CHP’Lİ ANTMEN’DEN EMEKLİ MÜBAŞİRLER İÇİN KANUN TEKLİFİ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CHP’Lİ ANTMEN’DEN EMEKLİ MÜBAŞİRLER İÇİN KANUN TEKLİFİ

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, mübaşirlerin kadrolarının yardımcı hizmetler sınıfından,  genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi sonrası emekli mübaşirler için Meclis Başkanlığına kanun teklifi verdi.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi veren Antmen, yargıda çalışan herkesin yargının bir parçasını oluşturduğunu,  Adliye çalışanlarının bu bütünün parçası olarak görülmesi ve çalışma koşulları ile özlük haklarında iyileştirmelere gidilmesinin yargı işleyiş mekanizmasının daha sağlıklı çalışmasının önünü açacağını belirtti.

Kanun teklifinde, 6 Şubat 2019 tarihinde adliye çalışanı olan mübaşirlerin kadrolarının yardımcı hizmetler sınıfından,  genel idare hizmetleri sınıfına geçirildiğini ve bu durumun çalışan mübaşirlerin hem emeklilik hem de özlük haklarında hak ettiklerini almaları açısından olumlu bir adım olduğunu ifade eden CHP’li Vekil “Ancak daha önce emekli olan mübaşirler ise halen ‘yardımcı hizmetler sınıfı’ statüsü üzerinden emekli aylığı almaktadır. Bu da iş barışı ilkesine ve ‘eşit işe eşit ücret’ prensibine aykırılık teşkil etmektedir. Bu noktada yapılması gereken ivedi konu; daha önce emekli olan mübaşirlerin de genel idari hizmetler sınıfı kadrosu haklarından yararlanması ve emekli aylıklarını da buna göre almasıdır” dedi.

Antmen’in teklifi yasalaşırsa emekli olan mübaşirler, genel idari hizmetler sınıfı kadrosu üzerinden maaşlarını almaya başlayacak. Bu da emekli mübaşirlerin maaşlarının artmasının önünü açacak.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA