Başkan Özyiğit: Yeni yeşil alanlar oluşturmaya devam edeceğiz | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Başkan Özyiğit: Yeni yeşil alanlar oluşturmaya devam edeceğiz

 

Yenişehir Belediyesi, üniversite öğrencileriyle birlikte 550 çam fidanını toprakla buluşturdu.

Yenişehir Belediyesi, Toros Üniversitesi ile iş birliği yaparak, Kocavilayet Mahallesi Nevit Kodallı Caddesi üzerinde bulunan 5 bin 300 metre kare alanda 550 çam fidanını toprakla buluşturdu.  Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, diktiği fidanlardan üçünü, darağacında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anısına dikerken, bir diğer fidanı ise Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına dikti. 
------------------------------------------------------------------------------------/
Kocavilayet Mahallesi Nevit Kodallı Caddesi üzerinde bulunan 5 bin 300 metrekare alanda gerçekleştirilen fidan dikim törenine Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Toros Üniversitesi Rektörü Haluk Korkmazyürek,  üniversite öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, üniversitelerin ürettiği bilgileri Yenişehir’de uygulamaya açık olduklarını vurgulayarak; “Bugün burada bu ormanı oluşturma konusunda olduğu gibi üniversitemizle sürekli iletişim, bilgi alışverişi ve karşılıklı destek halinde olup Yeni Yenişehir’i oluşturmamız adına Toros Üniversitemizden önemli destekler alacağımıza inanıyorum. Geçtiğimiz yıllarda yıkmaya, yıkıp yol yapılmaya çalışılan ODTÜ Ormanlarının, öğrencilerin karınca gibi çalışıp fidan dikerek oluşturduğunun unutulmaması gerekir.  ODTÜ’lü öğrencilerin onlarca yıl önce başlattığı orman çalışmasını bu gün bizler Yenişehir’den başlatıyoruz. Mersin’de çöp yığınları üzerinde 160 dönüm üzerine kurulan 68’liler Ormanı var. Bu ormanın oluşturulması da gerçekten takdire şayan gerçekten çok büyük bir projedir. Yeni ormanları birlikte oluşturma, halkın aktif kullanımına açık yeşil alanları oluşturma konusunda iş birliklerimiz devam edecek” dedi.  
Başkan Özyiğit, Toros Üniversitesinin katkılarıyla toprakla buluşturdukları 550 fidanın sayısını ilerleyen dönemlerde arttırarak 5 bin 300 metre karelik alanı bir orman haline getireceklerini de sözlerine ekledi. 
Toros Üniversitesi Rektörü Haluk Korkmazyürek ise üniversite olarak Yenişehir Belediyesiyle iş birliği içerisinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Toros Üniversitesi olarak hem bilim üretme, bilimi yayma hem de toplumsal ve sosyal sorumluluk kapsamında belediyemiz aracılığıyla toplumun her kesimine her türlü hizmete hazır olduğumuzu beyan etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. 
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise yaptığı konuşmada, “Yenişehir Belediyesi ve Toros Üniversitesi işbirliğinde oluşturulan bu fidanlık, daha fazla nefes alan bir Mersin için önemli bir örnek teşkil etmektedir. Bu anlamda Tarım ve Orman Bakanlığı sizleri örnek alır ve Türkiye’de ki ormanları umarım arttırır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilerle birlikte fidan dikimine geçtiler. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, ilk diktikleri üç fidanı, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anısına diktiler. Başarır ve Özyiğit tören de diktikleri son fidanı ise 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Türkiye Cumhuriyetinin temelini atan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına diktiler.   



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA