Nükleer santralin temelindeki çatlamayı bile gizleyenlere nasıl güvenebiliriz | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Nükleer santralin temelindeki çatlamayı bile gizleyenlere nasıl güvenebiliriz

 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında çatlaklar oluştuğu yönündeki haberlerle ilgili açıklama yaptı. Çatlağın halktan gizlenerek onarılmaya çalışıldığını, ancak buna rağmen ikinci bir çatlak oluştuğunu hatırlatan Aktay, “Tek başına bu durum bile, Mersin’de nükleer santrale itiraz etmekte ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymaktadır” dedi. Projenin daha geç olmadan tamamen durdurulmasını isteyen Aktay, inşaat alanının da meslek odalarından oluşan bağımsız bir heyet tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti. 

 Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Adil Aktay açıklamasında şunları dile getirdi: 

 Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatına ilişkin dün bir gazetede yer alan haber, hepimizin tedirginliğini artırmış durumdadır. Habere göre, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında reaktörün oturacağı temelde çatlaklar oluşmuştur. Çatlaklar kamuoyundan gizlenerek onarılmak istenmiş, ancak yeni çatlaklar meydana gelmiştir. 

Tek başına bu durum bile, Mersin’de nükleer santrale itiraz etmekte ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymaktadır. 

Reaktör, Nükleer Santralin enerjiyi üreten ve aynı zamanda taşıdığı radyoaktivite nedeniyle en tehlikeli bölümüdür. Daha reaktörün temelinde çatlaklar oluşuyorsa, kimse Mersin halkının bu santrale güvenle bakmasını beklememelidir. 

Çatlakların halktan gizlenmesi ise başlı başına bir skandaldır. Henüz inşaat aşamasında yaşanan bir sıkıntıyı bile halktan saklayanların, reaktörün devreye girmesinin ardından yaşanabilecek sıkıntıları halktan gizlemeyeceğinin garantisini kim verebilir? 

Yapılması gereken bellidir. İnşaat alanı başta Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı meslek odaları olmak üzere  meslek kuruluşlarının bağımsız denetim ve incelemesine açılmalıdır. Dünyanın artık vazgeçtiği ve kurtulmaya çalıştığı nükleer belası Türkiye’ye musallat olmadan, Mersin ve Sinop nükleer santral projeleri derhal durdurulmalı ve her iki proje de iptal edilmelidir. 
Nükleer maceradan vazgeçin, Mersin’e, Sinop’a, Türkiye’ye yazık etmeyin.


Adil AKTAY
CHP Mersin İl Başkanı



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA