Sümer Kraliçesi: Çok Okuyun, Çok Çalışın | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Sümer Kraliçesi: Çok Okuyun, Çok Çalışın

 

 

Son birkaç yıldır Mersin’de yaşayan Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ı sık sık ziyaret eder, Aydınlık ve Ulusal Kanal için söyleşiler yaparız. Bizim dışımızda çeşitli kitle örgütlerinden insanlar da onu yalnız bırakmazlar. Son ziyaretimizde de Tarsus Cengiz Topel Lisesi 1971-72- 73 yılı mezunları orada idi. Bazıları torunlarıyla ve çiçek buketleriyle gelmişti. Hepsinin elinde ise imzalatmak üzere getirdikleri kitaplar vardı. Sümer Kraliçesine rahatsızlık vermemek için beşer kişilik guruplar halinde eve girdiler.

Sümerolog Çığ, 45 yıl sonra bir araya gelen liselilere “Çok sevindim, çok iyi yapmışsınız. Ne yazık ki benim arkadaşlarımın hiçbirisi artık hayatta değil. Siz bunun değerini bilin ve birbirinizden kopmayın” dedi. Çocukları çok seven Çığ, torunlardan birisinin “Bu kitapları kaç saatte yazdınız?” sorusuna gülerek “Çalışma hayatım boyunca biriktirdiklerimi ancak emekli olduktan sonra yazabildim. Bu da 20 yılımı aldı” cevabını verdi. Bir diğer çocuğun “Yaşam hayatınızda hiç zorluk çektiniz mi?” sorusuna da “Yaşam hayatı denmez. İki kelimenin anlamı aynı, sadece birisini kullanacaksın” diye uyarıda bulunduktan sonra ilave etti: “Çekmez olur muyum? Hayatta hem güzellikler, hem de zorluklar vardır. Önemli olan zorluklar karşısında pes etmemek, onların üstesinden gelebilmektir. Mustafa Kemal kadar kimse zorluk çekmemiştir. Ama o, çok okuduğu ve çok çalıştığı için zorlukların üzerine azimle gitti ve başardı. Size önerim çok okuyun ve çok çalışın”

“Sümerleri yazmak nereden aklınıza geldi?” sorusunu “Ben öğretmendim. Daha sonra Yüksek okulda Çivi yazıları konusunda eğitim gördüm ve Sümer tabletlerini çözümledim. Atatürk özellikle Sümer ve Eti’ler üzerinde araştırmalar yapılmasını istiyordu. Yeni nesiller Sümerler ve Eti’leri tanımalıydı. Sümerler 5000 yıl önce yazıyı bulmuşlardı. Uzun bir araştırmadan sonra Sümerlerin kökeninin Türk olduğunu ispatladım. Daha sonra bir Türkmen araştırmacı da benim tezlerimle uyumlu makaleler yazdı. Bu çalışmaları sıkılarak değil zevkle yaptım ve işimi çok sevdim” diye cevapladı. “Atatürk ve arkadaşları ile şimdiki politikacıları karşılaştırabilir misiniz?” sorusuna da “Onların tırnağı bile olamazlar” şeklinde cevapladı.

Ziyaretçiler gittikten sonra kendisine yorulup yorulmadığını sorduk. “Biraz yoruldum ama çok da mutlu oldum. Özellikle gençlerin kitap okumasına çok seviniyorum” dedikten sonra ilave etti: “Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesini kutluyorum. Çok önemli bir görev yerine getiriyorsunuz. Bu ortamda bu yayınları ayakta tutmak çok zor ve siz bu zorluğa direniyorsunuz. Yurttaşlarımız bu yayın organlarının bu gün ülkemiz için ne anlama geldiğini bilsinler ve sahip çıksınlar”

Yusuf Çelik-Mersin



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA