Mezitli Belediyesi 2. Liseler Arası Müzik Yarışması Yapıldı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Mezitli Belediyesi 2. Liseler Arası Müzik Yarışması Yapıldı

 

Gençlerin birbirinden güzel şarkılarla katıldıkları, Mezitli Belediyesi, 2. Liseler Arası Müzik Yarışmasının şampiyonu Mersin Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi’den “Doksaniki” isimli müzik grubu oldu. Yarışmada dereceye giren müzik gruplarına çeşitli para ödülleri verildi.

--------------------

Mezitli Belediyesi Soli Güneş Festivali kapsamında düzenlenen, 2. Liseler Arası Müzik Yarışması yapıldı. Mezitli Belediyesi Amfitiyatro’da gerçekleşen ve son derece heyecanlı geçen yarışmada sahnede şarkı söyleyenler kadar tribünleri dolduran seyircilerin sergiledikleri şovlar da görülmeye değerdi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, öğrenci ve velileri, müziksever ve Mezitlililerin izleyici olarak Amfitiyatroyu doldurduğu yarışmada Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Sanatçısı Serhat Kaya’nın jüri başkanı olurken, Serkan Karagöz (MDOB), Serin Saybaşılı (MDOB), Işıl Azaz (MDOB), Esen Eser Aydın (Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü), Muharrem Karagöz, (Sanatevi Eğitmeni) ve Çağdaş Anadolu (Sanatevi Solisti) jüri üyeliği yaptı.

Sahneye çıkan gruplar, birbirinden güzel Türk ve Yabancı şarkıları seslendirdi.

Gecenin şampiyonu Mersin Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi’den “Doksaniki” isimli müzik gurubu oldu. Birinci olan grubun 3 bin TL ile ödüllendirildiği, Mezitli Belediyesi Amfitiyatro’da gerçekleşen yarışmada Gelecek Koleji’nden “Frekans” isimli grup ikinci olarak 2 bin TL, Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi’nden “Belki Yarın” grubu ise üçüncülüğü kazanarak Bin TL aldı. Yarışmada ayrıca, İçel Anadolu Lisesi’nden “Grup Vaveyla” ve Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi’nden “Pilav Üstü” ise mansiyon alarak 750 TL’nin sahibi oldu. Birinci olan “Doksaniki’ye ödülünü Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İkinci olan “Frekans”a ödülünü Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Nalan Varat, üçüncü olan “Belki Yarın”a ödülünü Soil Siyam Petrolcülük Akaryakıt A.Ş. adına Cihat Dorak verirken, mansiyon alan “Grup Vaveyla” ve “Pilav Üstü”ne ödüllülerini Mutlu Mezitli Şirketi Genel Müdürü Filiz Yalın takdim etti.

Gecenin sürprizi ise engellilerin oluşturduğu “Ben Yorulmam Hayat” isimli grup oldu. Çok kısa bir süre içerisinde hazırlanarak yarışma kategorisi dışında sahneye çıkarak “Dostum Dostum” türküsünü seslendiren grubun performansı ayakta alkışlandı. Başkan Tarhan “Ben Yorulmam Hayat” grubunu “Mutlu Mezitli Şampiyonu” ilan ederek teşekkür belgesi verdi. Yarışmada yer alan Gelecek Koleji’nden “Entalpi”, Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi’nden “Sokağın Sesi”, Özel Bilimkent Anadolu Lisesi’nden “Bilimband”, İçel Anadolu Lisesi’nden “Grup Gloria”         Mersin Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi’nden “Trio” teşekkür plaketi ile ödüllendirildi.

Sponsor ve jüri üyelerine de günün anısına Succa cinsi özel çiçek hediye edildi.

Yarışmaya katılarak hünerlerini sergileyen tüm gruplara teşekkür eden Başkan Tarhan, yaptığı konuşmada, Mezitli’nin kültür sanat kenti olması için çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Geçen yıl büyük başarı kazanmasının ardından yoğun talep geldiğini ve bu yıl ikinci yarışmayı yaptıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Bazıları ülkede beka sorunu var diyor. Ama ben her gün halkın arasındayım. Anne ve babaların en büyük beka sorunu çocuklarının geleceği oluyor. Bu karamsarlığı kırmak bizlerin elinde. Türkiye buna layık bir ülke değil. Mezitli’yi dünyanın pek çok ülkesine tanıtmayı başardık. Ama asıl tanınmak için ülkede huzur ve barışın olması gerekiyor. Huzur ve barış yoksa ne kadar çabalarsanız çabalayın başarı kazanamazsınız. Bunu başarmanın yolu daha çok kültür ve sanata hayatımızda yer vermektir. Tüm çabamız ve ümidimiz, Mezitli’nin kültür sanat kenti olması üzerinedir. Çünkü bir yere sanat girerse siyaset çıkar. Mesela yanınızda kim oturuyor, hangi siyasi partiyi savunuyor, bilmeden hep bir ağızdan şarkılara eşlik ediyorsunuz. Bize düzen barışı imar etmek için daha çok kültür sanat yapmalıyız” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA