Başkan Seçer Roman Kardeşler İle Biraraya Geldi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Başkan Seçer Roman Kardeşler İle Biraraya Geldi

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer mazbatasını alır almaz ayağının tozu ile 8 Nisan Dünya Romanlar Günü etkinliğine katıldı.  Seçim öncesinde verdiği sözü tutarak Dünya Romanlar Günü etkinliğine katılan Başkan Seçer Roman vatandaşlarla keyifli bir gün geçirdi.
Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu tarafından Turgut Reis Mahallesinde gerçekleştirilen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP 26. dönem Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Ali Daylam, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı Bedrettin Gündeş, CHP Akdeniz İlçe Başkanı Mustafa Sekendur ve çok sayıda Roman vatandaş katıldı.
“Mazbatamızı alır almaz göreve başladık”
Başkan Seçer,“Geçtiğimiz ay yine bir etkinliğinize katılmıştık. Aday olarak çalışıyorduk. Belediye Başkanı olacağız dedik. Belediye başkanı olduktan sonra da Roman etkinliğine geleceğiz dedik. Bugün de ilk görev günümüz. Romanlara bir sözüm var dedim geldim ve bugün bir aradayız. Şimdi buraya kadar söz güzel ama Romanların da sorunu var. Romanların sorunu varsa Mersin’de birde Büyükşehir Belediye Başkanı var onun adı da Vahap Seçer. Burada çok güzel bir memlekette yaşıyoruz. Buranın kıymetini bilelim. Mersin dünyanın cennet köşelerinde biri” dedi.
“Burada her renge yer var”
Mersin’in hoşgörülü bir kent olduğunu, herkesi kucakladığını, kendisinin de hoşgörü kentinin başkanı olduğunu ifade eden Başkan Seçer,  “Ben insanlara baktığım zaman etnik, siyasi ve mezhep olarak körüm kör. Ben herkesi insan olarak görüyorum. Roman, Arap, Çerkes, Kürt, Alevi, Sünni olarak ayırmıyorum. Burada her renge yer var.  Mersin çok cömert. Herkesi kucaklar. Mersin hoşgörülü bir kent ve biz burada barış, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşayacağız. Bizim fakire, mağdura, mazluma sahip çıkmamız lazım. Bu sözleri vererek Mersin’de her iki kişiden bir kişinin oyunu aldık. Evelallah sözümüzün eri insanız rahat olun. Zorluklar bizi bekliyor. Bunun farkındayız. Bazıları rahatsız olacak ama vatandaşlarımız Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanlarını sevecek. Hizmetlerimizle, yaptıklarımızla, sevgimizle, gönlümüzle bütün Mersin halkı bizi sevecek. Dünya Romanlar Günü’nü kutluyorum. En kötü günümüz böyle olsun.  Şen, mutluluk ve huzur içerisinde olalım. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” şeklinde konuştu.
Etkinlikte konuşan Federasyon Başkanı Ali Daylam ise Dünya Romanlar Günü’nün tarihçesinden bahsederek, "Romanlar birinci sınıf vatandaş değillerdi. Ayrımcılığa uğraya uğraya bugünlere geldik. Yasalar önünde çok ciddi problemler ve ayrımcılık vardı. 34 yasasında Romanların birinci sınıf devlet memuru olma şansı yoktu ama günümüzde çok şükür bütün sorunları atlattık. Bugün çok değerli bir gün. Ülkemize ve şehrimize bahar geldi. Biliyorsunuz geçen ay 8 Nisan’da bir toplantı gerçekleştirdik. Vahap Seçer Başkanımızda bize söz vermişti. Sözünü tuttu. Sözünün eri olmakta herkese nasip olmaz. Sayın başkanım söz verdi ve bugün gelerek herkesi kucakladı. Mazbatasını alır almaz ayağının tozuyla buraya geldi. Romanların yüzyıllardır eğitim, barınma, istihdam ile ilgili çok ciddi problemleri var. Biz bu alanda Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu olarak Roman strateji Eylem Planı’nın hazırlanmasında çok büyük emeklerimiz var.  Bu eylemlerin hayata geçebilmesi için Vaha Seçer Bey gibi yürekli insanlara ihtiyacımız var. İnşallah Roman Strateji Eylem Planı hayata geçecek. Romanların yüzü gülecek” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından ulusal ve yerel ses sanatçıları sahne alarak Roman vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da hareketli şarkıları ile Romanların ruhuna uygun en keyifli şarkılarını seslendirdi. Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte Başkan Seçer de Roman vatandaşlar ile karşılıklı çiftetelli oynadı.
Roman Halk Dansları Topluluğu ve Mezitli Belediyesi Kent Konseyi Zumba Dans Grubu da gösterilerini sergilerken Roman ateşinin yakılması ile etkinlik sona erdi. 

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA