Perinçek’ten Erdoğan’a çağrı: Golan’a yanıt Şam’a büyükelçilik açmaktır! | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Perinçek’ten Erdoğan’a çağrı: Golan’a yanıt Şam’a büyükelçilik açmaktır!

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ABD Başkanı Donald Trump’un Golan Tepeleri’ndeki İsrail işgalini onaylayan kararına Hükümet’in verdiği tepkinin yetersiz olduğunu söyledi.


AYDINLIK / ANKARA

Perinçek Erdoğan’a ‘ABD’ye yanıt olarak hemen Suriye’ye büyükelçi atayın’ çağrısı yaptı ‘Birlikte hareket edelim’

Golan Tepeleri’nin Suriye toprağı olduğunu vurgulayan Perinçek, işgale karşı olduklarını açıkladı. Türkiye’nin Trump’a tepki göstermekle yetinmesinin ağırlığı olmayan bir açıklama olduğunu söyleyen Perinçek, “Burada yapılacak iş, Suriye Devleti ve Suriye Hükümeti ile İsrail’in bu işgaline karşı olan bütün ülkelerle birlikte hareket etmektir” dedi.

Kararsızlıkla ülke yönetilmez!

Perinçek, Şam’a hemen büyükelçi atanması ve vakit geçirmeden büyükelçinin göreve başlamasının sağlanması gerektiğini belirtti. ABD ve İsrail’e karşı doğru tavrın bu olacağını ifade eden Perinçek, savaş durumlarının tutarsızlığı ve kararsızlığı affetmeyeceğini söyledi. Perinçek, kararsız olanların önümüzdeki dönem Türkiye’yi yönetemeyeceğinin altını çizdi.

Trump’un Golan kararı Türkiye’nin tepkisine yol açtı. Ankara, kararın uluslararası hukuka aykırı bir adım olduğuna dikkat çekti. Vatan Partisi’nden Erdoğan’a ‘ABD’ye yanıt olarak hemen Suriye’ye büyükelçi atayın’ çağrısı geldi

ABD’nin, 1967 yılında İsrail’in işgal ettiği Golan Tepeleri’ni İsrail toprağı olarak tanımasına tepkiler büyüyor. ABD’ye tepki gösteren ülkelerin başında Türkiye geliyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "ABD’nin Golan Tepeleri kararı ve aynı saatlerde İsrail’in Gazze’yi bombalaması, barış karşıtı çatışmacı zihniyetin yeni bir tezahürüdür. Kim tarafından desteklenirse desteklensin, işgal ve savaş politikaları gayrımeşrudur ve gayrı insanidir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise "ABD Ortadoğu’da sorunun parçası olmayı sürdürüyor" ifadeleri kullanıldı. İsrail’in işgalci olduğu vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi: "497 (1981) sayılı Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Kararı başta olmak üzere, uluslararası hukukun vahim bir ihlalini teşkil eden bu talihsiz karar, ABD yönetiminin Ortadoğu’da çözümün değil, sorunun parçası olmaya yönelik tutumunu sürdürmekte olduğunu göstermektedir. Söz konusu karar, Suriye’nin ve tüm bölge ülkelerinin toprak bütünlüğüne önem atfeden ülkemiz ve uluslararası toplumun sorumluluk sahibi üyeleri bakımından tamamen hükümsüzdür."

‘SURİYE İLE ORTAK HAREKET EDİLMELİ’

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise Hükümet’in tepkisini yetersiz bulduğunu açıkladı. Perinçek, "Golan Tepeleri Suriye toprağıdır. İsrail orayı işgal etmiş durumda. Bu işgale karşıyız. Trump’un desteklemesi elbette mahkum edilecek bir tavırdır. Ama Türkiye’nin yalnız mahkum etmekle kalması çok eksik bir davranış olur. Burada yapılacak şey, Suriye Devleti ve Suriye Hükümeti ile İsrail’in bu işgaline karşı olan bütün ülkelerle birlikte hareket etmektir" dedi.

Türkiye Hükümeti’nin "Trump’un bu kararını tanımıyoruz" demesinin kendisini hiçbir şekilde ikna etmediğini kaydeden Perinçek, Erdoğan’a şu çağrıyı yaptı: "Bugün ABD’ye verilecek en etkili yanıt Şam’a büyükelçi atamaktır. Hemen Şam’a büyükelçi atanmalı ve vakit geçirmeden göreve başlaması sağlanmalıdır. ABD ve İsrail’e karşı tavır böyle olur. Golan Tepeleri’nin işgaline karşı yapabileceği en karakterli, en sağlam duruş budur."

EN ANLAMLI DESTEK

Perinçek daha sonra şunları söyledi: "Yapılan açıklamalar sıradan. Ağırlığı olmayan açıklamalar. Ağırlığı olan açıklama şudur: ‘Suriye Devleti’yle beraberiz. Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunma konusunda yapacağı her eylem haklıdır, yerindedir. Biz onlarla beraberiz ve bu konudaki dayanışmamızı ve kararlılığımızı göstermek için derhal Şam’a büyükelçi gönderiyoruz.’ Yapılacak açıklama budur. Bunu yapan hükümete hükümet derim. Bu bocalamalarla, bu kararsızlıklarla, bu tutarsızlıklarla önümüzdeki dönem Türkiye’yi hiç kimse yönetemez. Çünkü savaşlar bu tür tutarsızlıkları affetmez. Türk askeri yollayıp da Golan Tepeleri’nde savaşacak değiliz. Ama Suriye’ye verilecek en kararlı destek, protestolardan falan çok daha anlamlı destek, Şam’a büyükelçinin gönderilmesidir."



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA