Geri Dönüşüm Parkı Mezitli’de Açıldı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Geri Dönüşüm Parkı Mezitli’de Açıldı

 

Mezitli Belediyesi tarafından tamamı atık malzemelerden oluşan ‘Geri Dönüşüm Parkı’nın açılışı yapıldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) Genel Müdürü Johan Van Daele, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta çocuklar coşkuyla oyun gruplarına akın etti. Vatandaşlar zeytin ağacının köklerinden yapılan epoksi masa ve koltuklara büyük ilgi gösterdi.  

Merkez Mahallesi Zeytinli Cadde üzerinde 3 dönüm alanda kurulan, spor aletleri, çocuk oyun ve oturma grupları bulunan parkın tamamında geri dönüşüm malzemeleri kullanıldı. Parkta araba lastiği tahterevalli, petrol varili bank, atık poşet süs havuzu haline getirildi. 
Parkın açılış kurdelesi, konuklar ve çocuklarla birlikte kesildi. 
Parkın açılış töreninde konuşan MIP Genel Müdürü Johan Van Daele, şirket olarak çevre konusunda çok büyük projelere imza attıklarının altını çizdiği konuşmasında, “Bu kapsamda belli süreler içerisinde her ilçeye bir "geri dönüşüm parkı yaparak vatandaşların dikkatini"çevre konusuna çekmek istedik. İlk parkımızı da Mezitli ilçemizde açtık. Parkımızın en önemli özelliği kullanılan tüm malzemeler, Mersin limanımızda ortaya çıkan atıklardan üretilmiş olması. Bunun yanında Mezitli Belediyesi çalışanlarının da özgün tasarımları bu güzel parkımızın ortaya çıkmasını sağladı. Tüm emeği geçenlere ve Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederim” dedi. 
Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği ile başta Soli Güneş Festivali olmak üzere çok sayıda proje için destek aldıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Mezitli Belediyesi olarak halkla beraber, sivil toplum kuruluşu ve özel kuruluşları ile birlikte yönetim anlayışı ortaya koyduk. Şimdi de ''MIP'' ile Geri Dönüşüm Parkını birlikte ortaya çıkardık” diye konuştu.
Dünya genelinde çağdaş kentlerin en çok konuştuğu konuların başında çevre bilincinin geldiğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Ama maalesef Türkiye’de çevre ve özellikle geri dönüşüm konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Geri dönüşümü kazanım oranı yüzdesel olarak çok düşük düzeyde. Ancak bunları eğitimler ve bilinçlendirme ile aşabiliriz. Bu konuda hassas olmamız gerekiyor. Bu parkı da o amaçla ortaya çıkardık. Dolgu malzemeleri dahil, tüm kullanılan malzemeler geri dönüşümle ortaya çıkarılmıştır. Çevre bilincinin daha geniş çerçevede daha bilinçli şekilde ele alınması gerekiyor. Yapacak daha çok işimiz var” şeklinde konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA