CHP’li Özyiğit: Yenişehir’i birlikte yeni Yenişehir yapacağız | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CHP’li Özyiğit: Yenişehir’i birlikte yeni Yenişehir yapacağız

 

CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit,  dayanışmacı belediyecilikle Türkiye’ye örnek olacak bir model yaratacaklarını söyledi. Özyiğit, “Yenişehir’de kooperatifleşeceğiz. Üretici ürününün doğru zamanda pazara çıkması için örgütlenecek. Tüketici de tüketimden gelen gücünü kullanarak örgütlenecek. Bu birlikteliği oluşturursak market zincirlerini dize getiririz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, beraberinde Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile birlikte Güven Sitesi’nde düzenlenen toplantıya katıldı.Yaklaşık 700 kişinin katıldığı toplantıda konuşan Özyiğit, belediyecilik anlayışını ve hedeflerini anlattı. Sözlerine, ‘30 yıllık ailem merhaba’ diyerek başlayan Özyiğit, Güven sitesi sakinleri tarafından dakikalarca alkışlandı.

Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Akdeniz’de petrol aranmasıyla ilgili soru önergesi vermesinin yanlış aksettirildiğini ifade eden Özyiğit, “Ali Mahir Başarır’ın sözlerinin yanlış aksettirilmesi bizi derinden üzmüştür. Biz buradan Ali Mahir Başarır Yalnız değildir diyor; Başarır ülkesinden başka bir şey düşünmez. Hiçbir çıkar çevresinin yanında olmaz” diye konuştu.

Özyiğit, daha sonra belediyecilik anlayışını ve hedeflerini anlattı.Yenişehir’de klasik belediyecilik yapmaya gelmediklerini, farklı, tüm Türkiye’ye ve Avrupa’ya örnek olabilecek bir model uygulamak istediklerini anlatan Özyiğit, “Bu modelin adı Yenişehir modeli olacak. İnsanlar Yenişehir’de olduğu gibi, Yenişehir’de yapıldığı gibi diyecekler. Yenişehir’de olduğu gibi üretim kooperatiflerini, Yenişehir’de olduğu gibi halkın tüketimden gelen gücünü kullandığı tüketim kooperatiflerini, enerji kooperatiflerini, Yenişehir’de olduğu gibi insanların evlerinden çıktıkları, hareketli bir yaşamı seçtikleri yaşam tarzını tüm Türkiye’ye ve Avrupa’ya göstereceğiz” dedi.

YENİ YENİŞEHİR’İN 6 İLKESİ

Seçim bildirgesinde ‘Yeni Yenişehir’in 6 ilkesi olduğunu ifade eden Abdullah Özyiğit bu ilkeleri hareket, eğitim, kentleşme, ekoloji, hemşehrilik ve dayanışma olarak sıraladı.

Belediye başkanı olduğunda atıl durumdaki semt pazarlarını haftanın 6 günü spor faaliyetlerine açacağını, bisikletin Yenişehir’de yaygınlaştırılacağını söyleyen Özyiğit,  anne babalara erken çocukluk eğitimi vereceklerini, mahallelerde gençler ve çocuklar için kütüphaneler oluşturacaklarını anlattı.

‘YENİŞEHİR’İ BİRLİKTE YENİ YENİŞEHİR YAPACAĞIZ’

Abdullah Özyiğit, “Dayanışmayı kooperatiflerde örgütlenerek sağlayabiliriz. Kooperatifçilik maalesef ülkemizde unutuldu, unutturuldu. Bize dendi ki büyük balık küçük balığı yutar. Biz de buna inandık. Dediler ki sistem değişti. Artık dünya globalleşti dediler. Bakkalları marketler, marketleri büyük marketler, onları zincir marketler öldürdü. Peki siz onların sahiplerini tanıyor musunuz? Hayır, onlar bizim mahallemizde değil, onlar bizim komşumuz değil. Merkezleri ya İstanbul’dadır, ya yurtdışındadır.  Buradan elde ettikleri gelir oralara akar. Buna artık Yenişehir’de müsaade etmeyeceğiz. Yenişehir’de kooperatifleşeceğiz. Üretici ürününün doğru zamanda pazara çıkması için örgütlenecek. Tüketici de tüketimden gelen gücünü kullanarak örgütlenecek. Bu birlikteliği oluşturursak biz market zincirlerini dize getiririz. Yenişehir’i yeni Yenişehir yapacağız. Birlikte yapacağız. Dayanışarak yapacağız. Benim en önemli gücüm sizleriniz. Benden desteğinizi esirgemeyin” dedi.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA