Başkan Seçer, Asırlık Çınar Çalışkan İle Bir Araya Geldi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Başkan Seçer, Asırlık Çınar Çalışkan İle Bir Araya Geldi

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, Türkiye'nin en önemli kaligrafi sanatkârlarından biri olan ve Atatürk'ün imzasını stilize ederek, Anıtkabir kitabelerini yazan ünlü Türk hattat, gazeteci ve ressam Etem Çalışkan ile bir araya geldi.

Başkan Seçer’in kültür ve sanata verdiği önemi duyan ve kendisine görevinde başarılar dilemek isteyen 91 yaşındaki asırlık çınar Etem Çalışkan’ın çalışmalarını bildiğini söyleyen Seçer, “Kültür ve sanat konusunda bizden desteklerinizi esirgemeyeceğinizi biliyoruz. Bu işin duayeni, gönüllüsü ve emekçisisiniz. Emrimiz değil, sizin gibi değerlere ricamız olur. Bizler de Mersin’i bir kültür kenti, sanat kenti yapabilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

1928 yılında Tarsus’un Göçük köyünde dünyaya gelen ve Türkiye’deki kaligrafi sanatında önemli işlere imza atan Etem Çalışkan, Başkan Seçer ile bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Tatil için konakladığı otelde, Başkan Seçer’in de bir programı olduğunun bilgisini alan ve kendisini görmek için randevu talebinde bulunan Çalışkan’ın isteği geri çevrilmedi ve Başkan Seçer ile ünlü Türk hattat Çalışkan bir araya geldi.

Başkan Seçer: “Siz bu işin duayeni ve emekçisisiniz”

Çalışkan ile kültür ve sanat üzerine sohbet gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, “Kültür ve sanat konusunda bizden desteklerinizi esirgemeyeceğinizi biliyoruz. Bu işin duayeni, gönüllüsü ve emekçisisiniz. Emrimiz değil, sizin gibi değerlere ricamız olur. Bizler de Mersin’i bir kültür kenti, sanat kenti yapabilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Çalışkan: “Sanat ve kültür konusunda elimizden ne gelirse yardım etmeye hazırız”
Hattat, gazeteci, ressam Etem Çalışkan ise, “Buraya Büyükşehir Belediye Başkanlığınızı kutlamak için geldim. Bir rastlantı oldu. Sanat ve kültür konusunda elimizden ne gelirse yardım etmeye hazırız. Hakkınızda biraz bilgi edindim ve cesaret bulup yanınıza geldim. Yoksa gelemezdim. Sanata, kültüre ne kadar önem verdiğinizi biliyorum. Bu toplumun birinci ihtiyacı sanat ve kültür. Benim birtakım projelerim vardı. Hep askıda kaldı. Bu projelerimi ilerleyen günlerde rapor halinde sizlerle paylaşmak istiyorum” ifadelerine yer verdi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA