MERSİN’DE VAHAP SEÇER DÖNEMİ BAŞLADI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MERSİN’DE VAHAP SEÇER DÖNEMİ BAŞLADI

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Vahap Seçer, göreve başladı. Burhanettin Kocamaz’dan görevi devralan Başkan Seçer, Mersin’e hizmette yeni bir dönemin başladığını belirterek, “Hangi etnik kökenden, hangi siyasi görüşten, hangi mahalleden, köyden olursa olsun, herkes kendini rahat hissetsin. Benim vatandaşım Vahap Seçer’in kardeşi olduğu bilincinde olsun” dedi. 


GÖKHAN KURT 

Mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Sebahattin Aras’tan alan Başkan Seçer, ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Seçer, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığına geçerek, görevi Burhanettin Kocamaz’dan devraldı. Başkan Seçer’i kutlayan Kocamaz, belediye başkanlığının hem çok zor hem de vebali çok ağır olan bir görev olduğunu vurguladı. Kocamaz, “Bu görevi hakkaniyetle yaptığınız sürece bazılarını karşınıza, bazılarını da yanınıza alırsınız. Ama benim sayın başkandan talebim; boynuzun kulağı geçmesi, bu hizmet atağının bizim de ötemizde daha da başarılı olması ve kazananın Mersin olması. Biz hakkaniyetle, gönül rahatlığıyla yaptığımız hizmetlerden dolayı mutluyuz. Ama isteğimiz, Mersin halkının daha da mutlu olabilmesi, hizmetlerin kaldığı yerden artarak devam etmesi” dedi. 

Görevi devralmasının ardından balkon konuşması yapan Vahap Seçer,  “Mersin için Vahap Seçer diyenlerin de demeyenlerin de başkanıyım” dedi. Seçer, “Burhanettin Kocamaz’dan devir teslimi aldık. Belediyemize, memleketimize hayırlı olsun. Burhanettin.Demokrasi budur. Demokrasi hoşgörüdür. Demokrasi anlayıştır.Mersin’de yeni bir dönem başlıyor. Herkesin Belediye Başkanı Vahap Seçer dönemi başlıyor. Hangi etnik kökenden, hangi siyasi görüşten, hangi mahalleden, köyden olursa olsun, herkes kendini rahat hissetsin. Benim vatandaşım Vahap Seçer’in kardeşi olduğu bilincinde olsun. Mersin’e yaraşır bir seçim süreci bitti. Artık hizmet dönemi. Asıl iş bundan sonra başlıyor. Ben seçimi kazandığım zaman davul çaldırmayacağımı söylemiştim. Bunu da yaptım. Benim davul çaldıracağım an, hizmetlerime başladığım andır. Birer birer verdiğim sözleri yaparım. İnsanlar şunu söyler; ‘Allah razı olsun Vahap Seçer’den. Halkı için çalışıyor. Memleketi için, Mersin için çalışıyor’. Onu dedikleri anda, işte o zaman mutlu olur, davul çaldırırız” dedi. 

Mersin’de sıra dışı bir belediyecilik anlayışı ile çalışacaklarını dile getiren Seçer, ilk olarak mali tabloya bakacaklarını vurguladı. Seçer, “Sıra dışı bir belediye başkanı olacağız. Sıra dışı bir belediyecilik anlayışı olacak. Vahap Seçer’den çok şey bekleyin dedik. Önce israftan kaçınacağız. Tasarruf önceliğimiz olacak. Kaynakları daha akıllı kullanacağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı bize emanet. Ona halel getirmeyelim. İlk 100 günde öncelikli konuları hemen önümüze koyacağız ve o proje ile faaliyetler hayata geçecek. Yoksul ve dar gelirli vatandaşlarımın benden beklentisi var. Ben şu sözü verdim, ‘Hiç merak etmeyin, sizlerin duygularına tercüman olan bir Belediye Başkanı geliyor’. Sizin duygu ve düşüncelerinize tercümen olacağım. Süratle ilk 100 gün içerisinde yapacaklarımız var. Dedik ki herkes su fiyatlarından şikayetçi. İlk 100 günde su fiyatları düşecek. Öğrenciler, gençler, toplu taşıma ücretleri harçlığımızdan epey bizi sıkıntıya sokuyor diyorlar. Onlarla ilgili ilk 100 günde düzenleme gelecek. İnsanların en büyük sorunu çocuklarına işsizlik, aşsızlık. Biz de şunu söyledik. Yatırımcı bir Belediye Başkanı olarak Mersin’i bir yatırım üssü haline getireceğiz. Onun için ilk etapta Mersin Yatırımcı Girişimci Danışma Merkezi’ni kuracağız. Hemen ayağımızın tozuyla Mersin’e nasıl yatırımcı çekebiliriz onların arayışına gireceğiz. Ekonomimizin itici gücü 65 bin esnafımız var. Onlara ilişkin Belediye ile olan ilişkilerini çarçabuk sağlamak için, sorunlarına çare olmak için Esnaf Masası’nı oluşturacağız. Sosyal Belediyecilik bizim, yani sosyal demokratların en önem verdiği konuların başında gelir. Bu kentin fakirine, fukarasına, bu kentin garibine, gencine, yaşlısına, engellisine, kadınına, çocuğuna sahip olacak projelerimiz hayata geçecek. Kadınları ve çocukları çok önemsiyorum. İlk 100 günde verdiğimiz söz yerine gelecek. Kadın ve Çocuk Daire Başkanlığı kurulacak ve başında bir kadın daire başkanı olacak” dedi. 

İCRAATA BAŞLIYORUZ 
Toplumsal yaşamda kadınların birçok sorun ile karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Başkan Seçer, “Kadınlarımızın sorunu çok, kadınlarımız baskı görüyor, şiddet görüyor, ekonomik sıkıntıda eziliyor, savaşlarda o ağlıyor. Ağlayan analar aynı analar. Bunun CHP’lisi, HDP’lisi, Ak Partilisi yok, hepsi bizim anamız. Gençlerimizi çok önemsiyoruz. Çabucak gençlik etkinlik merkezleri kuracağız. Gelsin çocuklarımız orada internete ücretsiz erişsin. Kültür-sanat, spor faaliyetlerinde Belediye omlara yardımcı olsun. Bütün projeleri bir bir hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Çağdaş bir Mersin’de yaşamanın herkesin hakkı ve arzusu olduğunu belirterek, yenilikçi belediyecilik anlayışı içerisinde hizmet üreteceklerini ifade eden Başkan Seçer, “Temiz bir çevrede yaşamak bir anayasal halk. Hemen bunu uygulamaya koyacağız. Artık rantın değil, paranın değil, karın değil, insanın öncelendiği bir belediyecilik anlayışı olacak. Daha düzenli bir Mersin olacak. Şeffaf belediyecilik ile hesap verebilir ve denetlenebilir olacağız. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Katılımcı bir demokrasi anlayış göstereceğiz. STK’lara, sendikalara ve vatandaşın ne dediğine kulak vereceğiz. Birlikte yöneteceğiz. Ankara ile ilişkilerimiz iyi olacak. Kimseyle hesabımız yok, husumetimiz yok, kavgamız yok. Biz Mersin’i bir huzur, barış ve kardeşlik kenti yapmak peşindeyiz. Ben şunu istiyorum. Vatandaşlarımız mutlu huzurlu olsun, bir işi olsun. Akşam evine götüreceği aşı olsun, mutlu bir ailesi olsun. Bunun için mücadele edeceğiz. Mersinli hemşehrilerim şunu unutmasın; Bizlerin hizmetlerini gördükçe, bizlerin Mersin’e sahiplendiğini gördükçe Mersin için vatandaş için yurttaş için çalıştığımızı gördükçe ‘Ben Vahap Seçer’e oy vermedim ama inşallah bir daha ki seçime oyum ona olacak’ diyecekler. Artık çok konuşma dönemi bitiyor. Söz bitiyor, icraata başlıyoruz” ifadelerini kullandı. 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA