YENİŞEHİR’E YENİ BAŞKAN | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
YENİŞEHİR’E YENİ BAŞKAN

 

Ahmet Akın’ın Kaleminden

Seçim döneminde çok çalıştı. Yenişehirlilere etkili olabilecek projeler sundu. İlçe örgütüyle eşgüdüm halinde çalışma ekibini iyi yönetti. Yenişehir Belediye tarihindeyüzde 64 gibi en yüksek oyla Başkan seçildi. Kimden mi bahsediyorum, Yenişehir’in çiçeği burnunda Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’ten. Esas mesleği eczacılık olan Özyiğit, Yenişehir’e ilaç gibi gelecektir.

Devir teslim töreninde başkanlık odasında beklerken eski başkanlardan Zekeriya Özgür ile şöyle bir sohbetimiz oldu. Sayın Özgür; “2004 yılında İbrahim Genç’e başkanlığı devrederken bıraktığım masa ve mobilyalar değişmemiş, sadece paspas değişmiş”dedi. Bu, çok anlamlı bir tespitti. Gerçekten İbrahim Genç, proje ve finans yönetiminde çok başarılı oldu. Tasarrufu hiç elden bırakmadı. Yeni Başkan’ın da aynı yoldan gideceğine eminim.
Abdullah Özyiğit vizyonu olan bir başkan. Projelerini incelediğimiz zaman bunu açık bir şekilde görüyorsunuz. Önemli olan bunları hayata geçirebilmek. Bunun için de yakın çalışma ekibini çok iyi kurması gerekiyor. Şu ayırımı doğru yapmalı. Arkadaşlık, dost, ahbap ilişkisi başka, bilgi, beceri ve yaratıcılık başka. Önemli avantajlarından birisi de Yenişehir Belediyesi’nin güçlü bir bürokrat kadrosunun olması. Şunu hiç unutmamalı: Genellikte ilk izlenim son izlenim oluyor.
Erken Çocuk Eğitimi, Yenişehir Belediyesi Tarım Kooperatifi, Mahalle Festivalleri, Yöresel Şenlikler, Kıdemliler Akademisi, Eğitim ve Beceri Merkezleri, Semt Olimpiyatları, Kültür ve Sanat Yaşam Merkezleri, Gençlik, İnovasyon ve Teknoloji Merkezi, Doğa ve Spor Alanları önemli projeleri arasında. Erken Çocuk Eğitimi ve Yenişehir Belediyesi Tarım Kooperatifi olmazsa olmaz projelerinden. Bir projede benden olsun. Çocuk Kütüphanesi ve Çocuk Müzesi.
Yenişehir İlçesi mükemmel bir ilçe. Daha da iyi olabilir. Türkiye’nin çok yerini geziyorum. Genel bir değerlendirme yaptığım zaman Yenişehir’den üstününü göremiyorum. Elbette bazı eksikleri var. Ancak, sokakları, caddeleri, yeşil alanları ve imar durumuyla göz dolduruyor. Bunları şunun için yazıyorum. Geçmişte, Yenişehir’deki imar yoğunluğunun yükseltilmesi için çok girişimde bulundular. İbrahim Genç ciddi bir direniş gösterdi ve başarılı oldu. Yenişehir halkı bu anlayışın devam etmesini istiyor.
Rant kötü bir şey değildir. Önemli olan buradan elde edilen kazançların halkın yararına kullanılmasıdır. İşte, sosyal demokrat belediyeler bunun için vardır. İmar değişiklikleri ve inşaat ruhsatları belediyelerdeki en hassas konulardır. Bu konularda yapılacak bir hata ömür boyu unutulmaz ve yönetimleri yıpratır. Onun için görev dağılımı yapılırken bilgi, beceri ve kariyer daima ön planla tutulmalıdır.
Unutulmaması gerekir ki, bir zamanlar idare edilen, suskun olan, seyirci durumundaki vatandaş artık başka yerlerde olup bitenleri daha iyi izliyor, istenirse yapılabileceklerin farkında. Talep ve beklentileri daha belirgin. Onu yuvarlak sözler değil de, aldığı somut hizmet ve onu alış tarzı ilgilendiriyor. Neyin yapıldığı değil, nasıl yapıldığı büyük önem taşımaktadır.
Şehirler yaşayan bir organizmadır. Ne kadar çok insan belediye işlerinin içinde olursa o kadar çok başarılı bir yönetişim ortaya çıkar.

ahmetakinmersin@gmail.com
www.ahmetakin.com.tr



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA