHAŞ EKEN ÇİFTÇİYE NAMERT ELİ DEĞDİRMEDİK

CHP’li Gökçel, bir televizyon programında CHP’yi kast ederek “onlar kendilerine baksın” diyen Mahir Ünal’a tepki gösterdi. CHP’nin Kıbrıs’ta soydaşlarımız katledilirken onlara özgürce yaşayacakları bir ülke armağan etmek için, haşhaş eken çiftçiyi namert elinden kurtarmak için ambargo yediğini hatırlatan Gökçel, “Sizin Süleyman Şah Türbesinde yaptığınız gibi, kuyruğu iki bacağın arasına sıkıştırıp kaçmadığımız için ambargo yedik. Yine de yerli üreticiyi ezdirmedik. Yine de millet için çalışmaktan geri durmadık. Atalarımızın kanıyla alınan, köylülerimizin teriyle sulanan bir karış toprağımızı terk etmedik.” dedi.

Sözlerini, “siz ve beceriksizliğiniz yönetimde olduğu sürece, ne çiftçinin yüzü gülecek, ne tüketicinin” diyerek tamamlayan CHP’li vekil, üreten, güçlü ve mutlu bir Türkiye’nin ancak Martın Sonu Bahar diyenler tarafından kurabileceğini söyledi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA