KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMASIN | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:21  BAŞKAN SEÇER, ‘TARSUS KARBOĞAZI ÇEVRE FESTİVALİ’NE KATILDI  10:10  GEZEGENEMİZİ KURTARMAK İSTİYORSAK DAHA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEĞE GEÇİŞ KAÇINILMAZDIR  21:40  GAZETECI A. VAHAP ŞEHITOĞLU, KıZ KARDEŞINI KAYBETTI  21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı 
KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMASIN

 

Dr. Ruhsar Uçar ve eğitimci Faik Güçlü bir araya gelerek  “Mersin’de Kütüphanesiz Okul Kalmasın” kampanyasını başlattılar. Toplantılar düzenleyerek, kentin ilgili kurumları ve kent dinamikleriyle görüşmeler yaparak, afişler asıp programlar yaparak yola çıktılar. Her kesimden destek alınca da ilk kütüphaneyi Toroslar ilçesi, Kurdali Mahallesindeki Yusuf Bayık Ortaokulunda açtılar. Biz de Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi Mersin ekibi olarak bu örnek kampanyaya destek vermek amacıyla Yusuf Bayık Ortaokuluna gittik. İlk görüşmeyi yaptığımız Okul müdürü İbrahim Yıldırım “Bu kütüphaneye çok ihtiyacımız vardı. Öğrencilerimiz okumaya susamışlardı. Hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz çok sevindiler. Emeği geçenlere çok teşekkür eder, başarılar dilerim” dedi. Daha sonra dört güler yüzlü kız öğrencinin o gün nöbetçi olduğu Kütüphaneye geçtik. Yaklaşık olarak 2000’e yakın kitap vardı. İlginin yoğun olduğunu söyleyen öğrenciler “Kitabın ve kitabı alanın ismini buradaki defterimize yazıyoruz. Öğrenciler kitabı 15 gün süre ile alıyorlar, okuyup özetini çıkarıyorlar ve öğretmenlerine getiriyorlar” dediler.
 
Kampanyalarında  “Eğitim ile Büyük Türkiyem için, Kütüphanesiz okul kalmasın”, “Bir Kitap bir gelecek getirecektir. O geleceği sen sağlayabilirsin” temalarını kullanan Uçar ve Güçlü birlikte TV programı da yapıyorlar. Her ikisi de gazetelere köşe yazısı yazıyor ve birer kitapları var. Milli Eğitim Müdürlüğüyle anlaşarak özellikle devlet okullarında öğrencilerle söyleşiler yapıyorlar. Dr. Ruhsar Uçar aynı zamanda Cumhuriyetçi Hekimler birliği sözcüsü. Sorularımızı şöyle cevaplandırdılar: Bu kadar yoğunluğunuz arasında sizi bu kampanyayı başlatmaya iten nedenler nelerdi?  
Uçar: “Her aydın kadının, eğitim aldığı ülkeye borcu vardır. Öncelikle bu borcu ödemek için. Ayrıca özellikle devlet okullarımızın durumu iyi değil, kütüphaneleri yok, öğrenciler kitaba ulaşamıyor. Özellikle de kız öğrencilerin toplumsal statüsünü güçlendirmek ve okumayı teşvik için başlattık.
 
 Kitap bağışlamaya ilgi nasıl? Gelen kitapları seçiyor musunuz? 
Güçlü: Özellikle üniversiteye hazırlık kitaplarını tercih ediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü kitap seçiminde yardımcı oluyor. Kurdali mahallesini öncelikle seçmemizin nedeni, genellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan göç etmiş yurttaşlarımızın yoğun yaşadığı bir yer olması. Burada yoksulluk daha fazla, dolayısıyla kitaba burada daha çok ihtiyaç olacağını düşündük. Ayrıca ben de bu okulun mezunlarındanım. Ailemizin tüm çocukları buradan mezun oldu. Hala bir kız kardeşim de burada okuyor.
 
 Okullardaki sohbetlerde öğrencilere neler anlatıyorsunuz?
 Uçar: Özellikle eğitimin ve okumanın önemini, bizi nasıl bir geleceğe taşıyacağını kendi hayatımızdan örnekler vererek anlatıyoruz. Özellikle de kız öğrencilerin niçin mutlaka okuması gerektiğini anlatıyoruz ve çok yararlı oluyor. Bizi dinleyenler okula gitmeyen akrabalarını ve komşularını da teşvik ediyor.
Daha Kaç kütüphane açmayı düşünüyorsunuz? 
Uçar:  Hedefimiz Mersin’de kütüphanesiz okul bırakmamak. Ancak ilk etapta Toroslar, Yenişehir, Mezitli ve Akdeniz ilçelerimizdeki 6 okulu daha kütüphaneye kavuşturacağız. Bunun için 20 bin kitaba ihtiyacımız var. Televizyonunuz aracılığıyla yurttaşlara sesleniyoruz. Kitap bağışlayarak bir gelecek de sen sağlayabilirsin diyoruz.
 
Yusuf Çelik-Mersin


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA