BAŞKAN TUNA’DAN, KENT İÇİN GELECEK FORMÜLÜ; | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
BAŞKAN TUNA’DAN, KENT İÇİN GELECEK FORMÜLÜ;

 

‘DOĞRU STRATEJİ, DOĞRU PLANLAMA’

Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, kentin sorunlarına ortak paydada çözüm üretmek amacıyla, iş insanları, esnaf,  meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor.

Toroslar ilçesindeki iş insanlarına projelerini anlatan ve Akdeniz İlçesi’nde bulunan Tırmıl Sanayi Sitesi’ni de ziyaret ederek, sanayi esnafıyla buluşan Başkan Hamit Tuna, doğru strateji ve planlama ile şehrin doğru şekilleneceğini söyledi.

Cumhur İttifakı AK Parti Akdeniz Belediye Başkan Adayı M.Mustafa Gültak ve MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Atsız Afşın Yılmaz’ın da hazır bulunduğu toplantılarda hemşehrilerinden Cumhur İttifakına destek isteyen Başkan Tuna; “15 yıl önce Toroslar’da yaptıklarımız hayaldi ama bugün gerçek oldu” dedi.

Başkan Hamit Tuna; “Miletlimizin teveccühü ve rabbimin takdirleriyle bu yetki ve sorumluluk 2004 yılında bize verildiğinde bölgemizi kalkındırmak için doğru stratejiler üreterek Toroslar’ı bir çekim merkezi yaptık.Okulların dışında bir resmi kurumu olmayan Toroslar’ı, hayata geçirdiğimiz yatırım ve sağlık, eğitim ve güvenlik alanında kurumlara yaptığımız arsa tahsisleriyle 20 kat büyüttük.Şimdi bu bilgi birikimimiz, tecrübemiz, millet ortalaması hayatımızla Mersinimizde hizmete talibimiz. Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar tüm ilçelerimizdeki kurum, kuruluş, STK, meslek örgütleri, esnaf ve vatandaşlarımız ile toplumun tüm dinamik yapılarıyla görüşerek ilçe bazında olması gereken çalışmaları dinledik ve planlamalarınıza aldık. Mersin için de ilçe özelinde hayal ettiğimiz ve milletimizin beklentisi olan projelerimiz var. İnşallah 31 Mart’ta sizlerin destekleriyle yetki ve sorumluluk alırsak, bu projeleri birbirine entegre ederek her ilçemizi kalkındıracağız.Sağlık, eğitim ve gençlik projelerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Bu projelerimizin yanında su, toprak, güneş, çevre,çocuk, kadın, engelli ve yaşlılarımız için hazırladığımız projelerimiz ile Mersinimizi daha da büyüteceğiz ve zenginleştireceğiz” dedi.

“Kadınlarımız, yeter ki cesur ve girişken olsun. Hep Yanlarında ve Destekçisiyiz”

Başkan Tuna, daha sonra Cumhur İttifakı Yenişehir Belediye Başkan Adayı Bekir Topçu ile birlikte Uluslararası Kadın Girişimci Derneği’ni ziyaret etti.
Burada dernek Başkanı Fatma Çakır ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşen Başkan  Tuna,kadınların daha sosyal ve girişimci bireyler olabilmeleri için Toroslar’da birçok projeyi hayata geçirdiklerini şimdi de bu projeleri  kent geneline yayarak, daha da büyüteceklerini söyledi.
Kadınların meslek öğrenmeleri ve aile ekonomisine katkıda bulunmaları için 2005 yılında oluşturdukları Toroslar Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları ile 34branşta 21 bin insana mesleki eğitim verdiklerinin altını çizen Başkan Tuna; “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.TORTEK projemiz, Türkiye’de rol model oldu.Sivil Toplum Kuruluşlarımızla yaptığımız EV-KA projesi (Ev Kadınları Eğitimi) kadınlarımıza, sağlık, hukuk, aile içi iletişim, iş kazaları ve girişimcilik konularında uzman kişilerce eğitimler verdik.Kadınları teşkilatlanma noktasına getirdik.Artık kadınlarımız hakkını kimseye yedirtmiyor.Sağlık İl Müdürlüğü’ne bin metrekarelik yer vererek hazırladığımı projeyle KETEM’i (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) kurduk. Toroslar’da yaşayan 153 bin kadınımızı 18 kişilik araçla taşıyarak iki yılda bir sağlık taramasından geçiriyoruz.Toroslar Aile Danışma Merkezimizde de (TADEM) kadınlarımıza psikolog ve avukatlarımızla destekte bulunuyoruz.İşte bu çalışmalarımız da Mersinimizdeki tüm ilçelerimizde devam ettireceğiz.

“Okul Öncesi Eğitimi, İlçelerimizde Yaygınlaştıracağız”

Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla Mobil Kreş’i ilk uygulayan belediye olduklarına dikkat çeken Başkan Tuna; “Farkındalık oluşturmak için tır dorsesinin üzerine mobil kreş yaptık.Bu projemizde Türkiye’de rol model seçildi.Mili Eğitim Bakanlığı’ndan projemizi incelemeye geldiler.Dorsenin üzerinde oluşturduğumuz sınıf ile dezavantajlı mahallelerimizde 3-6 yaş grubundaki çocuklarımıza okul öncesi eğitimi verdik.Hedefimiz bin kişilikti, ama bunu 2 bin çocuğumuza uyguladık.Bu projenin ardından Toroslarımızda kreş ve anaokullarına gönderilen çocuklarımızın sayısında önemli derecede artış oldu.Okul öncesi eğitim çok önemli.Bu projemizi de ilçelerimizde yaygınlaştıracağız.Çocuk Akademisi’nden tutunda, onların özgüvenlerinin daha üste çıkması noktasında ve dolu dolu bir çocuk yetiştirme anlamında ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

“Sokak Hayvanları için Sokak Hayvan Hastanesi’ni Hayata Geçireceğiz”

Sokak hayvanları için sokak hayvan hastanesini hayata geçireceklerinin bilgisin veren Başkan Tuna; “Özellikle kedi ve köpek sahiplenmek isteyen ve evinin şartları müsait olan vatandaşlarımıza yer desteği vereceğiz” dedi.

“Biz de Kadınlarımızın Desteğini Önemsiyoruz”

Kadının güçlü olduğu toplumlarda ailenin de güçlü olduğuna dikkat çeken Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, binlerce vatandaşa ulaştıkları sosyal sorumluluk projelerinin temelinde ise kadın ve çocuğun yer aldığını söyledi.
Başkan Tuna; “Mersinimizin geleceğine yön verecek projelerimizin oluşturulmasında kadınlarımızın desteğine önem veriyoruz” dedi.

“Meslek Odalarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Kentimizin Dinamikleridir”
Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Oğuz Akar Tülücü ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile de bir araya gelerek, kenti geleceğe taşıyacak projeleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunan Başkan Tuna, Mersin Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Ufuk Onuk ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle görüştü. Cumhur İttifakı Mezitli Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Tuna, dernek üyelerinin taleplerini dinledi



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA